Η πρώτη μεγάλη αναμέτρηση μεταξύ Μαργαρίτη - Ψαλιδόπουλου - Τελείωσαν τα ψέμματα

margarith-psalidopoulos

Αύριο το απόγευμα, Δευτέρα 7 Απρίλη, η πρώτη μεγάλη αναμέτρηση με την ιδιότητα των υποψηφίων δημάρχων ανάμεσα σε Θοδωρή Ψαλιδόπουλο και Βάσω Μαργαρίτη. 

Στις 18.30 η αντιδήμαρχος Οικονομικών μιλάει σε συγκέντρωση στον κινηματογράφο "Καλυψώ" (Γρηγορίου Λαμπράκη και Καλυψούς), στις 19.30 ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας, Θοδωρής Ψαλιδόπουλος μιλάει σε συγκέντρωση στο Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής (χώρος πρώην Ιπποδρόμου, είσοδος από οδό Ναυάρχου Βότση. 

Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης

Η Δευτέρα αυτή και για τους δύο διεκδικητές είναι πολιτικό βαρόμετρο. Η Βάσω Μαργαρίτη έχει ήδη πραγματοποιήσει μια συγκέντρωση, έχει δείξει δηλαδή την δύναμη της. Για τον Θοδωρή Ψαλιδόπουλο είναι η πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση μετά από πάρα πολύ καιρό με κεντρικό ομιλητή τον ίδιο και μάλιστα ως υποψήφιο δήμαρχο Καλλιθέας. Είναι η πρώτη φορά ο κ. Ψαλιδόπουλος θα δείξει δημόσια κι εκείνος την δύναμη του. 

Όποιος συγκεντρώσει περισσότερο κόσμο, είναι προφανές ότι θα πάρει κεφάλι στην προεκλογική παλαίστρα, δεν θα κερδίσει μόνο την μάχη των εντυπώσεων.  Δεν είναι καιρός για χαρντ τρικς, το γνωρίζουν και οι δύο, το γνωρίζουν και οι επιτελείς τους. 

Παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει - μέχρι και προ ημερών- και στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο Μαργαρίτη-Ψαλιδόπουλος να διεκδικήσουν σε κοινό ψηφοδέλτιο τον δήμο Καλλιθέας, δεν κατέστη εφικτόν. Δεν κατάφεραν όχι μόνο να τα βρουν σε κεντρικές προγραμματικές θέσεις, είναι δύο άνθρωποι με εντελώς διαφορετική πολιτική φιλοσοφία και έχουν μεταξύ τους διαμετρικά διαφορετική αντίληψη σε ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης. 


Αγωνία και για τα στελέχη τους


Αυτή η Δευτέρα επίσης, θα κρίνει και τις μετακινήσεις στελεχών. Ήδη η δημοτική ομάδα της διοίκησης του δήμου Καλλιθέας είναι μοιρασμένη στα δύο. Μέχρι στιγμής υπάρχουν αυτοί που έχουν ήδη ανακοινώσει την στήριξη τους στον έναν ή στον άλλον, υπάρχουν όμως και οι άλλοι που αύριο θα αποφασίσουν με ποιον θα ταχθούν οριστικά και θα προβούν σε ανακοινώσεις. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σχέσεις των δύο εξομαλύνθηκαν σχετικώς μόλις τις τελευταίες ημέρες, πέρασαν και οι δύο από μια έντονη εμφυλιοπολεμική περίοδο όπου ο ένας έξηνε τις πληγές του άλλου. Όχι πως όταν τον τελευταίο μήνα πριν τις εκλογές που θα πολωθεί το κλίμα δεν θα ανέβει το θερμόμετρο μεταξύ τους, αλλά η εξομάλυσνη αυτή είχε ως άμεση συνέπεια, προ ημερών απεσταλμένοι της ομάδας Μαργαρίτη να προσεγγίσουν την πλευρά Ψαλιδόπουλου με ζητούμενο την από κοινού διενέργεια δημοσκόπησης και την πρόταση να ακολουθήσουν οι μεν ή οι δε, όποιον μεταξύ των δύο είναι μπροστά στην δημοσκόπηση. 

Για τεχνικούς λόγους, δεν επετεύχθη η συμφωνία και ειδικότερα, εκφράσθηκαν φόβοι επηρρεασμού του αποτελέσματος της δημοσκόπησης...

Δοθέντων όλων αυτών, αν την Δευτέρα το βράδυ ο ένας εκ των δύο βλέποντας την δύναμη του άλλου, πάρει το μήνυμα κι εγκαταλείψει τον προεκλογικό στίβο προσχωρώντας στην ομάδα του άλλου, μοιραία και ως φυσική συνέπεια θα περιμένει στην ουρά μαζί με όσους τον στηρίζουν. 


askounis-plateia

Σε ποιά από τις δυο συγκεντρώσεις θα πάει ο Ασκούνης;...

Η μεγάλη έκπληξη θα είναι ο δήμαρχος Καλλιθέας, κ. Κώστας Ασκούνης να πάει είτε στην συγκέντρωση της κ. Μαργαρίτη ή είτε του κ. Ψαλιδόπουλου. Δεν θα παρασθεί όμως, σε καμία από τις δύο. Ο ίδιος έχει κάνει αρκετές προσπάθειες να τους ενώσει, χωρίς όμως οι ίδιοι να τον διευκολύνουν καθόλου...

Τελευταίες ειδήσεις