Βάσω Μαργαρίτη: "Η πλατεία χρειάζεται ανάπλαση, όχι πρόστιμα, κύριε Ασκούνη"

Βάσω Μαργαρίτη: "Η πλατεία χρειάζεται ανάπλαση, όχι πρόστιμα, κύριε Ασκούνη"
01 Αυγ
2014

Με μια επιστολή προς την Υπηρεσία Δημοτικών Προσόδων, στην οποία εννοεί και υποννοεί πολλά περισσότερα από όσα αναφέρει, απαντά η Αντιδήμαρχος Οικονομικών και υποψήφια δήμαρχος Καλλιθέας, κ. Βάσω Μαργαρίτη για τα όσα γίνονται τις τελευταίες ημέρες στην κεντρικότερη πλατεία της Καλλιθέας.

Υπενθυμίζεται ότι, προ ημερών κλιμάκιο ελέγχου του δήμου Καλλιθέας μετέβη στην πλατεία Κύπρου κι άρχισε να ελέγχει τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ, εστιατόρια). Ο έλεγχος φυσικά σταμάτησε λίγη ώρα αργότερα μιας και υπήρξε διαφωνία μεταξύ των υπαλλήλων του κλιμακίου και για τον τρόπο και για τον χρόνο που δόθηκε η εντολή για τον έλεγχο. Ωστόσο, δεν παρέλειψαν να βεβαιώσουν "παραβάσεις". Αυτή άλλωστε ήταν η εντολή...

Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης fb 50px

Από την επιστολή της κ. Μαργαρίτη, προκύπτει επίσης και ένα όχι τόσο ρητορικό ερώτημα: Πόσοι άλλοι τέτοιοι έλεγχοι έχουν διαταχθεί για την πλατεία Κύπρου, χωρίς να έχει δώσει εντολή το αρμόδιο γραφείο της κ. Μαργαρίτη, αλλά έχουν διαταχθεί απ' ευθείας από το γραφείο του δημάρχου Καλλιθέας, Κώστα Ασκούνη και χάριν των ισορροπιών στην διοίκηση του δήμου, δεν βγήκε παραέξω ποιός δίνει τις εντολές για τους ελέγχους και τα εξοντωτικά πρόστιμα σε καταστήματα της πλατείας.
Για πολύ καιρό πάντως η κ. Μαργαρίτη ήταν το κόκκινο πανί επάνω στην πλατεία. Αυτό προφανώς εξυπηρετούσε πολιτικά πολλούς και ακόμα εξυπηρετεί...

Ακολουθεί η επιστολή της κ. Μαργαρίτη:

vasom-main

"ΚΑΛΛΙΘΕΑ, 30/7/2014

ΓΡΑΦΕΙΟ ANTIΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΠΡΟΣ:ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΔΩΝ

Ενημερώθηκα τυχαία ότι πραγματοποιήθηκαν αιφνιδίως έλεγχοι και επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα σε καταστήματα της πλατείας Κύπρου που αφορούν σε τραπεζοκαθίσματα.

Διανύουμε μια μακρά περίοδο οικονομικής κρίσης, στην οποία ολόκληρη η χώρα προσπαθεί να ορθοποδήσει και να αντέξει οικονομικά και οι καταστηματάρχες – βιοπαλαιστές αγκομαχούν για να μην βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους.

Σαν Διοίκηση έχουμε όλα αυτά τα χρόνια, επανειλημμένα ασχοληθεί και αποφασίσει ότι πρέπει να βρισκόμαστε δίπλα στους επιχειρηματίες και εργαζομένους όλων των κλάδων και ταυτόχρονα να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας.

Πολιτική μας ήταν πάντα ελεύθεροι πεζόδρομοι και πεζοδρόμια και ανεμπόδιστη διέλευση των πεζών, ενώ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ( Ιούλιο- Αύγουστο), ήμασταν ανέκαθεν πιο ανεκτικοί (κλειστά σχολεία, λιγότερη κινητικότητα λόγω διακοπών). Εξετάζαμε μάλιστα, και το δίκαιο αίτημα των καταστηματαρχών για διακοπή της κυκλοφορίας τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο-Αύγουστο (Σαπφούς – Λασκαρίδου). Επιπλέον, η συνεργασία της υπηρεσίας με την πλειοψηφία των καταστημάτων ήταν άριστη.

Η πλατεία Κύπρου αποτελεί ένα χώρο αναψυχής για τους πολίτες αλλά και οικονομικό πόρο για ένα μεγάλο αριθμό νέων κυρίως ατόμων, που όπως γνωρίζουμε, βιώνουν εντονότερα απ όλους τη μάστιγα της ανεργίας και σε εποχή που η πλατεία χρειάζεται παρεμβάσεις ανάπλασης και επιχειρηματικής τόνωσης.

Από τα τέλη Απριλίου, σας έχει δώσει εντολή ο ίδιος ο κος Ασκούνης να μην γίνει κανένας έλεγχος τραπεζοκαθισμάτων μέχρι τις 31 Αυγούστου 2014 χωρίς την έγκρισή του, με ότι αυτό συνεπάγεται στην πόλη..

Είναι πράγματι άξιον απορίας, η χρονική στιγμή (τέλη Ιουλίου) που επέλεξε ο απερχόμενος Δήμαρχος Καλλιθέας Κ.Ασκούνης να ασκήσει μια πολιτική αυταρχισμού στην πλατεία, χωρίς μάλιστα προηγουμένως να λάβω γνώση, μιας και ο έλεγχος και η επιβολή προστίμων των τραπεζοκαθισμάτων ανήκουν στις αρμοδιότητές μου, αλλά δεν νομίζω ότι ενημερώθηκε και ο νέος Δήμαρχος.

Δεν μπορώ να σκεφτώ τί είδους κίνητρα μπορεί να κρύβονται πίσω από ενέργειες που βλάπτουν τους καταστηματάρχες της πλατείας Κύπρου, την εικόνα της απερχόμενης διοίκησης και εμένα προσωπικά και πλήττουν το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ένα θεσμό, τον πιο κοντινό στον πολίτη που κατάφερε στα χρόνια της κρίσης να σταθεί όρθιος και συμπαραστάτης των πολιτών.

Θέλω να σας εκφράσω την διαφωνία μου για την ενέργεια αυτή και για την επιλεκτική επιβολή προστίμων .

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΒΑΣΩ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ"

Δείτε το έγγραφο


 

 

Τελευταίες ειδήσεις