Διπλασιάστηκαν οι τιμές των ξενοδοχείων στην Ελλάδα...

Διπλασιάστηκαν οι τιμές των ξενοδοχείων στην Ελλάδα...
10 Ιουν
2014

Μπορεί οι θερμοκρασίες να μην είναι ιδιαίτερα υψηλές στη χώρα μας, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τις τιμές των ξενοδοχείων, οι οποίες τον Ιούνιο καταγράφουν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση σε όλη την Ευρώπη.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr (trivago Hotel Price Index (tHPI) για το μήνα Ιούνιο, η αύξηση των τιμών στην Ελλάδα είναι 12% ενώ πρωταθλήτρια στην άνοδο των μέσων ξενοδοχειακών τιμών αναδεικνύεται η Σαντορίνη.

Ειδικότερα το Ημεροβίγλι, παρουσιάζει σε σχέση με τον περσινό Ιούνιο αύξηση των μέσων ξενοδοχειακών τιμών κατά 95%. Με αποτέλεσμα η μέση τιμή διανυκτέρευσης για τον Ιούνιο να αγγίζει τα 501 ευρώ, ενώ τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους η μέση τιμή κυμαινόταν στα 257 ευρώ. Το ίδιο σκηνικό και στο Φηροστεφάνι με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να εκτοξεύεται στα 289 ευρώ, έναντι 192 ευρώ τον Ιούνιο του 2013 (51%). Αντίθετα, η Οία ανεβάζει τη μέση τιμή διανυκτέρευσης μόνο κατά 10% σε σχέση με πέρυσι (339 ευρώ έναντι 307 ευρώ τον Ιούνιο του 2013).

Ομοίως και στα Φηρά, η μέση τιμή διανυκτέρευσης να αγγίζει τα 242 ευρώ έναντι 137 ευρώ τον περασμένο Ιούνιο (αύξηση 77%).
Στην Μύκονο η μέση τιμή διανυκτέρευσης αυξήθηκε σε ποσοστό...

Συνεχίστε την ανάγνωση του ρεπορτάζ εδώ

Πηγή: fpress.gr

 

Τελευταίες ειδήσεις