Στους δρόμους γονείς και μαθητές 3ου και 27ου - "Όχι στις τάξεις-τέρατα με 30 παιδιά σε μια τάξη"

Στους δρόμους γονείς και μαθητές 3ου και 27ου  - "Όχι στις τάξεις-τέρατα με 30 παιδιά σε μια τάξη"
10 Ιουν
2014

 

Δεν είναι μια ακόμα κινητοποίηση στην Ελλάδα του 2014 όπου όλοι διαμαρτύρονται. Φυσικά, είναι μια κινητοποίηση με σαφή αγωνιστικά χαρακτηριστικά περί ενός ακόμα πολύ δικαίου αιτήματος, όμως εμπεριέχει και ένα μήνυμα με τεράστια συμβολική αξία για τα ίδια τα παιδιά. Να διεκδικούν ότι προάγει την ανάπτυξη, την ευημερία τους και καλύτερη ποιότητα ζωής και μάλιστα σε καιρούς που και οι μεγάλοι ακόμα σκύβουν το κεφάλι και δέχονται αδιαμαρτύρητα τα πάντα...

Γράφει ο Μάνος Μεϊμαράκης fb 50px

Οι γονείς, κηδεμόνες και οι σύλλογοι διδασκόντων του 27ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας εδώ και μερικούς μήνες επιχειρούν να ανατρέψουν μια υπουργική απόφαση που βάζει την ζωή των παιδιών σε φασαρίες και σύμφωνα με την οποία τα δυό σχολεία συγχωνεύονται. Αυτή είναι η αρχή μιας μεγάλης περιπέτειας που αρχίζει και για τα υπόλοιπα, 25 δημόσια νηπιαγωγεία, 27 δημόσια δημοτικά σχολεία, 14 δημόσια γυμνάσια και 8 δημόσια λύκεια της Καλλιθέας. Αν η υπουργική απόφαση περάσει, η συνέχεια θα είναι η ίδια και στα υπόλοιπα σχολεία, συγχωνεύσεις και κονσερβοποίηση της μαθητικής κοινότητας της πόλης. 

27ο-oxi-sygxwnevseis-002

Σε ότι αφορά τα 27ο και 3ο Δημοτικό, από την συγχώνευση αυτή προκύπτουν τάξεις των περίπου 30 μαθητών. Τα προβλήματα από μια τέτοια συγχώνευση πολλά και για τους μαθητές και για τους γονείς και για τους δασκάλους. Αλλά και για τους γονείς από τα γύρω νηπιαγωγεία οι οποίοι φοβούνται να γράψουν τα παιδιά τους σε ένα σχολείο-τέρας με τάξεις που θα θυμίζουν κλουβιά για πειραματόζωα ή... μικρά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Κάθε άλλο δηλαδή από μικρές ευέλικτες, σύγχρονες, εξοπλισμένες τάξεις όπου το παρεχόμενο αγαθό της Παιδείας θα προσφέρεται με άνεση και επίκεντρο της προσφοράς αυτής θα είναι ο μαθητής ως άτομο και όχι η μαθητική κοινότητα ως μάζα.

Στην κοινωνία της Καλλιθέας η διαμαρτυρία τους συναντά μεγάλη απήχηση. Προ ημερών, σε συνέλευση με κεντρικό θέμα την επιχειρούμενη συγχώνευση, ο κόσμος ήταν περισσότερος από κάθε άλλη φορά. Παρόντες ήταν γονείς και δάσκαλοι και από τα δύο σχολεία , οι διευθυντές , αντιπροσωπεία της Ένωσης Γονέων , των εκπαιδευτικών , αλλά και εκπροσώποι πολιτικών παρατάξεων.

Πολύ αισθητή έγινε η παρουσία τους και σε πορεία διαμαρτυρίας, την περασμένη εβδομάδα όπου γονείς, παιδιά και δάσκαλοι μαζί με εκπροσώπους συλλόγων εκπαιδευτικών , διέσχισαν την Καλλιθέα, μέσω της Λ. Θησέως, καταλήγοντας στο Δημαρχείο Καλλιθέας, για να συναντήσουν τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Ψαλιδόπουλο.

27ο-oxi-sygxwnevseis-001


Με τον ίδιο παλμό, πραγματοποιήθηκε και η παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, όπου εκεί ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής, κ. Γκίνης, τους υποσχέθηκε την αναστολή της υπουργικής απόφασης και δεσμεύθηκε να ελέγξει ο ίδιος τα σχολεία.

Όμως δεν σταματούν εδώ, οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις είναι χρήσιμες αλλά δεν θα ησυχάσουν αν δεν ανατραπεί η υπουργική απόφαση για την συγχώνευση.

27ο-oxi-sygxwnevseis-004

Για σήμερα Τρίτη, 10 Ιουνίου, στις 19.30 καλούν τους γονείς του 3ου και 27ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας, αλλά και γονείς άλλων σχολείων, όπως και όποιον ενδιαφέρεται να συμπαρασταθεί στον αγώνα τους, σε συνάντηση ενημέρωσηςστην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου (είσοδος από Πλάτωνος 88).

"ΟΧΙ 28 ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΤΑΞΕΙΣ ΚΛΟΥΒΙΑ"
καταλήγει η ανακοίνωση της σημερινής συνάντησης τους. 


 

Τελευταίες ειδήσεις