Δωρεάν εξετάσεις καρδιάς για όλους τους Καλλιθεάτες -μεγάλους και παιδιά- από το Ωνάσειο - Διαδώστε το

heart-examine-002

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012
Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές υπηρεσίες των εκπροσώπων του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου είχαν σαν αποτέλεσμα να αποφασιστεί η συνέχιση του προγράμματος για δύο ακόμη ημέρες, την Δευτέρα 15 και Τρίτη 16 Οκτωβρίου από τις 9πμ-2μμ.

Πρώτη δημοσίευση: Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012


Δωρεάν εξετάσεις καρδιάς μπορούν να κάνουν μέχρι και την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, όλοι οι Καλλιθεάτες, άνδρες και γυναίκες, μικροί και μεγάλοι με την υποστήριξη του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο Αίθριο του δημαρχείου Καλλιθέας (Ματζαγριωτάκη 76, Καλλιθέα) από τις 9 το πρωί έως και τις 14.00, αλλά και στην πλατεία Κύπρου από τις 18.00 έως τις 20.00.

Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης


Πρόκειται για το Δωρεάν Πρόγραμμα Μέτρησης Καρδιαγγειακού Κινδύνου που περιλαμβάνει λήψη δημογραφικών στοιχείων, μέτρηση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης και καταγραφή των καπνιστικών συνηθειών. Ενώ από τα αποτελέσματα των μετρήσεων θα προσδιορίζεται ο πιθανός καρδιαγγειακός κίνδυνος σε διάγραμμα. 

Η θερμή ανταπόκριση του κοινού στις περυσινές εκδηλώσεις εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς το 2011, έδωσαν τον βηματισμό στο Πρόγραμμα Δράσεων του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και για την φετινή χρονιά. Συγκεκριμένα, 2.350 άτομα ανταποκρίθηκαν πέρυσι στην πρόσκληση για δωρεάν πρόβλεψη κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων (μέτρηση Heart Score) και στο 50% των ατόμων συστήθηκε περαιτέρω έλεγχος. 

heart-examine-001


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης, ομιλίες Ιατρών Καρδιολόγων σε Γυμνάσια και Λύκεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας (Καλλιθέα, Μοσχάτο, Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο, Αργυρούπολη, Άλιμο, Ελληνικό και Γλυφάδα). Οι μαθητές και οι καθηγητές θα ενημερωθούν για την σημασία της πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ολοκλήρωση του Προγράμματος του 2011, οι ιατροί του ΩΚΚ είχαν μιλήσει για την αναγκαιότητα της πρόληψης σε 971 παιδιά.

Ακόμα, θα πραγματοποιηθούν Σεμινάρια Βασικής Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΒΚΑΑ) στους Καθηγητές των Σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στα οποία θα συμμετάσχουν και εργαζόμενοι του δήμου Καλλιθέας, επαγγελματίες Υγείας (ιατροί, φαρμακοποιοί, φυσικοθεραπευτές, κ.ά), προπονητές και αθλητές του Αθλητικού Οργανισμού Καλλιθέας. Η εκπαίδευση γίνεται από εκπαιδευμένους ιατρούς και νοσηλευτές στους χώρους του ΩΚΚ.

Τέλος , θα πραγματοποιηθεί και το Μουσικό Δρώμενο "Μουσική Καρδιά" στο Δημοτικό Θέατρο στις 20 Οκτωβρίου 2012, στις 8μ.μ. Την Καλλιτεχνική Διεύθυνση έχει ο Καρδιολόγος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου κ. Aθανάσιος Δρίτσας, Μ.D, F.E.S.C.

Φωτο από το Αίθριο του δήμου Καλλιθέας στο οποίο οι πολίτες προσέρχονται για το Δωρεάν Πρόγραμμα Μέτρησης Καρδιαγγειακού Κινδύνου

hmera-kardias-001

hmera-kardias-004

hmera-kardias-003

Θερμή παράκληση: Παρακαλούνται οι φίλοι του kallitheaonline να μοιράσουν την είδηση όπου μπορούν μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Εκατοντάδες συμπολίτες μας -κυρίως ηλικιωμένοι- έχουν μεγάλη ανάγκη από εξετάσεις καρδιάς αλλά δεν έχουν χρήματα για να προβούν σε αυτές όπως και δεν έχουν πρόσβαση στα δίκτυα για να ενημερωθούν. Ας το μάθουν από εμάς, από στόμα σε στόμα. Επίσης πολλές οικογένειες βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση και θα επιθυμούσαν πάρα πολύ να εξετασθούν τα παιδιά τους αλλά μπορεί να μην γνωρίζουν για το πρόγραμμα.

 

Τελευταίες ειδήσεις