Συναγερμός στην Καλλιθέα για μικρό τάφο που βρέθηκε πίσω από τη μαρίνα

Συναγερμός στην Καλλιθέα για μικρό τάφο που βρέθηκε πίσω από τη μαρίνα
17 Νοε
2014

Το μέγεθος του τάφου, ο τρόπος που είχε καλυφθεί με τσιμέντο η επιφάνεια του εδάφους, ο Σταυρός, το μικρό κόκκινο στεφάνι στον Σταυρό, μια πασχαλινή λαμπάδα, μια μικρή φάτνη Χριστουγέννων και ένα σημείωμα, από το οποίο φαίνονταν μόνο οι δύο τελευταίες σειρές. Μάλιστα, το σημείωμα που φαινόταν ήταν που ενέτεινε ακόμα περισσότερο την αγωνία. Όλα στην αρχή έδειχναν ότι πρόκειται για αυτοσχέδιο τάφο μικρού παιδιού...

Ρεπ.: Μάνος Μεϊμαράκης
Φωτο: kallitheaonline.gr

tafos-sthn-paralia (10)


tafos-sthn-paralia (10)


tafos-sthn-paralia (10)

Είναι γνωστό ότι στην περιοχή καταυλίζονται αυθαίρετα Αθίγγανοι με τις οικογένειες τους, μεταξύ τους πολλά μικρά παιδιά. Δικαιολογημένα, η πρώτη σκέψη ήταν ότι μάλλον κάτω από το σημείο βρίσκονταν θαμμένο κάποιο παιδί.

tafos-sthn-paralia (10)

Ο αυτοσχέδιος αυτός τάφος βρέθηκε περίπου στις 10.30 το πρωί από εργαζόμενους στην Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Καλλιθέας, όπου βρίσκονταν εκεί για την περισυλλογή των σκουπιδιών, μπάζων, κ.α. Στο θέαμα του μικρού τάφου πάγωσαν. Ειδοποίησαν αμέσως στον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, κ. Μανώλη Κωστάκη, ο οποίος ενημέρωσε την Αστυνομία. Από το σημείο λίγα λεπτά αργότερα περνούσε ένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης. Οι εργαζόμενοι έκαναν σήμα στο περιπολικό να σταματήσει, ανέφεραν το περιστατικό και αποκλείσθηκε το σημείο. Εστάλη σήμα στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και ειδοποιήθηκε η Ασφάλεια Καλλιθέας. Ελάχιστα λεπτά αργότερα έφθασε στο σημείο κλιμάκιο εργαζομένων του δήμου με προσωπικό ειδικευμένο.

tafos-sthn-paralia (10)

Όταν ο Αστυνομικός της Άμεσης Δράσης άρχισε να διαβάζει στο σημείωμα, η αγωνία χτύπησε κόκκινο, ο φόβος και η ελπίδα όλων ήταν να μη βρεθούν ανθρώπινα οστά. Όπως είπε στους εργαζομένους λίγη ώρα ώρα νωρίτερα άστεγος που βρίσκει καταφύγιο στην περιοχή, ο τάφος βρισκόταν εκεί τουλάχιστον δύο χρόνια.

tafos-sthn-paralia (10)

Κολλημένο σε μια μια μικρή ξύλινη επιφάνεια, ο αστυνομικός βρήκε μια θολή φωτογραφία ενός σκύλου. Εκεί όλοι ηρέμησαν λίγο, αλλά έπρεπε να διαπιστωθεί τι βρισκόταν μέσα. Ο αρμόδιος υπάλληλος υπό την επίβλεψη των Αστυνομικών έδωσαν εντολή να ανοιχθεί ο τάφος. Ανάμεικτα τα συναισθήματα όλων όταν μέσα βρέθηκε το πτώμα ενός μεγάλου σε μέγεθος σκύλου...

tafos-sthn-paralia (10)

Ο τρόπος που ο ιδιοκτήτης του κατοικιδίου επέλεξε να αποχαιρετίσει τον τετράποδο φίλο του σίγουρα λαχτάρισε όλους. Από το σημείωμα που άφησε, ή επιχείρησε να σπάσει πλάκα σε όσους θα έβρισκαν τον τάφο ή πράγματι πρόκειται για έναν πολύ μοναχικό άνθρωπο που είχε πολύ μεγάλη αδυναμία στο σκυλί του.

tafos-sthn-paralia (10)

Το σημείωμα...

"Άγγελε μου όλα πλέον είναι κενά. Τίποτα δεν μπορεί να καλύψει ή να απαλύνει τον πόνο για σένα. Τώρα νιώθω πιό μόνος από ποτέ. Θα έδινα τα πάντα για να σε δω έστω και για μια στιγμή. Ξέρω ότι από την ημέρα που έφυγες όλα έχουν αλλάξει και είμαι σίγουρος ότι έχεις βάλει το ποδαράκι σου γιατί όλα πάνε προς το καλό, πιστεύω τουλάχιστον. Σε ευχαριστώ για όλα που με έμαθες και πως πρέπει να αγαπάς αλλά και τι σημαίνει πραγματική αγάπη, έρωτας, ανάγκη, απλά για ένα χαμόγελο αυτών που έχεις στην καρδιά σου. Σε ευχαριστώ που με έκανες καλύτερο άνθρωπο και μου έδειξες τον δρόμο για να γίνω τόσο καλός όσο εσύ νόμιζες ότι ήμουν. Στο είχα υποσχεθεί άλλωστε την τελευταία μας στιγμή, θα άλλαζα όλη μου την ζωή, τον κόσμο, την νοοτροπία, την συμπεριφορά αλλά και τις καλές ή κακές συνήθειες μόνο και μόνο για να έχω και εγώ μια θέση στον παράδεισο σου. Έλπιζω το αστέρι που έστειλες στον δρόμο μου που είναι όλα αυτά που θέλ ω να γίνω για σένα να είναι αληθινό και να ήλθε από εσένα. Αν είναι έτσι στο υπόσχομαι να το κάνω σκοπό ζωής γιτί σε θέλω χαρούμεν"

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων, από τα οποία αναδεικνύεται ότι η περιοχή αυτή είχε κυριολεκτικά εγκαταλειφθεί.

tafos-sthn-paralia (10)

 

Τελευταίες ειδήσεις