Γέλιο, συγκίνηση, σκέψεις και αισιοδοξία στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας

IMG 46181
Ένα πολιτικό θέαμα του θιάσου "Μοντέρνοι Καιροί" με τίτλο "εξαιτίας της αναταραχής" που δραπετεύει στο χτες, μιλάει για το σήμερα, και τολμάει να ονειρεύεται το αύριο, ανεβαίνει στο Δημοτικό θέατρο Καλλιθέας.

Επιμέλεια: Ελεάνα Φλασκή

Από τη μια παρελαύνουν μπροστά μας πρόσωπα και γεγονότα, που συγκλόνισαν την ανθρωπότητα από τις αρχές ως τα μέσα του εικοστού αιώνα. Από την άλλη παρακολουθούμε το πλήθος όλων εκείνων που παραμένουν απαθείς, άβουλοι θεατές της ίδιας της ζωής τους.

Το επικαίρο πολιτικό - σατυρικό θέαμα που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κώστα Νταλιάνη, είναι μια παράσταση δυναμική, με χιούμορ, τραγούδια και τη μουσική του πιάνου να συνοδεύει ζωντανά το οδοιπορικό της δράσης, της σκέψης, των συναισθημάτων.

Μια σκληρή κριτική, μια τολμηρή ματιά, πάνω σε μια κοινωνία που μοιάζει παγιδευμένη. Μια κοινωνία που χρειάζεται τη δράση μας, τη δράση του καθενός μας. "Για να γίνει το Μέλλον στο μέλλον Ανατέλλον".

Οκτώ ηθοποιοί ερμηνεύουν τους πολυάριθμους ρόλους, με ακαριαίες αλλαγές (ορισμένες μάλιστα επί σκηνής) κοστουμιών και ερμηνείας.

IMG 39481


Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά):
Ανυφαντή Ειρήνη, Γεωργοσόπουλος Βασίλης, Καπετάνου Ελίνα, Κολοκυθά Μαρία Κωτσόπουλος Αλέξης, Νταλιάνη Φάνια, Παπασπύρου Εβίτα, Φραγκουλοπούλου Αθηνά.

Οι συντελεστές της παράστασης:
Σκηνοθεσία: Κώστας Νταλιάνης
Μουσική σύνθεση: Διονύσης Γιατράς
Χορογραφίες: Λίλα Ζαφειροπούλου
Στο πιάνο: Δημήτρης Κατσιδονιώτης

Στην παράσταση ακούγονται αποσπάσματα από σκέψεις και λόγια των Φουκώ, Μπρεχτ, Λόρκα, Μπουκόφσκι, Λειβαδίτη, Ρόζας Λούξεμπουργκ, Κλάρας Τσέτκιν, Έμμας Γκόλντμαν, Σάκο και Βαντσέτι, Έλλης Παππά κ.α.

IMG 42621


Η παράσταση θα ανέβει στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, στις 12 και 13 Οκτωβρίου στις 8.30 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο για το κοινό αλλά με υποχρεωτική τηλεφωνική κράτηση θέσεων στους αριθμούς: 210-9570-001, και 210-9584-832.

Τελευταίες ειδήσεις