Παπαδάκης: "Είμαστε υποχρεωμένοι να αγωνιστούμε για τη ζωή των παιδιών μας"

egkainia-dkpk-001

Την Μ. Δευτέρα 14 Απριλίου, η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλλιθέας εγκαινίασε το εκλογικό της κέντρο στις Τζιτζιφιές (Ισμήνης 21 & Ξενοφώντος).

Πολλά μέλη και φίλοι της Κίνησης αλλά και κάτοικοι της γειτονιάς γέμισαν από νωρίς τον χώρο. Παρεβρέθηκαν και χαιρέτησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, Στάθης Παναγούλης, Σοφία Σακοράφα, Δημήτρης Τσουκαλάς και Θεανώ Φωτίου. Επίσης, ο υποψήφιος δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Άρης Κρεμμύδας, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης και εκπρόσωποι του ΕΠΑΜ, που στηρίζει την ΔΚΠΚ.

egkainia-dkpk-003


Την συνάντηση άνοιξαν ο Λεωνίδας Αναγνώστου και ο προηγούμενος επικεφαλής της ΔΚΠΚ Τάκης Μακρίδης, οι οποίοι αφού χαιρέτησαν παρουσίασαν τον υποψήφιο Δήμαρχο Βαγγέλη Παπαδάκη.

egkainia-dkpk-004


Στην κύρια ομιλία του ο Βαγγέλης Παπαδάκης τόνισε μεταξύ άλλων:

«Στα χρόνια των μνημονίων 100 δισ. Ευρώ βγήκαν από τις τσέπες των πολλών και κατέληξαν σε κείνες των λίγων. Μια θύελλα σάρωσε τις ζωές μας και όμως το χρέος αυξήθηκε κατά 20 δισ. €.
Γιατί αυτές οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι τόσο πολιτικές; Γιατί οι αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας, τα μνημόνια δηλαδή καθορίζουν τη ζωή στους Δήμους όσο ποτέ άλλοτε.
Ποιό είναι το πρώτο πολιτικό καθήκον μας; Η πολιτική μας να είναι ανάχωμα, εμπόδιο απέναντι στην πρωτόγνωρη μετά τον πόλεμο ανθρωπιστική κρίση που ζούμε εξαιτίας των μνημονίων.
Τί πρέπει να κάνουμε; Να υπερασπιστούμε τις ζωές των συμπολιτών μας, να τους ξεσηκώσουμε αναπτύσσοντας την αλληλεγγύη στην Καλλιθέα, και μαζί να πάρουμε τον Δήμο. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως είμαστε υποχρεωμένοι να αγωνιστούμε για τη ζωή των παιδιών μας, για τους εαυτούς μας, για την Καλλιθέα, για την πατρίδα.
Ενάντια σ'αυτούς που με τα μνημόνια διαλύουν την κοινωνία, καταστρέφουν ανθρώπους, σκορπίζουν τους Δήμους, χαρίζουν τη δημόσια περιουσία σε δικούς τους, γελοιοποιούν καθημερινά τη δημοκρατία, μας εξευτελίζουν».

egkainia-dkpk-005


Μετά την ομιλία του Β. Παπαδάκη πήραν τον λόγο πολλοί υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και φίλοι της ΔΚΠΚ.

egkainia-dkpk-006

 

Τελευταίες ειδήσεις