Δεύτερο κρούσμα ρευματοκλοπής στη μαρίνα με εμπλεκόμενο πρώην αντιδήμαρχο

Δεύτερο κρούσμα ρευματοκλοπής στη μαρίνα με εμπλεκόμενο πρώην αντιδήμαρχο
06 Οκτ
2015

Δεύτερο κρούσμα ρευματοκλοπής δημοτικού ρεύματος στη μαρίνα της Καλλιθέας, με τρόπο μάλιστα ιδιαίτερα ευρηματικό. Εμπλεκόμενος αυτή τη φορά φέρεται πρώην ανώτερο στέλεχος της διοίκησης του δήμου.

To kallitheaonline αξιοποιώντας μαρτυρίες αλλά και καταγγελίες, επισκέφθηκε το σημείο και ερεύνησε σπιθαμή προς σπιθαμή τον χώρο.

Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης

Μέσα σε ένα τρίγωνο από αυτά που χρησιμοποιεί η Τροχαία, το οποίο είναι βιδωμένο στις 4 γωνίες του στην τσιμεντένια επιφάνεια και σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων από δύο διπλανά σκάφη, βρέθηκε 1) η άκρη ενός καλωδίου (που έρχεται υπογείως από έναν κεντρικό διανομέα ρεύματος αρκετά μέτρα πιο πίσω), και 2) τυλιγμένο σε μια πλαστική σακκούλα ένα μικρό πολύπριζο με δύο εξόδους.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, τα δύο αυτά σκάφη, ένα εκ των οποίων ανήκει σε πρώην αντιδήμαρχο και εν ενεργεία δημοτικό σύμβουλο, όταν χρειάζονται ρεύμα συνδέονται με την πρίζα κάτω από το τρίγωνο και τραβάνε ρεύμα χωρίς να γίνεται αντιληπτή η ρευματοκλοπή. Ρεύμα το οποίο δεν περνάει από κανέναν μετρητή, αλλά ο λογαριασμός πηγαίνει στον δήμο. Μάλιστα για να μη φαίνεται το καλώδιο που μοιράζει ρεύμα στα σκάφη το καλύπτουν με ένα πράσινο σωλήνα.

Δείτε το βίντεο

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη περιοχή της μαρίνας (ντόκος) δεν υπάρχουν πίλαρς που παρέχουν ηλεκτρικό ρεύμα, έχουν αφαιρεθεί. Αν κάποιος θέλει να ελλιμενίσει το σκάφος του στη συγκεκριμένη περιοχή και χρειάζεται ρεύμα για το σκάφος του ή πρέπει να τραβήξει (παράνομα) καλώδιο από πίλαρ στο χερσαίο τμήμα της μαρίνας, όπως αποκαλύψαμε προ ημερών, ή να τραβήξει καλώδιο από πίλαρ άλλης προβλήτας (παράνομα) ή να μείνει χωρίς ρεύμα ή να μετακινήσει το σκάφος του σε προβλήτα στην οποία παρέχεται ηλεκτρικό ρεύμα ή... να σκεφθεί... να σκεπάσει με ένα τρίγωνο της Τροχαίας το καλώδιο ώστε να έχει ρεύμα νυχθημερόν και χωρίς να τον ενοχλήσει κανείς. Με λίγα λόγια, ή να ηλεκτροδοτηθεί παράνοα ή να φύγει από τη μαρίνα. 

Σε κάθε περίπτωση, ένας σκαφούχος που θέλει να μπει στη μαρίνα της Καλλιθέας, πρέπει πρώτα να έχει την άδεια του δήμου... Αλλά στην Καλλιθέα, όποιος θέλει μπαίνει, βάζει το σκάφος του όπου τραβάει η ψυχή του, τραβάει κι ένα καλώδιο, το σκεπάζει με λίγο τσιμέντο ή ένα τρίγωνο της Τροχαίας και στέλνει τον λογαριασμό στους δημότες...

Κι αν τολμήσει κανείς να αποκαλύψει τις μεθόδους τους... αρχίζουν οι απειλές...

Στον δήμο Καλλιθέας είναι κοινό μυστικό ότι ο πρώην αντιδήμαρχος απολαμβάνει όχι μόνο μόνιμης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος αρκετό καιρό με αυτόν τον τρόπο, αλλά δεν πληρώνει ούτε τέλη ελλιμενισμού στον δήμο. Ο όμιλος δε στον οποίο είναι μέλος δεν αναγνωρίζει την δικαιοδοσία του δήμου Καλλιθέας στην περιοχή της μαρίνας...

Σύμφωνα με παράγοντες του δήμου Καλλιθέας, η περίπτωση αυτή ανήκει στις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις ρευματοκλοπής που έχουν εντοπισθεί στη μαρίνα της Καλλιθέας. Μάλιστα, αναφέρουν, ότι το μικρό φωτοβολταϊκό πάνελ που διαθέτει το σκάφος του δεν δίνει την απαιτούμενη ενέργεια για όλες τις ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργεια, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες...

 

 

Τελευταίες ειδήσεις