Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο : Μύθος και Νόμισμα

 _Alpha_Bank_6831
Αίνος Θράκης. Αργυρό τετράδραχμο, 412-410 π.Χ. Κεφαλή Ερμού -6831, Νομισματική Συλλογή Alpha Bank


Έχετε αναρωτηθεί πόσες ιστορίες μπορούν να κρύβουν τα νομίσματα ή πόσοι μύθοι κρύβονται πίσω από ένα νόμισμα; Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011, στις 11:00 και στις 12:00, το «Παραμύθι της Κυριακής» του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου παρουσιάζεται στην περιοδική του έκθεση με τίτλο «ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑ» και αφιερώνεται στην Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης (31 Οκτωβρίου).

Η Νίκη Κάπαρη θα αφηγηθεί μύθους για τον βασιλιά Μίδα και τον «Κερδώο» Ερμή και ο Γιάννης Ψειμάδας θα επενδύσει μουσικά την αφήγηση.

Τα αρχαία νομίσματα θα μας ταξιδέψουν στα νερά του ποταμού Πακτωλού, συντροφιά με τον φτερωτό Ερμή, ενώ η διπλή τους όψη θα φωτίσει τη διπλή ανθρώπινη φύση μας...

Στη συνέχεια, οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τεχνική κατασκευής του αρχαίου νομίσματος μέσα από σύντομη βιωματική αναπαράσταση, ενώ στον δρόμο της επιστροφής θα κρατούν στα χέρια τους έναν μικρό «θησαυρό»!
Το Παραμύθι πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Alpha Bank, συνδιοργανώτριας της περιοδικής έκθεσης «ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑ».

Το παραμύθι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. Η είσοδος είναι ελεύθερη με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλέσετε στο Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στα τηλέφωνα : 210 8217724 και 210 8217717 (Δευτέρα -Παρασκευή, 8.30 -16.30).

Τελευταίες ειδήσεις