Ταξιδεύουμε σ' όλο τον κόσμο αγκαλιά με τα παιδιά

Ταξιδεύουμε σ' όλο τον κόσμο αγκαλιά με τα παιδιά
19 Ιουν
2015

Τι πιο όμορφο από το να ταξιδεύεις σχεδόν σε όλο τον κόσμο μέσα από μία εκδήλωση. Αυτό το συναίσθημα ζήσαμε πριν λίγες ημέρες στην παραλία της Καλλιθέας, όπου πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ παιδικών σταθμών του Δήμου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος».

Ρεπορτάζ: Ελεάνα Φλασκή 
Φωτογραφίες: kallitheaonline.gr

Το κεντρικό μήνυμα του Φεστιβάλ Παράδοσης και Πολιτισμού ήταν «Όλοι μαζί μια αγκαλιά» και πραγματικά όσοι παρευρεθήκαμε στη γιορτή νιώσαμε ότι γίναμε ένα με όσους τη διοργάνωσαν από τους δασκάλους μέχρι τα παιδιά.

paidikoi stathmoi 34

Στα περίπτερα που στήθηκαν στις ναυταθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Καλλιθέας, φιλοξενήθηκαν και προβλήθηκαν ήθη και έθιμα πολλών χωρών μέσα από κατασκευές των μαθητών των παιδικών σταθμών του Δήμου Καλλιθέας. Ιδιαίτερη έκπληξη για τους επισκέπτες του φεστιβάλ ήταν ότι εκτός από τις χειροτεχνίες, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και διάφορα τοπικά φαγητά (ανάλογα το περίπτερο που επισκέπτονταν) τα οποία είχαν ετοιμάσει με ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή οι μητέρες και οι δασκάλες των μαθητών. 

Πιο συγκεκριμένα, την Ιαπωνία ανέλαβε ο βρεφικός σταθμός της Αριστοτέλους, τη Ρωσία το παιδικό κέντρο στη Ν.Ζερβού, την Αργεντινή – Χαβάη- Κούβα ο παιδικός σταθμός της Εσπερίδων, την Αγγλία ο παιδικός σταθμός της Μενελάου, την Ιταλία- Αίγυπτο ο σταθμός της Σωκράτους, την Ελλάδα ο παιδικός σταθμός της Ευριπίδου και ο βρεφονηπιακός σταθμός στη Σαπφούς.

Την Κίνα παρουσίασε ο βρεφικός σταθμός στην Κρέμου, τη Βραζιλία το παιδικό κέντρο στην Αφροδίτης, τις Η.Π.Α- Ιταλία – Αυστρία ο παιδικός σταθμός στη Σωκράτους και την Ισπανία με το Μεξικό μας ο παιδικός σταθμός Ισμήνης & Αιγέως .

Οι λιλιπούτειοι δημότες κατάφεραν μέσα από τις κατασκευές τους, να μας μεταφέρουν στη κάθε χώρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και επειδή η φράση «μια εικόνα χίλιες λέξεις» είναι αληθινή πέρα ως πέρα, θα αφήσουμε τις φωτογραφίες να σας ταξιδέψουν σε αυτό που ζήσαμε.

paidikoi stathmoi 1

paidikoi stathmoi 2

 

paidikoi stathmoi 3

paidikoi stathmoi 5

paidikoi stathmoi 6

paidikoi stathmoi 7

paidikoi stathmoi 8

paidikoi stathmoi 9

paidikoi stathmoi 10

paidikoi stathmoi 11

paidikoi stathmoi 12

paidikoi stathmoi 13

paidikoi stathmoi 14

paidikoi stathmoi 15

paidikoi stathmoi 16

paidikoi stathmoi 17

paidikoi stathmoi 18

paidikoi stathmoi 19

paidikoi stathmoi 20

paidikoi stathmoi 21

paidikoi stathmoi 22


paidikoi stathmoi 23

paidikoi stathmoi 24

paidikoi stathmoi 25

paidikoi stathmoi 27

paidikoi stathmoi 26

paidikoi stathmoi 28

paidikoi stathmoi 29

paidikoi stathmoi 30

paidikoi stathmoi 31

paidikoi stathmoi 32 

paidikoi stathmoi 36


Καλό καλοκαίρι σε όλους ! 

Τελευταίες ειδήσεις