Σε hotspot βαρυποινιτών μετατρέπει το Beach volley η κυβέρνηση - Με τροπολογία 16 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ

Σε hotspot βαρυποινιτών μετατρέπει το Beach volley η κυβέρνηση - Με τροπολογία 16 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ
10 Μαϊ
2016

Κτιριακές εγκαταστάσεις δίπλα στο γήπεδο του beach volley θα μετατραπούν σε... αίθουσες δικαστηρίων και χώρους κράτησης, έπειτα από τροπολογία που κατέθεσαν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Από τους οποίους αν ζητήσει κανείς να βρουν την Καλλιθέα στον χάρτη θα ψάχνουν στην Ροδόπη...

του Μάνου Μεϊμαράκη

 

Η εν λόγω εγκατάσταση θα παραχωρηθεί για 20 χρόνια στο υπουργείο Δικαιοσύνης ώστε να διεξαχθούν εκεί δίκες που θα έχουν μεγάλο αριθμό κατηγορούμενων και μαρτύρων. Όλα αυτά δίπλα σε εγκαταστάσεις του δήμου Καλλιθέας που όλη την διάρκεια του χρόνου αθλούνται εκατοντάδες παιδιά και αθλητές...

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και κινητοποιήσεις στην Καλλιθέα
Σύσσωμη η συμπολίτευση και η αντιπολίτευση του Δήμου Καλλιθέας δήλωσε χθες στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την απόφαση να μην επιτρέψει την εφαρμογή της τροπολογίας.

Παρόντες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, δηλώντας την συμπαράσταση τους στο αίτημα της απόσυρσης της επίμαχης τροπολογίας, ήταν οι δήμαρχοι των όμορων Δήμων, Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, Μοσχάτου –Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου και Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αττικής Χρήστος Καπάταης.

Ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, στην ομιλία του δήλωσε ότι: «Είναι εντυπωσιακό πως η κυβέρνηση προχώρησε σε μία τέτοιας σημασίας κίνηση, εν μέσω μιας διαδικασίας ανάπλασης της παραλίας, χωρίς όχι μόνο να διαβουλευτεί αλλά ούτε καν να ενημερώσει έστω και προσχηματικά τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους άλλους φορείς.
Πραγματικά, δεν ξέρω αν υπάρχει προηγούμενο μιας τέτοιας μονομερούς ενέργειας, όμως τρομάζω και μόνο με το ενδεχόμενο μιας τέτοιας ποιότητας διακυβέρνησης της χώρας, όπου η πατρίδα μας θα κυβερνάται με ανακοινώσεις και αιφνιδιαστικές τροπολογίες.
Εμμένω στο θέμα της μονομερούς , πραξικοπηματικού χαρακτήρα ενέργειας γιατί μία τέτοια διαδικασία δημιουργεί και ουσία και προηγούμενο».
Ο Δήμαρχος Καλλιθέας κάλεσε του δημότες που είχαν κατακλύσει το Δημαρχείο να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους έως την επίτευξη του στόχου.
Οι επόμενες κινήσεις του Δήμου Καλλιθέας όπως αποφασίστηκαν στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο είναι:

- Αίτημα για διαπαραταξιακή συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους εμπλεκόμενους υπουργούς παιδείας και δικαιοσύνης, παρουσία και των Δημάρχων όμορων Δήμων.
- Συνάντηση με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου για εισαγωγή του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
- Κοινή συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου με τα Δημοτικά Συμβούλια Καλλιθέας, Μοσχάτου και Ταύρου.
- Εξουσιοδότηση του Δημάρχου για περαιτέρω ενέργειες.

ktiria1-2
Τα κτίρια που παραχωρήθηκαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης (εντός του κόκκινου πλαισίου)

Η τροπολογία
Τροπολογία βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ με θέμα: Παραχωρείται χρήση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, των ακινήτων μετά των συστατικών και παραρτημάτων τους, τα οποία ευρίσκονται στη Ζώνη Α2 του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου Τροπολογία – Προσθήκη στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων: «Ρυθμίσεις για την Έρευνα και άλλες διατάξεις» Α. Αιτιολογική Έκθεση Με την προτεινόμενη ρύθμιση παραχωρείται άνευ ανταλλάγματος στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για είκοσι (20) έτη, η χρήση των ακινήτων μετά των συστατικών και παραρτημάτων τους, τα οποία ευρίσκονται στη Ζώνη Α2 του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου, κατά τις διατάξεις του από 26-3-2002 π.δ/τος «Έγκριση Ειδικού Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (Ε.Σ.Ο.Α.Π.) Περιοχής Εγκαταστάσεων Beach Volley και Ανάπλασης της περιοχής του Φαληρικού Όρμου (Ν. Αττικής)» (ΦΕΚ Δ΄2002), όπως αυτά απεικονίζονται στη συνημμένη στο εν λόγω π.δ.οριζοντιογραφία και προσδιορίζονται στην κάτοψη και στο γενικό τοπογραφικό με αριθμό σχεδίου Α5-ΑΤ-ΣΚ-ΚΑΖΧΧ-001-0, των Παραρτημάτων I και II της προτεινόμενης διάταξης, ήτοι το κτήριο Α210 και τμήμα του κτηρίου Α240, που περικλείεται μεταξύ των αξόνων 8 και 1 και τα parkingδιαπιστευμένων και V.VIP.Με την παραχώρηση της χρήσης των παραπάνω ακινήτων καλύπτονται επιτακτικές λειτουργικές ανάγκες των δικαστικών υπηρεσιών και υποβοηθείται η επιτάχυνση των διαδικασιών απονομής της δικαιοσύνης, ιδίως σε ποινικές δίκες με μεγάλο αριθμό κατηγορουμένων και μαρτύρων. Β. Τροπολογία-Προσθήκη Άρθρο........

Στο άρθρο 16 του ν. 4146/2013 (ΦΕΚ Α΄ 90), όπως ισχύει, προστίθεται παράγραφος 3Α, η οποία έχει ως εξής: «3Α. α) Παραχωρείται άνευ ανταλλάγματος στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για είκοσι (20) έτη, η χρήση των ακινήτων μετά των συστατικών και παραρτημάτων τους, που περιγράφονται στην επόμενη υποπαράγραφο, για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των δικαστικών υπηρεσιών. β) Τα κτήρια, τα οποία ευρίσκονται στη Ζώνη Α2 του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου, κατά τις διατάξεις του από 26-3-2002 π.δ/τος «Έγκριση Ειδικού Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (Ε.Σ.Ο.Α.Π.) Περιοχής Εγκαταστάσεων BeachVolleyκαι Ανάπλασης της περιοχής του Φαληρικού Όρμου (Ν. Αττικής)» (ΦΕΚ Δ΄2002), όπως αυτά απεικονίζονται στη συνημμένη στο εν λόγω π.δ.οριζοντιογραφία και προσδιορίζονται στην κάτοψη και στο γενικό τοπογραφικό με αριθμό σχεδίου Α5-ΑΤ-ΣΚ-ΚΑΖΧΧ-001-0, των Παραρτημάτων Iκαι II του παρόντος άρθρου, ήτοι το κτήριο Α210 και τμήμα του κτηρίου Α240, που περικλείεται μεταξύ των αξόνων 8 και 1 και τα parking διαπιστευμένων και V.VIP. γ)Με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθορίζεται κάθε διαδικασία και λεπτομέρεια για τη χρήση των παραπάνω ακινήτων. δ) Κάθε αντίθετη διάταξη προς την ανωτέρω ρύθμιση καταργείται».

 

Τι απαντά το υπουργείο Δικαιοσύνης
Το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ένα δομικό πρόβλημα της ελληνικής Δικαιοσύνης, η έλλειψη χώρων για διεξαγωγή μεγάλων δικών, περνά ήδη στη φάση της επίλυσής του. Χωρίς αντάλλαγμα παραχωρήθηκε, με νομοθετική διάταξη που ψηφίστηκε από τη Βουλή, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων η χρήση ακινήτου που βρίσκεται στη ζώνη Α2 του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου. Όπως είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό, η έλλειψη αιθουσών για διεξαγωγή μεγάλων δικών (όπως π.χ.: αυτή που αφορούσε μέλη της Χ.Α.) δημιουργούσε σημαντικά προβλήματα στην απονομή της Δικαιοσύνης: τα φαινόμενα της απόλυσης υποδίκων λόγω συμπλήρωσης του χρόνου προφυλάκισης εξαιτίας της σπάνιας διαθεσιμότητας μεγάλης αίθουσας, της σώρευσης καθυστερούμενων υποθέσεων, και των απότοκων κινδύνων παραγραφής είχαν γίνει ιδιαίτερα αισθητά στην ελληνική κοινωνία».
Η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης καταλήγει: «Το ΥΔΔΑΔ διαβεβαιώνει, ότι οι τρόποι χρήσης μέρους του ακινήτου θα αποτελέσουν αντικείμενο προηγούμενου διαλόγου με την περιφέρεια Αττικής και τους ενδιαφερόμενους Δήμους, ώστε να ενταχθεί επωφελώς η νέα χρήση στον σχεδιασμό και στα προγράμματα που αφορούν την περιβάλλουσα ζώνη, χωρίς να προξενήσει παρενέργειες ή επιβαρύνσεις στον ευρύτερο χώρο του Ολυμπιακού Πόλου».


Τους έχει δει κανείς στην Καλλιθέα;

16

Ποιοί είναι όμως οι 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έφεραν την τροπολογία αυτή γνωρίζοντας τόσο ότι ο δήμος Καλλιθέας έχει καταθέσει πρόταση για την πραγματοποίηση 17 εκδηλώσεων για το φετεινό καλοκαίρι, όσο και ότι ο ετοιμάζεται με πρωτοβουλία του δημάρχου Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβου ολοκληρωμένη πρόταση παραχώρησης προς τον δήμο από την Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου, των εγκαταστάσων του beach volley αλλά και των γραμμικών κτιρίων; 'Ακρως αποκαλυπτική η λίστα που ακολουθεί! Οι 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ουδεμία σχέση έχουν με την Καλλιθέα. Δείτε σε ποιές περιφέρειες εκλέγονται..

Τσίρκας Βασίλης – βουλευτής Άρτας
Γκιόλας Ιωάννης - βουλευτής Αργολίδος
Καββαδία Αννέτα – βουλευτής Β' Αθηνών
Καρά Γιουσούφ Αιχάν - βουλευτής Ροδόπης
Μιχελογιαννάκης Ιωάννης - βουλευτής Ηρακλείου
Μπαλωμενάκης Αντώνης - βουλευτής Χανίων
Μπάρκας Κωνσταντίνος - βουλευτής Πρεβέζης
Παπαδόπουλος Αθανάσιος - βουλευτής Τρικάλων
Παπαδόπουλος Νίκος - βουλευτής Λαρίσης
Παπαηλιού Γιώργος - βουλευτής Αρκαδίας
Ριζούλης Ανδρέας - βουλευτής Αχαϊας
Σαρακιώτης Ιωάννης - βουλευτής Φθιώτιδας
Συρίγος Αντώνης - βουλευτής Κυκλάδων
Τζούφη Μερόπη - βουλευτής Ιωαννίνων
Τσόγκας Γιώργος - βουλευτής Κορινθίας
Ψυχογιός Γιώργος - βουλευτής Κορινθίας

Επειδή όμως οι 16 ενδεχομένως να μην γνωρίζουν... τους θυμίζουμε από το αρχείο του kallitheaonline τι είδους δραστηριότητες αναπτύσσει επί σειρά ετών ο δήμος Καλλιθέας στην εν λόγω περιοχή που παραχωρείται τώρα στο υπουργείο Δικαιοσύνης για να γίνει εκεί κρατητήρια για βαρυποινίτες και αίθουσες δικαστηρίων...
Σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων εκατοντάδες παιδιά το γλεντάνε με την ψυχή τους! Και αυτό δεν μπορεί να τους το στερήσει κανείς! 


Τελευταίες ειδήσεις