Εκδηλώσεις υψηλής Τέχνης και Τεχνολογίας για μικρούς και μεγάλους στην Καλλιθέα

Εκδηλώσεις υψηλής Τέχνης και Τεχνολογίας για μικρούς και μεγάλους στην Καλλιθέα
26 Νοε
2014

Σε σειρά εκδηλώσεων Μουσικής, Χορού, Κινηματογράφου και Αρχιτεκτονικής με ελεύθερη είσοδο προσκαλεί το Κέντρο Επισκεπτών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εφήβους, ενήλικες και παιδιά.

Επιμέλεια: Μάνος Μεϊμαράκης
Φωτο: ΚΠΙΣΝ - Γιώργος Γερόλυμπος

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ που άρχισαν σήμερα Τετάρτη 26 Νοεμβρίου και ολοκληρώνονται την Κυριακή 30 Νοεμβρίου περιλαμβάνουν:

Πολυαισθητικό εργαστήριο για ενήλικα άτομα με ή χωρίς προβλήματα όρασης - 26.11.14, Ώρα: 16.30

Πολυαισθητικό εργαστήριο για ενήλικες με ή χωρίς προβλήματα όρασης, στο οποίο οι συμμετέχοντες μετά από μια σύντομη εισαγωγή στην έννοια της κλίμακας και του τρόπου με τον οποίο αυτή χρησιμοποιείται στη μουσική, τη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο, θα κληθούν να συνθέσουν τις δικές τους εκφραστικές κλίμακες.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Φώτης Φλεβοτόμος, εικαστικός, Φώτης Σαγώνας, αρχιτέκτονας-εικαστικός

Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

svfcc-this-002

ΚΠΙΣΝ: Από τον σχεδιασμό στην κατασκευή – 28.11.2014 Ώρα: 18.00
* Τεχνικό σεμινάριο για το ευρύ κοινό και επαγγελματίες

Η παρουσίαση διαρθρώνεται σε δύο διακριτά μέρη. Στο πρώτο μέρος θα γίνει μια σύντομη αναφορά στη φάση της μελέτης και στις βασικές αρχές του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού του Έργου. Στο δεύτερο μέρος θα σκιαγραφηθεί η διαδικασία μετάβασης από την φάση της μελέτης στην φάση της κατασκευής καθώς και ο συνεχής διάλογος μεταξύ της μελέτης σχεδιασμού και του υπό υλοποίηση έργου.

Μέσω παραδειγμάτων τμημάτων του έργου του ΚΠΙΣΝ που ήδη βρίσκονται υπό κατασκευή, θα παρουσιαστούν οι διαδικασίες και μέθοδοι εξασφάλισης της τήρησης της αρχιτεκτονικής πρόθεσης κατά την εφαρμογή της μελέτης. Επιπλέον κατά τη διάρκεια της παρουσίασης θα εξεταστούν συγκεκριμένες περιπτώσεις εξέλιξης ή/και διαφοροποίησης από τη αρχική μελέτη ιδιαίτερων αρχιτεκτονικών στοιχείων

Εισηγητές: Sebastian Doerflinger - RENZO PIANO BUILDING WORKSHOP

Ανδρέας Βεντουράκης – BETAPLAN

Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

svfcc-this-003

Εργαστήριο παραγωγής πειραματικών ταινιών: editing & post production – 29.11.2014, Ώρα: 11:00
* Εργαστήριο κινηματογράφου για εφήβους και ενήλικες

Το εργαστήριο έχει σκοπό να εισάγει τους συμμετέχοντες στη διαδικασία παραγωγής μίας ταινίας μικρού μήκους χαμηλού προϋπολογισμού. Τρίτη ενότητα του εργαστηρίου η διαδικασία editing και post production.

Για έφηβους και ενήλικες. Εισηγητής: Παναγιώτης Γουμπούρος, animator-σκηνοθέτης

Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

svfcc-this-004

Ιστορίες μπαλέτου – 30.11.2014, Ώρα: 11:30
* Διάλεξη – Επίδειξη χορού για παιδιά (κεντρική φωτογραφία)

Η διάλεξη/επίδειξη επιδιώκει να παρουσιάσει, να περιγράψει και να εξοικειώσει τα παιδιά με το χορό και την εκπαίδευσή του. Με μια εισαγωγή σε σημαντικές στιγμές της ιστορίας του χορού, με αναφορές στις ιδιαιτερότητες, τα χαρακτηριστικά και τη φιλοσοφία της χορευτικής εκπαίδευσης και με τη ζωντανή παρουσίαση μικρών σπουδών - ασκήσεων από σπουδαστές της Ανωτάτης Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η εκδήλωση αυτή γίνεται ένα κάλεσμα γνωριμίας με τον καλλιτέχνη του χορού του 21ου αιώνα και τον κόσμο του. Κείμενα: Στεργιανή Τσιντζιλόνη

Επιμέλεια εκδήλωσης: Γιάννης Ντοντσάκ.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

svfcc-this-005

Συναυλία «Τσέπης» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής – 30.11.2014 Ώρα: 18:00

* Μουσική εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους
Την Κυριακή, 30 Νοεμβρίου η Μαρία Μητσοπούλου (υψίφωνος) και ο Τάσος Αποστόλου (βαθύφωνος) ερμηνεύουν δημοφιλείς άριες από όπερες των Πουτσίνι, Ροσσίνι, Γκουνό και Ντονιτσέττι. Στο πιάνο ο Φρίξος Μόρτζος.


Πρόσβαση

>Shuttle bus

Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το Κέντρο Επισκεπτών ΚΠΙΣΝ κατά τις ημέρες των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, προσφέρεται δωρεάν μεταφορά του κοινού με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από το σταθμό Συγγρού - Φιξ επί της οδού Καλλιρόης και καταλήγει στην οδό Ευριπίδου (αρχή Εσπλανάδας), και αντίστροφα. Τα δρομολόγιά του πραγματοποιούνται 30’ πριν την έναρξη και 30’ μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης.
Σημείωση: Η υπηρεσία προσφέρεται μόνο τις ημέρες και ώρες που υπάρχει προγραμματισμένη εκδήλωση στο Κέντρο Επισκεπτών (εξαιρούνται οι συναντήσεις των Πολυαισθητικών εργαστηρίων).

>Mε λεωφορείο

Από Κέντρο (Βορρά) - Αποβιβάζεστε στη στάση «Ωνάσειο», (Β2, 550) στην κάθοδο της Λ. Συγγρού και κινείστε νότια με κατεύθυνση προς τη θάλασσα μέχρι την οδό Ευριπίδου (συμβολή με παράδρομο Λ. Συγγρού), όπου και ακολουθείτε τη σχετική σήμανση προς το Κέντρο Επισκεπτών.

Από Παραλία (Νότο) - Αποβιβάζεστε στη στάση «Ευγενίδειο», (Β2, 550) στην άνοδο της Λ. Συγγρού και χρησιμοποιείτε την υπόγεια διάβαση προς την Καλλιθέα. Στην έξοδο, ακολουθείτε τη σχετική σήμανση προς το Κέντρο Επισκεπτών.

>Με Τραμ

Αποβιβάζεστε στη στάση «Δέλτα Φαλήρου» και κινείστε προς τη θάλασσα μεταξύ του γηπέδου και της Εσπλανάδας, έως ότου συναντήσετε τη σκάλα η οποία σας ανεβάζει στο επίπεδο της Εσπλανάδας, όπου και ακολουθείτε τη σχετική σήμανση προς το Κέντρο Επισκεπτών.

>Με αυτοκίνητο

Από Πειραιά - Κινείστε επί της Εθνάρχου Μακαρίου (παλαιά Ποσειδώνος) με κατεύθυνση προς Γλυφάδα. Στα φανάρια ακριβώς κάτω από την Εσπλανάδα, στρίβετε δεξιά, ακολουθώντας τη σήμανση για «Ολυμπιακό Κέντρο Μπιτς Βόλεϊμπολ, Μαρίνα Δέλτα». Συνεχίζετε έως ότου συναντήσετε τη σήμανση για την είσοδο της Ναυταθλητικής Μαρίνας Δήμου Καλλιθέας (πινακίδα Ολυμπιακό Κέντρο Μπιτς Βόλεϊμπολ, Ναυταθλητική Μαρίνα) όπου στρίβετε αριστερά και σταθμεύετε. Χρησιμοποιείτε τις σκάλες για να ανεβείτε στο γραμμικό κτίριο και συνεχίζετε αριστερά προς την Εσπλανάδα, όπου ακολουθείτε τη σχετική σήμανση προς το Κέντρο Επισκεπτών.

Από Γλυφάδα - Κινείστε επί της Λ. Ποσειδώνος με κατεύθυνση προς Πειραιά και στο ύψος του Τροκαντερό στο Π. Φάληρο, κινείστε στη δεξιά λωρίδα και στην πινακίδα για «Μοσχάτο, Καλλιθέα, Ολυμπιακό Συγκρότημα Φαλήρου» βγαίνετε δεξιά στην Ι. Φιξ. Συνεχίζετε ευθεία στην Πλειάδων και κάνετε αριστερά στην Αιόλου, ακολουθείτε σήμανση για Πειραιά, Μοσχάτο, Καλλιθέα, Ολυμπιακό Συγκρότημα Φαλήρου. Στα φανάρια (στη συμβολή Ι. Φιξ και Αιόλου) κάνετε αριστερά (στη προέκταση της Ορφέως) προς την παραλία περνάτε κάτω από τη γέφυρα και στα φανάρια ακριβώς από κάτω στρίβετε δεξιά προς Πειραιά (ακολουθείτε σήμανση για Πειραιά, Καλλιθέα, Μοσχάτο, Ολυμπιακό Κέντρο Μπιτς Βόλεϊμπολ, Μαρίνα Δέλτα). Κινείστε επί της οδού Εθνάρχου Μακαρίου (παλαιά Ποσειδώνος). Στρίβετε αριστερά στα φανάρια ακριβώς πριν την Εσπλανάδα στην πινακίδα «Ολυμπιακό Κέντρο Μπιτς Βόλεϊμπολ, Μαρίνα Δέλτα» και συνεχίζετε έως ότου συναντήσετε τη σήμανση για την είσοδο της Ναυταθλητικής Μαρίνας Δήμου Καλλιθέας (πινακίδα Ολυμπιακό Κέντρο Μπιτς Βόλεϊμπολ, Ναυταθλητική Μαρίνα), όπου στρίβετε αριστερά και σταθμεύετε. Χρησιμοποιείτε τις σκάλες για να ανεβείτε στο γραμμικό κτίριο και συνεχίζετε αριστερά προς την Εσπλανάδα, όπου ακολουθείτε τη σχετική σήμανση προς το Κέντρο Επισκεπτών.

Από Αθήνα (Κέντρο)
Λίγο πριν το τέλος της Λ. Συγγρού, ακολουθείτε τη σήμανση για Γλυφάδα, Ολυμπιακό Συγκρότημα Φαλήρου και μένετε δεξιά. Συνεχίζετε στην Λ. Ποσειδώνος (δεξιά), έως ότου δείτε τη σήμανση προς «Πειραιά, Καλλιθέα, Ολυμπιακό Συγκρότημα Φαλήρου», όπου και βγαίνετε δεξιά. Κινείστε επί της οδού Εθνάρχου Μακαρίου με κατεύθυνση προς Πειραιά (παλαιά Ποσειδώνος). Στρίβετε αριστερά στα φανάρια ακριβώς πριν την Εσπλανάδα στην πινακίδα «Ολυμπιακό Κέντρο Μπιτς Βόλεϊμπολ, Μαρίνα Δέλτα» και συνεχίζετε έως ότου συναντήσετε τη σήμανση για την είσοδο της Ναυταθλητικής Μαρίνας Δήμου Καλλιθέας (πινακίδα Ολυμπιακό Κέντρο Μπιτς Βόλεϊμπολ, Ναυταθλητική Μαρίνα), όπου στρίβετε αριστερά και σταθμεύετε. Χρησιμοποιείτε τις σκάλες για να ανεβείτε στο γραμμικό κτίριο και συνεχίζετε αριστερά προς την Εσπλανάδα, όπου ακολουθείτε τη σχετική σήμανση προς το Κέντρο Επισκεπτών.

Χώρος Στάθμευσης
Το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ δεν διαθέτει χώρο στάθμευσης. Ο κοντινότερος χώρος στάθμευσης βρίσκεται στη Ναυταθλητική Μαρίνα Καλλιθέας-Τζιτζιφιών.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες και προεγγραφή στις εκδηλώσεις:

Κέντρο Επισκεπτών
Τηλ: 210 8778396/8
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

 

Τελευταίες ειδήσεις