Ξεμυαλίζουν οι ξυπόλυτες στην άμμο

Ξεμυαλίζουν οι ξυπόλυτες στην άμμο
05 Ιουν
2014

Η χθεσινή βραδιά στο αίθριο της Στοάς του βιβλίου ήταν αφιερωμένη στο καινούργιο βιβλίο της Ιουστίνης Φραγκούλη - Αργύρη «Ξυπόλυτες στην άμμο», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός.

Καλεσμένοι της συγγραφέως δεν ήταν μόνο δημοσιογράφοι και επαγγελματίες του χώρου. Δίπλα της είχε αγαπημένα οικογενειακά πρόσωπα, τους φίλους της από τα παιδικά της χρόνια, τους φίλους που έχει αποκτήσει από το διαδίκτυο, όλους όσους την ακολουθούν σε κάθε νέο της βήμα.

Ρεπορτάζ: Ελεάνα Φλασκή fb 50px
Φωτό: kallitheaonline.gr

xypolytes - exwfullo

Το εξώφυλλο του μυθιστορήματος "Ξυπόλυτες στην άμμο"

Για την Ιουστίνη Φραγκούλη, η χθεσινή βραδιά ήταν ιδιαίτερα σημαντική, καθώς στον ίδιο χώρο πριν από 11 χρόνια παρουσίασε το πρώτο της μυθιστόρημα, το βιβλίο «Πετάει πετάει το σύννεφο» με το οποίο και έκανε το πρώτο της βήμα στη λογοτεχνία.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν επίσης, ο πρέσβης του Καναδά στην Αθήνα Robert Peck και ο πρέσβης της Ελλάδας Ευθύμιος Ευθυμιάδης, οι οποίοι τόνισαν μεταξύ άλλων πόσο σημαντική είναι η παρουσία της Ιουστίνης Φραγκούλη στην ομογένεια του Καναδά αλλά και στο Μόντρεαλ όπου διαμένει.

Το βιβλίο προλόγισαν η καθηγήτρια Δρ. Βιβή Κοψιδά – Βρεττού και η λογοτέχνις - ψυχολόγος Εύα Στάμου. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Ρίτσα Μασούρη ενώ αποσπάσματα από το μυθιστόρημα διάβασε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης.

Το μυθιστόρημα «Ξυπόλυτες στην άμμο» σκιαγραφεί τη ζωή έξι γυναικών, όπως αυτή κύλησε από τα παιδικά χρόνια σε αυτά της ωριμότητας.

Πρέπει να ξέρετε πως τις έξι αυτές φίλες, τις συναντάμε για πρώτη φορά στο βιβλίο της συγγραφέως με τίτλο "Ψηλά τακούνια για πάντα". Εκεί τις παρακολουθούμε να σμίγουν στην εποχή της αθωότητας και να μεγαλώνουν με όνειρα για μια ζωή ομορφότερη από των γονιών τους. Στη γιορτή της αποφοίτησης δίνουν όρκο να βρεθούν στη "στροφή για τα σαράντα". Όμως, ένας αναπάντεχος, τραγικός θάνατος θα τις χωρίσει ξαφνικά. Είκοσι χρόνια μετά, θα συναντηθούν ξανά, αυτή τη φορά στο Μόντρεαλ, για να ζήσουν και να πουν όλα όσα δεν πρόλαβαν, πάντα με ψηλά τακούνια!

Τι και αν τα χρόνια πέρασαν μετά την περιβόητη στροφή για τα σαράντα! Οι έξι φίλες θα σμίξουν ξανά, μετά από πολύ καιρό για να αφήσουν τα ψηλά τακούνια και να περπατήσουν ξυπόλυτες στην άμμο στο νησί που μεγάλωσαν. Εκεί που έζησαν τα εφηβικά τους χρόνια, εκεί που έκαναν τα σχέδια τους για κάτι πιο ονειρεμένο! Εκεί που έζησαν τις πιο δύσκολες καταστάσεις.

justine -ypografei 

justine - ypografei 2

Η συγγραφέας Ιουστίνη Φραγκούλη - Αργύρη υπογράφοντας αντίτυπα του βιβλίου της 

Και όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και στο οπισθόφυλλο του βιβλίου: «Η συνάντηση στον κοινό τόπο θα φέρει τη λύτρωση μέσα από το καταστάλαγμα και την αποδοχή της ωριμότητας. Είναι οι αγαπημένες συμμαθήτριες, που μια μέρα έβγαλαν βιαστικά τα Ψηλά Τακούνια και έμειναν Ξυπόλυτες στην Άμμο, συνδυάζοντας τα ματαιόδοξα όνειρα του αισθησιακού λικνίσματος με το άνετο βάδισμα της πραγματικής ζωής».

logothetis justine vivlio

Ο Ηλίας Λογοθέτης διαβάζοντας Ιουστίνη Φραγκούλη και ξυπόλυτες στην άμμο

 

Καλοτάξιδο Ιουστίνη!

 

 

 

Τελευταίες ειδήσεις