Σκανδαλάκης σε Δένδια: "Θέλω όλοι οι Καλλιθεάτες να αισθάνονται ασφαλείς"

skandalakis-me-dendia-001

Συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις παρεμβάσεις του σε κυβερνητικό επίπεδο για την Καλλιθέα ο Τάκης Σκανδαλάκης. Προετοιμάζει το έδαφος ώστε από την επομένη των εκλογών ως δήμαρχος της πόλης να μην χαθεί ούτε μια ημέρα σε συναντήσεις και επαφές και να εφαρμόσει άμεσα τις αλλαγές που χρειάζεται η Καλλιθέα προκειμένου οι δημότες να ζουν στην πόλη χωρίς να βοβούνται να κυκλοφορήσουν. 

Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης fb 50px
Φωτο: kallitheaonline.gr 

Έτσι, στο πλαίσιο των θεσμικών παρεμβάσεων που πραγματοποιεί, επισκέφτηκε τη Δευτέρα το πρωί τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια. 

skandalakis-me-dendia-002
Στιγμιότυπο από την σημερινή συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Καλλιθέας, Καθηγητή Ιατρικής, κ. Σκανδαλάκη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκο Δένδια

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών κλιμάκιο του συνδυασμού του κατέγραψε μέσω ειδικών ερωτηματολογίων που δόθηκαν σε πολίτες της Καλλιθέας τα ζητήματα ασφαλείας όπως οι ίδιοι οι πολίτες τα βιώνουν, ενώ ο ίδιος επισκέφθηκε τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Καλλιθέας, Αστυνομικό Υποδιευθυντή, κ. Γιαννόπουλο προκειμένου να αναζητηθούν άμεσες λύσεις που θα ενισχύσουν την ασφάλεια και την κοινωνική συνοχή στην πόλη. Ο κ. Γιαννόπουλος ταυτόχρονα ενημέρωσε τον κ. Σκανδαλάκη και για την κατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος. 

Αυτοκίνητα, μηχανές και δεύτερο Αστυνομικό Τμήμα στις Τζιτζιφιές

Στην συνάντηση του με τον Υπουργό Προσταστίας του Πολίτη, κ. Δένδια, ο κ. Σκανδαλάκης παρουσίασε τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού του «Ενωμένοι για την Καλλιθέα», σε θέματα ασφαλείας και κοινωνικής εξωστρέφειας ώστε όπως είπε συγκεκριμένα: "οι Καλλιθεάτες να μπορούν περπατούν ξένοιαστοι στο δρόμο και να κοιμούνται με ασφάλεια". 

Φυσικά και δεν παρέλειψε να διαβιβάσει στην ηγεσία του Υπουργείου Προστασίς του Πολίτη το ζήτημα της αύξησης του προσωπικού του Αστυνομικού Τμήματος της Καλλιθέας καθώς και της περαιτέρω ενίσχυσής των υλικοτεχνικών υποδομών του. Και από τις δυο πλευρές συμφωνήθηκε ότι η Καλλιθέα λόγω της πολυπληθυσμικότητας που παρουσιάζει αλλά και της δόμησής της, χρήζει περαιτέρω ενίσχυση της ταχείας αστυνόμευσης.

skandalakis-me-giannopoulo-001
Στιγμιότυπο από την συνάντηση προ ημερών του υποψηφίου δημάρχου Καλλιθέας, κ. Τάκη Σκανδαλάκη με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Καλλιθέας, κ. Νίκο Γιαννόπουλο

Ο υποψήφιος δήμαρχος, κ. Σκανδαλάκης δεσμεύτηκε ότι η νέα δημοτική αρχή θα συνεχίσει να βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές της πόλης. Επιπλέον, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του αισθήματος της ασφάλειας των πολιτών, η νέα δημοτική αρχή έχει σχεδιάσει πολύ σύγχρονες και δυναμικές εφαρμογές για την αποτροπή της εγκληματικότητας όπως είναι η ενίσχυση του φωτισμού και η καθιέρωση του «αστυνομικού της γειτονιάς».

Τέλος, ο κ. Σκανδαλάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις Τζιτζιφιές, θέτοντας στον κ. Δένδια το ζήτημα της επανασύστασης του αστυνομικού τμήματος που υπήρχε. 

Η παρέμβαση Σκανδαλάκη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τι σημαίνει αυτό για την Καλλιθέα
Πλέον το παραδέχονται όλοι... η εγκληματικότητα στην Καλλιθέα βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, σε επικίδυνα υψηλά επίπεδα. 5 διαρρήξεις καθημερινά, μια ληστεία κάθε τρείς ημέρες, δύο περίπου κλοπές αυτοκινήτων ημερησίως, μια αρπαγή τσάντας κάθε 2 ημέρες, συμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η Ελληνική Αστυνομία για την Καλλιθέα. Και πόσα άλλα δεν καταγγέλλουν από φόβο οι πολίτες-θύματα διαφόρων επιθέσεων.

Η κατάσταση θα είχε ξεφύγει εντελώς εάν δεν κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες οι άνδρες του ΑΤ Καλλιθέας, αλλά και δυνάμεις άλλων υπηρεσιών της ΓΑΔΑ που επιλαμβάνονται στην περιοχή. Κάθε τρείς και λίγο στην Καλλιθέα στα δίχτυα της Αστυνομίας πέφτουν κυκλώματα διακίνησης πορνείας, ναρκωτικών, όπλων, σπείρες πλαστογράφων, αρχαιοκάπηλοι, παιδεραστές, δεν έχουν λείψει και διάφορες βομβιστικές επιθέσεις, ενώ στην Καλλιθέα έχουν βρεθεί μέχρι και γιάφκες τρομοκρατών μέσα στις οποίες εξαρθρώθηκαν βραχίονες τρομοκρατικών οργανώσεων. 

Η κατάργηση της Δημοτικής Αστυμομίας και των Σχολικών Φυλάκων εντείνει έτι περαιτέρω το πρόβλημα. 

Οι Καλλιθεάτες έχουν φτάσει στο σημείο να μην ξέρουν από που να φυλαχτούν. Ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι κάτοικοι της πόλης ζουν με τον φόβο. Αλλα και οι νεότεροι αντιμετωπίζουν προβλήματα ανασφάλειας μέσα την πόλη. Οι δε γονείς πλέον δεν τολμούν να σκεφθούν ότι μπορούν να αφήσουν σε απόσταση μεγαλύτερη των 10 μέτρων τα παιδιά τους να παίξουν ελεύθερα σε μια πλατεία.

Η Καλλιθέα είναι μια πόλη που από την κατασκευή της μπορεί να παράσχει πολλές κρυψώνες και διευκολύνσεις στο έγκλημα. Αυτό αναφέρουν και αξιωματικοί του ΑΤ Καλλιθέας αλλά και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. 

Επίσης, αυτό παρατηρείται έντονα και στο Αστυνομικό δελτίο. Από  τις συλλήψεις που γίνονται στην Καλλιθέα αναδεικνύεται ότι η πόλη είναι ένα σταυροδρόμι παρανόμων μεταξύ αρκετών δήμων. Δεν δέχεται πάντοτε εγκληματικές επιθέσεις από το εσωτερικό της. Αλλά οι δείκτες της εγκληματικότητας ανεβαίνουν πολύ από την εισαγόμενη από άλλους δήμους εγκληματική δράση η οποία μπαίνει στην Καλλιθέα, χτυπάει και φεύγει. Χαρακτηριστικά Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι η Καλλιθέα είναι μεσοσταθμός εγκατάστασης παρανόμων επειδή προσφέρει πολλές εξόδους διαφυγής σε περίπτωση καταδίωξης. Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα αποτροπής είναι μαθηματικά βέβαιο ότι η πόλη θα μετατραπεί σε γκέτο. 

Ωστόσο, είναι πάγιο και πάντα επίκαιρο το αίτημα των δημοτών η Καλλιθέα να ξαναβρεί την ταυτότητα της. Την παλιά της ηρεμία και ησυχία. Την παλιά της αίγλη και τον σεβασμό. 

Η πολύ κρίσιμη αυτή συνεργασία Σκανδαλάκη με το ΑΤ Καλλιθέας και η παρέμβαση του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνδυασμό με εφαρμογές κοινωνικής εξωστρέφειας που προθωεί ο συνδυασμός του ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ θα αποτρέψει σε πολύ σημαντικό βαθμό την εγκληματικότητα στην πόλη. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι και η πρώτη φορά που ο δήμος Καλλιθέας ζητά να δει άμεσα στην ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης για θέματα ασφαλείας της περιοχής. 

 

Τελευταίες ειδήσεις