Ο Καραγκιόζης στην Καλλιθέα - Για δυο ακόμα παραστάσεις γεμάτες εκπλήξεις

photo:karagiozis.gr photo:karagiozis.gr
20 Ιουλ
2015

Πόσο πιο δυναμικά θα μπορούσε να αρχίσει η εβδομάδα για τους μικρούς Καλλιθεάτες που έχουν μείνει ακόμα στο κλεινόν άστυ; Το ραντεβού τους με τον «Καραγκιόζη στο Πανηγύρι», για το οποίο φρόντισε η διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Καλλιθέας, έχει δοθεί για σήμερα Δευτέρα 20 Ιουλίου, στις 20:00 στο πάρκο Ιζόλα.

Επιμέλεια: Ελεάνα Φλασκή

Κεντρικό θέμα της κωμωδίας που θα παρακολουθήσουν τα παιδιά από το «Θίασο Θεάτρου Σκιών Αθανασίου» είναι ένα ετήσιο πανηγύρι, όπου όλοι έχουν τη συνήθεια να επισκέπτονται την κούνια. Οι βασικοί ήρωες, Καραγκιόζης και Χατζηαβάτης, παίρνουν την άδεια από τον Βεζίρη, να λειτουργήσουν την αγαπητή σε όλους κούνια και να διασκεδάσουν τους φίλους τους. Και όπως γίνεται σε κάθε έργο με τον αγαπημένο μας Καραγκιόζη, παρελαύνουν από τη λευκή οθόνη όλοι οι ήρωες του θεάτρου σκιών σκορπώντας γέλιο με τα απίστευτα παθήματά τους.

Επίσης, οι λιλιπούτειοι δημότες την ερχόμενη Δευτέρα 27 Ιουλίου, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στις 20:00, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το λαϊκό παραμύθι με τίτλο «Ο Μέγας Αλέξανδρος και το Καταραμένο Φίδι». Πρόκειται για μία αντιπροσωπευτική παράσταση, όπου ένα τεράστιο φίδι εμφανίζεται στο αραχνιασμένο σπήλαιο κάτω από το παλαιό κάστρο και οι γεωργοί φοβούμενοι το φίδι παραμελούν τις καλλιέργειες τους ενώ παράλληλα η δεξαμενή η οποία βρίσκεται κοντά στο σπήλαιο και υδροδοτεί την πόλη με τις τελευταίες βροχές θα φράξει από πέτρες.

Οι κάτοικοι της περιοχής θα υποφέρουν από την έλλειψη νερού και τροφίμων. Έτσι, ο Βεζίρης θα αναθέσει στο Χατζηαβάτη να γυρίσει όλη την πολιτεία και να φωνάξει τη διαταγή του: «Άγγλοι ! Γάλοι ! Πορτογάλοι! Όποιος κατορθώσει να φονεύσει τον κατηραμένο όφη, αυτός θα πάρει την βεζυροπούλα ως σύζυγο, ένα πολύτιμο δώρο και μετά το θάνατο του βεζίρη και το θρόνο». Το καταραμένο φίδι θα κατασπαράξει όσους τολμήσουν να πλησιάσουν ώσπου έρχεται ο Μέγα Αλέξανδρος ως από μηχανής θεός, παλεύει και το νικάει. Ο Καραγκιόζης από την πρώτη στιγμή θα βρεθεί στο αραχνιασμένο σπήλαιο με το τενεκεδένιο ποτιστήρι του θα παλέψει κι αυτός με το φίδι σκορπώντας άφθονο γέλιο.

karagkiozis2-560

Και μη ξεχάσετε! Μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης, οι επισκέπτες θα μάθουν πώς να κατασκευάζουν φιγούρες ενώ μετά την παράσταση θα πραγματοποιηθεί και επίδειξη τεχνικών του θεάτρου σκιών.

Τελευταίες ειδήσεις