Υπό διάλυση η παράταξη Ασκούνη - Σύγκρουση Μαργαρίτη με τους κορυφαίους - Η κατάσταση θέλει χειρουργό...

margarith-004

Φεύγει με το κεφάλι ψηλά ο Ασκούνης - Αμετακίνητοι οι 11 – Ηφαίστειο η Βαζαίου – Αποφασισμένη η Μαργαρίτη - Εκτός νυμφώνος ο Ηλιάκης – Υπό επιτήρηση ο Ψαλιδόπουλος – Η κατάσταση θέλει χειρουργό...

Ρεπορτάζ: Μανος Μεϊμαράκης

Κάθε ώρα που περνάει βαθαίνει όλο και περισσότερο το ρήγμα στις σχέσεις μεταξύ των κορυφαίων της διοίκησης του δήμου Καλλιθέας και της αντιδημάρχου Καλλιθέας, κ. Βάσω Μαργαρίτη.

Η κατάσταση θέλει χειρουργό

Η δημοτική παράταξη που διοίκησε τον δήμο Καλλιθέας επί 16 συναπτά έτη έχει διασπασθεί, η ενότητα στην δημοτική ομάδα πιά είναι άγνωστη λέξη, οι πιέσεις εκατέρωθεν εντείνονται ώρα με την ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται διάφορες συναντήσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο και τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά, καθώς μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να γίνει μια "χειρουργική" παρέμβαση στα κοινά της πόλης, που θα βάλει τα πράγματα στην θέση τους.


Τι έχει προηγηθεί

Επισήμως, όλα άρχισαν την προηγούμενη Κυριακή σε κεκλεισμένων θυρών σύσκεψη των αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων της παράταξης που στηρίζει την διοίκηση του δήμου Καλλιθέας. Ως γνωστόν ο νυν δήμαρχος Καλλιθέας και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., κ. Κώστας Ασκούνης δεν θα είναι -για λόγους υγείας - υποψήφιος δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του Μαϊου.
Συνεπώς, η δημοτική παράταξη κλήθηκε ώστε να συσκεφθεί και να αποφασίσει σε ποιόν θα δώσει το χρίσμα της διαδοχής. Από την σύσκεψη βγήκαν όχι ένας με την ευλογία όλων να ηγηθεί της παράταξης και να κατέβει στις εκλογές, αλλά με 3 υποψηφιότητες και μια Δήλωση από κοινού υπογεγραμμένη από 11 μέλη της διοίκησης, 3 αντιδημάρχους και 8 δημοτικους συμβούλους. Οι 2 υποψήφιοι αλλά και οι "11" διαφώνησαν με την τοποθέτηση της κ. Μαργαρίτη ότι ήρθε η σειρά της να διαδεχθεί τον Κώστα Ασκούνη ως επικεφαλής, και να οδηγήσει ως υποψήφια δήμαρχος Καλλιθέας την παράταξη στις εκλογές.

Και την περασμένη Τετάρτη, η κ. Μαργαρίτη σε ομιλία της -την οποία είχε ήδη προγραμματίσει και ανακοινώσει πριν την σύσκεψη της Κυριακής- ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της.

dhlwsh-11
Η Δήλωση των 11

Ζητούν παραίτηση Μαργαρίτη
Η εξέλιξη αυτή ενέτεινε έτι περαιτέρω τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της δημοτικής παράταξης. Σχεδόν αμέσως μετά την ομιλία της κ. Μαργαρίτη, το ζήτημα που απασχολεί είναι: αν είναι νόμιμη η διατήρηση της κ. Μαργαρίτη στην θέση της αντιδημάρχου. Εφόσον, όπως λένε, οφείλει να ανεξαρτητοποιηθεί με δήλωση της στο δημοτικό συμβούλιο και να παραιτηθεί από το αξίωμα. Από το περιβάλλον της κ. Μαργαρίτη διαβεβαιώνουν ότι δεν υφίσταται λόγος παραιτήσεως της.

Τι απαντά η ίδια
Η ίδια η κ. Αντιδήμαρχος, ερωτηθείσα από το kallitheaonline.gr, τους λόγους για τους οποίους προέβη στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας της, ενώ δεν έχει την σύμφωνη γνώμη της δημοτικής ομάδας, απάντησε:
"Η διαφωνία μου με τους υπόλοιπους είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος. Πρέπει να προετοιμασθούμε για τις εκλογές και δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο".

Όμως, σύμφωνα με το κείμενο της Δήλωσης την οποία συνυπογράφουν, οι 11 έχουν καταθέσει πολιτική πρόταση. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κεκλεισμένη των θυρών σύσκεψη της προηγούμενης Κυριακής, η κ. Μαργαρίτη σχολιάζοντας την Δήλωση αυτή, την χαρακτήρισε απαράδεκτη...

11: "Έθεσες εαυτόν εκτός παράταξης"
Τώρα, κύκλοι των "11" απαντώντας στην δήλωση της κ. Μαργαρίτη, αναφέρουν: "Αυτά είναι πολιτικές δικαιολογίες της κ. Μαργαρίτη. Με αυτή της την κίνηση να ανακοινώσει την υποψηφιότητα της, έθεσε ευατόν εκτός δημοτικής παράταξης". Ενώ, προ ημερών την κατηγόρησαν ανοιχτά και ότι διασπά την παράταξη.


Βαζαίου: "Σιωπή σημαίνει συνενοχή"

Για το ίδιο θέμα, παρέμβαση με δήλωση της, από την δημοτική παράταξη της διοίκησης έκανε και η δημοτική σύμβουλος Καλλιθέας, κ. Φλώρα Βαζαίου. Σχολιάζοντας τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην δημοτική της παράταξη, είπε:
"Δεν τηρήθηκαν οι δημοκρατικές διαδικασίες για την εκλογή της κ. Μαργαρίτη ως επικεφαλής της παράταξης. Εάν κατεβαίνει με άλλη παράταξη οφείλει να δηλώσει ανεξάρτητη και να παραιτηθεί από αντιδήμαρχος. Επιτέλους κάποιος πρέπει να μιλήσει για δημοκρατικές διαδικασίες. Όσοι σιωπούν, συναινούν σε μεθοδεύσεις αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης της πόλης μας και βέβαια, στην πολιτική εξαπάτηση τού λαού της Καλλιθέας".
Η κ. Βαζαίου αποτελεί τον τρίτο πόλο της παράταξης.

vazaiou-001
Η δημοτική σύμβουλος, κ. Βαζαίου


Ασκούνης: "Δεν μ' ακούσανε"...

Στο περιθώριο της πρώτης δημόσιας εμφάνισης του σε δομή του δήμου Καλλιθέας, μετά την περιπέτεια της υγείας του, ο δήμαρχος, κ. Κώστας Ασκούνης σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην δημοτική του ομάδα, φέρεται να είπε: "Τους είχα πει, να μην κατεβεί κανένας μόνος του, αλλά να προχωρήσουν ενωμένοι. Δεν με άκουσαν..."

askounis-lib-001

Έχασε τον γάμο ο Ηλιάκης
Από την δημοτική παράταξη της διοίκησης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλης Ηλιάκης είναι μεταξύ των 3 που δήλωσαν στην σύσκεψη της περασμένης Κυριακής ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητα του, και δεν αναμένεται, ωστόσο κάνει επαφές και συναντήσεις με μέλη της δημοτικής παράταξης, άκαρπες όμως. Δεν θεωρούν ότι η υποψηφιότητα Ηλιάκη έχει κάποιο ιδιαίτερο πολιτικό βάρος στην περιοχή, σχολιάζοντας ότι το βαθύ ΠΑΣΟΚ του 5%, δεν έχει συνειδητοποιήσει την κατάσταση και καλύτερα να προσανατολισθεί στον δρόμο της ενότητας...


Υπό επιτήρηση ο Ψαλιδόπουλος - "Αν έχει τα κιλά, ας κατέβει"

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας, κ. Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, είναι ο τέταρτος της παρέας, ο οποίος αν και δεν δήλωσε στην σύσκεψη ότι θα είναι υποψήφιος, από την Παρασκευή διακινεί το σενάριο υποψηφιότητας του.
Αναζητά ερείσματα στην δημοτική ομάδα για να ενισχύσει το προφίλ του ενώ ταυτόχρονα συζητά με την κ. Μαργαρίτη (έχουν κάνει ήδη δύο συναντήσεις), δεν υποκλίνεται όμως στην υποψηφιότητα της.
Όσο όμως δεν ξεκαθαρίζει την στάση του, σχολιάζουν στο εσωτερικό της παράταξης του, από "ο καταλληλότερος" μεταξύ του ιδίου και της κ. Μαργαρίτη που προωθούν άνθρωποι του περιβάλλοντος του, θα χάσει την αξία των πολιτικών μετοχών του και χαρακτηρισθεί "γυρολόγος"...

Σε κάθε περίπτωση σύμφωνα και με τις δηλώσεις των κορυφαίων στελεχών της διοίκησης του δήμου Καλλιθέας, όλα θα ξεκαθαρισθούν μέσα στην εβδομάδα

psalidopoulos-001
Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας, κ. Θοδωρής Ψαλιδόπουλος


 

Τελευταίες ειδήσεις