Σκανδαλάκης: "Έρχομαι να δώσω λύσεις, ξέρω, μπορώ και θα το κάνω"

 skandalakis-erxetai (2)

Με δέσμες ολοκληρωμένων λύσεων στην φαρέτρα του αλλά και με την διεθνή του εμπειρία ο υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας, Καθηγητής Ιατρικής, Τάκης Σκανδαλάκης παρεμβαίνει στην δημόσια ζωή της πόλης. Ήδη, κλιμάκια στελεχών του συνδυασμού του ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ οργώνουν οριζόντα και κάθετα την πόλη, ενώ ο ίδιος καθημερινά αποκαλύπτει και μια νέα σειρά ενεργειών που ήδη προωθεί σε κεντρικό επίπεδο. Θέλει την επομένη των εκλογών να μην χαθεί ούτε μια μέρα. "Η Καλλιθέα έχει αργήσει" τονίζει σε όλους "έχει μείνει πίσω. Μπορούμε να αλλάξουμε γρήγορα πολλά από αυτά που απογοητεύουν τους δημότες μας σήμερα. Και θέλω να πάτε να τα πείτε στον κόσμο. Δώστε στους Καλλιθεάτες το χαμόγελο που έχασαν". 

Επιμέλεια ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης fb 50px
Φωτο: kallitheaonline.gr

Αφού είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά την πλήρη εγκατάλειψή του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου (Π.Ε.Ν), τόσο από πλευράς δημοτικής αρχής όσο και από πλευρά της Περιφέρειας Αττικής, του ιδρύματος, ο κ. Σκανδαλάκης Μετά τη συνάντησή του με το Δ.Σ του ιδρύματος, δεσμεύτηκε.

Ύψιστη προτεραιότητα τα παιδάκια του ΠΕΝ και οι εργαζόμενοι
«Το Π.Ε.Ν θα είναι από τις προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής, ώστε να δοθεί τέλος στη δοκιμασία των παιδιών και του προσωπικού. Σκοπός μας αποτελεί η ανάπτυξη, διότι είναι το μοναδικό ίδρυμα της πόλης το οποίο στεγάζεται σε ένα χώρο δέκα στρεμμάτων, με εγκαταστάσεις οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν αποφέροντας πολλά έσοδα. Είμαστε εδώ προκείμενου να δοθούν λύσεις. Όλοι μαζί, ενωμένοι μπορούμε περισσότερα και θα τα πετύχουμε».

skandalakis-sto-pen-002

Υπενθυμίζεται ότι, το ίδρυμα ιδρύθηκε από την Σοφία Λασκαρίδου και τον Ελευθέριο Βενιζέλο το 1912 προκειμένου να φιλοξενηθούν τα ορφανά παιδιά του πολέμου. Εκατό και πλέον χρόνια μετά η σημερινή δημοτική αρχή «αφήνει» στο έλεος του θεού 55 παιδάκια (25 έγκλειστα και 35 που φιλοξενούνται στον παιδικό σταθμό). Το προσωπικό του ιδρύματος παραμένει επί επτά μήνες απλήρωτο με τους ιθύνοντες να «σφυρίζουν» αδιάφορα.

Αμφίδρομη συνεργασία δήμου Καλλιθέας – Σιβιτανιδείου Σχολής. Καιρός ήταν!
Στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί με την εκπαιδευτική κοινότητα της Καλλιθέας, ο υποψήφιος δήμαρχος, Τάκης Σκανδαλάκης επισκέφτηκε και την Σιβιτανίδειο Σχολή.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Σκανδαλάκης με τον πρόεδρο της σχολής Γεώργιο Κατανιά, τον γεν. διευθυντή Δημήτριο Μιχαλολιάκο και τους καθηγητές, συμφωνήθηκε η αμφίδρομη συνεργασία μεταξύ της νέας δημοτικής αρχής και της σχολής. Μια συνεργασία που θα έχει ως αρωγό τον δήμο Καλλιθέας και από την άλλη πλευρά η Σιβιτανίδειος θα θέτει τις τεχνολογικές της υπηρεσίες στη διάθεση του δήμου.

sev1

O υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στη δια βίου μάθηση ενώ παράλληλα απέσπασε τη δέσμευση για την αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων για μελλοντική κατασκευή υπόγειου παρκινγκ και χρήση τους κατά τις απογευματινές ώρες και τα σαββατοκύριακα από τους νέους της πόλης μας.
Η σχολή χτίστηκε σε ένα χώρο τριάντα στρεμμάτων δωρεά των αδερφών Σιβιτανίδη πριν από 87 χρόνια και φοιτούν, σήμερα, σε αυτή 2.700 μαθητές μέσης εκπαίδευσης.

"Θα πάψουν οι Καλλιθεάτες να φοβούνται. Δεν υποχωρώ σε αυτό"
Η συνάντηση του με τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Καλλιθέας, Αστυνομικό υποδιευθυντή κ. Νίκο Γιαννόπουλο, έβγαλε μια πολύ σοβαρή είδηση για την Καλλιθέα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο ανδρών βρέθηκε η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και των παραβατικών φαινομένων στην πόλη. Ο κ. Γιαννόπουλος ενημέρωσε τον κ. Σκανδαλάκη για την κατάσταση του αστυνομικού τμήματος, ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι θα βοηθούσε ακόμη περισσότερο την περαιτέρω βελτίωση της κατάστασης η αύξηση του προσωπικού μέσω της επιστροφής των αποσπασμένων αστυνομικών στις οργανικές τους θέσεις και η βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής.

skandalakis-at-001

Από την πλευρά του ο κ. Σκανδαλάκης συνεχάρη και εξήρε τον κ. Γιαννόπουλο για το έργο που προσφέρει στους πολίτες και παράλληλα του ζήτησε να μεταφέρει τα εύσημα του και στο λοιπό προσωπικό του αστυνομικού τμήματος. Ζήτησε, εξάλλου να συνεχίσουν με αμείωτο ενδιαφέρον και ζήλο το έργο τους, καθώς η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό μιας ευνομούμενης κοινωνίας και δεσμεύτηκε ότι αποτελεί προτεραιότητα της νέας δημοτικής αρχής.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο κ. Σκανδαλάκης την προσεχή εβδομάδα έχει μια συνάντηση σε κορυφαίο επίπεδο γύρω από ζητήματα όπως αυτά που έθεσε υπόψη του ο Διοικητής του ΑΤ Καλλιθέας.


"Θα ενισχύσω τα ΚΑΠΗ με ότι χρειάζονται. Έχω ηθική υποχρέωση"
Στα ΚΑΠΗ το δήμου Καλλιθέας συναντήθηκε με ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Σε συγκινητική ατμόσφαιρα, είχε την ευκαιρία να μιλήσει με ανθρώπους που τον γνωρίζουν και τους γνωρίζει από μικρό παιδί και αφού επιθεώρησε όλους τους χώρους, εξήγγειλε τη δημιουργία και ενίσχυση αξιόπιστων δομών κοινωνικής μέριμνας για τις ευπαθείς ομάδες.

skandalakis-sta-kaph-002

skandalakis-sta-kaph-003

skandalakis-sta-kaph-004

Ο ίδιος άλλωστε, ως γιατρός, έχει δώσει απαράμιλλα δείγματα κοινωνικής ευαισθησίας.

skandalakis-sta-kaph-007

 

Τελευταίες ειδήσεις