Βάσω Μαργαρίτη: "Παλιούς και νέους μας ενώνει η αγάπη μας για την πόλη. Συνεχίζουμε σχεδιάζοντας το μέλλον"

Βάσω Μαργαρίτη: "Παλιούς και νέους μας ενώνει η αγάπη μας για την πόλη. Συνεχίζουμε σχεδιάζοντας το μέλλον" Φωτο: kallitheaonline.gr
26 Ιουν
2015

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της παράταξης «ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΑΣ ΒΑΣΩ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ », σε γνωστό κοσμικό κέντρο της πόλης, με υποψηφίους και εθελοντές του εκλογικού αγώνα να δίνουν ηχηρό παρόν.  

Η μεστή ομιλία της επικεφαλής της παράταξης ΒΑΣΩ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ, έδωσε το στίγμα της παραπέρα πορείας της παράταξης «ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΑΣ ΒΑΣΩ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ». 

Ακολουθεί η ομιλία της κ. Μαργαρίτη

"Φίλες και Φίλοι,

Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας σήμερα εδώ που ξεπέρασε τις σκέψεις μας και το σχεδιασμό μας.

Φίλοι μου, ένας χρόνος ήδη πέρασε από τις εκλογές του Μαΐου του 20014.
Όλοι πια γνωρίζουμε αρκετά από τα γεγονότα που μεσολάβησαν και ενώ η παράταξή μας πήγε στο Β΄ Γύρο, τελικά χάσαμε τις εκλογές.

Όμως, είμαστε σήμερα εδώ, όχι για να μιλήσουμε για ευθύνες, όχι για να μιλήσουμε για το παρελθόν, αλλά για να σχεδιάσουμε με ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ το ΜΕΛΛΟΝ και την ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ της Παράταξής μας « ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΑΣ ΒΑΣΩ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ».

Φίλες και Φίλοι
Η χώρα μας, διέρχεται μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση, που σηματοδοτείται από μια βαθιά και παρατεταμένη ύφεση – υψηλή ανεργία και μεγάλη αβεβαιότητα.
Η χώρα μας, αυτές τις μέρες, δίνει μια μεγάλη μάχη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για να μείνει στο ευρω και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά με λιγότερη λιτότητα και Αξιοπρέπεια.
Τώρα πια έχει γίνει συνείδηση όλων μας, ότι η Οικονομική Κρίση, δεν είναι πρόβλημα μόνο της χώρας μας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι πρόβλημα Κρίσης του Δυτικού Κόσμου.
• Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, η Πόλη μας και οι Συμπολίτες μας, χρειάζονται τη στήριξή μας.
• Εμείς οι ενεργοί πολίτες αυτής της Πόλης, Εμείς οι άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στις μέρες της κρίσης, σταθήκαμε όρθιοι, στηρίζοντας τους συμπολίτες μας με κάθε τρόπο.

Φίλοι μου, είναι γνωστό σε όλους μας, ότι η μεγάλη παράταξη μας, πήγε διασπασμένη στις εκλογές σε μια ρευστή πολιτικά εποχή, έχοντας περιορισμένο χρόνο, είχε μόνο 2, 5 ( δυόμιση ) μήνες για να οργανωθεί, να ενημερώσει τους πολίτες και να δώσει την Μάχη των εκλογών.

Σε αυτό τον ελάχιστο χρόνο, η Παράταξη « ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΑΣ ΒΑΣΩ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ », κατάφερε να οργανωθεί, και με 82 (ογδόντα δύο) Μαχητές, χωρίς καμία πολιτική στήριξη, έξω από πολιτικά μαντριά, στελεχώνοντας εκλογικά κέντρα και εκλογικά τμήματα, να δώσει με ΗΘΟΣ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, τη μάχη των εκλογών και σήμερα να είμαστε στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Καταφέραμε, στο μικρό αυτό διάστημα, να παντρέψουμε το Παλιό με το Νέο, γιατί πιστεύουμε σε αυτό. Είμαστε οι άνθρωποι της καθημερινότητας που μας ένωσε η ΑΓΑΠΗ για την Πόλη μας.

Τα χρόνια που θα ακολουθήσουν, θα προσπαθήσουμε, να γνωρίσουν οι Συμπολίτες μας που δεν είχαν την ευκαιρία, τι πιστεύουμε, γιατί αγωνιζόμαστε, γιατί παλεύουμε, γιατί είμαστε σήμερα εδώ.

Η Πόλη μας, είναι μια μεγάλη Πόλη, πυκνοδομημένη και πυκνοκατοικημένη, με διαρρηγμένο Κοινωνικό Ιστό. Πιστεύουμε, ότι μπορεί και πρέπει μέσα από κοινωνικές δομές και θεσμούς, να ξαναγίνει η Καλλιθέα που γνωρίσαμε , με ενιαίο Κοινωνικό Ιστό, με Ανθρώπινο Πρόσωπο, Κοινά Οράματα και Επιδιώξεις.
Φίλοι μου, η Οικονομική Κρίση είναι πρωτίστως Κρίση Αρχών και Αξιών. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλει στην αλλαγή πορείας της Ελληνικής Κοινωνίας. Πιστεύουμε στο διάλογο, την Αξία της ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και της ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ.

Η Νέα Διοίκηση του Δήμου μας, έχει ήδη 10 μήνες Ζωής, έχει πολλά νέα και άπειρα στελέχη, όχι μόνο Διοικητικά, αλλά και ηλικιακά. Εμείς έχουμε δηλώσει ότι θα στηρίζουμε κάθε θετική προσπάθεια της Διοίκησης προς όφελος της Πόλης και της ζωής μας, αλλά συγχρόνως θα ελέγχουμε, θα καταγγέλλουμε και θα ενημερώνουμε, τόσο εσάς σε τοπικές συναντήσεις, όσο και τους Συμπολίτες μας με παλαιά και σύγχρονα Μ.Μ.Ε.
• Καταγγείλαμε και εκφράσαμε την αντίθεσή μας, στην προσπάθεια της Διοίκησης του Δήμου, να επιβάλει σε αθλητικά σωματεία της Πόλης μας, χρηματικό αντίτιμο για τη χρήση Δημοτικών Αθλητικών Εγκαταστάσεων.
• Ζητήσαμε Διαύγεια και Αξιοκρατία, στην ενίσχυση και επιχορήγηση διαφόρων συλλόγων και σωματείων.
• Ζητήσαμε, Δημόσια Διαβούλευση γιατί πιστεύουμε ότι τα χρήματα του Καλλιθεάτικου Λαού και εν γένει η υλική στήριξη του Δήμου προς τους Συλλόγου και τα σωματεία της Πόλης, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ – ΕΘΝΙΚΟΤΟΠΙΚΑ – ΑΘΛΗΤΙΚΑ, πρέπει να μην αποτελούν αντικείμενο συναλλαγής, με σκοπιμότητες και να σταματήσουν να είναι προϊόν εκβιασμού και ψηφοθηρίας.

sygkentrosh
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση της παράταξης "Ολα για την Καλλιθέα μας"

Φίλες και Φίλοι,
Στο μακρύ σκοτάδι που βιώνουμε σαν κοινωνικά υπάρχει μόνο ένα φώς, μια ελπίδα, οι εθελοντές και το εθελοντικό κίνημα, οι ενεργοί πολίτες, (η κοινωνία των πολιτών) και οφείλουμε όλοι στήριξη σε αυτές τις ομάδες του πληθυσμού ανάλογα με τη δράση τους, οφείλουμε Διάλογο μαζί τους και για αυτό προβληματιστήκαμε στην Ρήξη της Διοίκησης του Δήμου με το Κίνημα Εθελοντών Αιμοδοτών, Κοινωνική Αλληλεγγύη.

Η Διοίκηση του Δήμου, μέχρι αυτή τι στιγμή, δεν έχει κάνει γνωστό, ποιοι είναι οι στόχοι της και οι προθέσεις της, ποιος είναι ο σχεδιασμός της, ποιο είναι το όραμά της για την Πόλη μας.
Συνεχίζει όλους τους θεσμούς που βρήκε, Κοινωνικούς – Αθλητικούς – Πολιτισμού και Πρόνοιας, αλλά ήδη ανησυχούμε για την μορφή της Πόλης, Καθαριότητα – Πράσινο – Πεζοδρόμια και Πεζόδρομους.
Είναι Πιστεύω μας, ότι η Πόλη μας πρέπει να είναι μια Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Πόλη, με ποιοτικές παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες και όχι παρωχημένες όπως ήταν μέχρι σήμερα.
• Θέλουμε μια Πόλη αισθητικά Αναβαθμισμένη – Σύγχρονη – Ανθρώπινη – Λειτουργική, η οποία θα είναι πιο προσιτή πιο καθαρή με αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, βελτίωση του Αστικού περιβάλλοντος, Πράσινες Ταράτσες σε Δημόσια Κτήρια.
• Εξοικονόμηση ενέργειας και συνέχιση απόκτησης γης, (που δεν το βλέπουμε να το πιστεύει η Νέα Διοίκηση του Δήμου), όπως και την προστασία των μικρών ζώων, που ζουν ανάμεσα μας στην Πόλη.
• Αυτή την Πόλη θέλουμε, για αυτή την Πόλη θα παλέψουμε, αυτήν την Πόλη διεκδικούμε.
• Δεν θα επιτρέψουμε και θα αγωνιστούμε για αυτό, η Πόλη μας να γίνει μια Ασιατική Πόλη, ένα απέραντο παζάρι ή μια Πόλη τριτοκοσμική, χωρίς πεζοδρόμια, πεζόδρομους με εμπορεύματα και καταλήψεις, χωρίς Σεβασμό στους Ανάπηρους, τους Ηλικιωμένους, τις Μαμάδες, τα Παιδιά, που με δυσκολία θα ζουν και θα κινούνται στην Πόλη.
• Η Διοίκηση του Δήμου, δεν μας έχει ακόμη πει τα σχέδιά της για την διεκδίκηση και την αξιοποίηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στην παραλία των Τζιτζιφιών, καθώς τα σχέδια και η μελέτη ανάπλασης του Παραλιακού Μετώπου, λόγω της Οικονομικής Κρίσης, δεν έχουν την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το έργο μαζί με την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου και την επέκταση του Τραμ, απεντάχθηκαν από το ΕΣΠΑ και δεν υπάρχουν εθνικοί πόροι για να γίνουν. «Χαρακτηρίστηκαν έργα διακοσμητικά», όταν εκκρεμούν σαν έργα υποδομών, όπως η ολοκλήρωση των διευρωπαϊκών δικτύων της χώρας και άλλα που κρίθηκαν έργα προτεραιότητας.

Οι προθέσεις της νέας Κυβέρνησης, είναι ακόμη ασαφής.
Θα πρέπει λοιπόν να επαναπροσδιοριστούν τα σχέδια και οι διεκδικήσεις μας για το παραλιακό μέτωπο, (ρημάζει ακόμη το Beach Volley).
Χρειάζεται κατάλληλος σχεδιασμός, (εκτός βέβαια) από την συντήρηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.
Τα έργα αυτά πρέπει να αξιοποιηθούν και πρέπει και μπορούν, να αποτελέσουν πόλο έλξης Αθλητισμού, Πολιτισμού, Αναψυχής, για να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Πόλης και να συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων.

Αυτές τις μέρες, όλοι έχουμε ακούσει ή διαβάσει, για την οικονομική τρύπα 1.500.000 περίπου ευρω, όπως την χαρακτήρισε ο Δήμαρχος. Αυτό το ποσόν αφορά κατανάλωση ρεύματος και νερού στην παραλία.
Η Εισαγγελική Έρευνα, που βρίσκεται σε εξέλιξη, αφορά κυρίως τα σκάφη που ελλιμενίζονται στην Μαρίνα, χωρίς ο Δήμος να εισπράξει ποτέ χρήματα.

Η Ναυταθλητική Μαρίνα, εδώ και πέντε (5) περίπου χρόνια. ανήκει στο Νομικό Πρόσωπο του Αθλητισμού, που διοικείται με δικό του Δ. Σ. , και στους Ναυταθλητικούς Ομίλους που τους είχε παραχωρηθεί.
Το ποιος κατανάλωσε το ρεύμα και το νερό, το πόσα χρήματα και που πλήρωναν οι σκαφούχοι, το πόσα σκάφη ανήκουν στους Συλλόγους, είναι θέματα που πιστεύω πως θα ρίξει φως η Έρευνα.

Εμείς, σαν Αξιωματική Αντιπολίτευση, (πιστεύω πως γνωρίζετε, ότι αποκλειστήκαμε από το 15/μελές Δ. Σ. του Οργανισμού), προσεγγίζουμε το θέμα με περισσή προσοχή και σύνεση, περιμένοντας μια υπεύθυνη από την Διοίκηση ενημέρωση, η οποία πιστεύουμε, πως θα γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα οριστεί στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Όσοι θέλουν να ενημερωθούν, μπορούν να παρευρεθούν σε αυτό το Δ.Σ.
Σας Βεβαιώνω, τόσο εσάς όσο και τον λαό της Καλλιθέας, πως θα προσπαθήσουμε, να χυθεί άπλετο φως, σε αυτήν την υπόθεση. Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν. Εάν υπάρχουν ευθύνες, θα πρέπει να καταμεριστούν, όποιος και αν είναι, όποιος και εάν έχει ευθύνη, όποια θέση και αν κατείχε ή κατέχει.
Θα δώσουμε την Μάχη της Αλήθειας, όχι μόνο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και στην Κοινωνία. Γιατί, πιστεύω μου ήταν και είναι, ότι ο λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια (όπως δήλωσα και στην συνέντευξη μου στο kallitheaonline).

Φίλες και Φίλοι.
Αυτές τις μέρες, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, άνοιξε τις πύλες του στο λαό, τόσο της Καλλιθέας όσο και της Αθήνας. Χιλιάδες κόσμου επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις, και πολύ καλά έκανε.

Όμως, το Ίδρυμα, να αγνοήσει όλο το Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης μας, μας προκαλεί ανησυχία. Είναι μια ευτελής συμπεριφορά του Ιδρύματος, απέναντι στις αρχές της Πόλης που παραχώρησαν το χώρο, υπογράφοντας Σύμβαση παραχώρησης και συνεργασίας, και αγωνίστηκαν για να επιτευχθεί αυτή η ιδέα. Αυτήν την ενέργεια του Ιδρύματος, την θεωρούμε απαράδεκτη και περιφρονητική. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, για να αντιμετωπίσουμε γνωστές και άγνωστες ενέργειες του Ιδρύματος, στο Μέλλον, που πιθανόν θα θίγουν τα συμφέροντα της Πόλης.

Φίλοι και Φίλες,
Τελειώνοντας, θέλω να επισημάνω ότι η Καλλιθέα, χρειάζεται μια νέα ευρεία και ισχυρή κοινωνική συμμαχία, (ανθρώπων), με κοινούς στόχους και συλλογική αγωνία, για να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής , με συλλογική προσπάθεια, στην Πόλη που ζουν.

Μια συμμαχία με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, που θα σφυρηλατήσει την εμπιστοσύνη μεταξύ Δήμου και Δημοτών, που θα γεννά Ελπίδα για την Πόλη μας, η οποία θα αφήνει πίσω της το χθες, θα προσδοκά το αύριο, θα υπερασπίζεται το συλλογικό συμφέρον της Κοινωνίας μας, και θα προωθεί την Τοπική Δημοκρατία.

Φίλες και Φίλοι,
Θέλω για άλλη μια φορά να σας ευχαριστήσω για την ανταπόκριση σε αυτό το κάλεσμα. Να ευχηθώ σε όλες και όλους, καλό καλοκαίρι, με υγεία και καλές διακοπές, και τα ΞΑΝΑΛΕΜΕ το φθινόπωρο, για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τον ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ - « ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΑΣ ΒΑΣΩ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ».

Και πάλι σας εύχομαι, Καλό Καλοκαίρι.

Τελευταίες ειδήσεις