Ένωση Γονέων Καλλιθέας: Ανησυχούμε για την ασφάλεια των παιδιών μας στα σχολεία του δήμου - Η δημοτική αρχή μας αγνοεί Featured

Στιγμιότυπο έξω από το 8ο δημοτικό σχολείο Καλλιθέας μια ημέρα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς... Στιγμιότυπο έξω από το 8ο δημοτικό σχολείο Καλλιθέας μια ημέρα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς...
22 Σεπ
2023

Οι γονείς στην Καλλιθέας ανησυχούν και δεν το κρύβουν για την κατάσταση στα σχολεία της Καλλιθέας, ενώ καταγγέλλουν ότι η δημοτική αρχή τους αγνοεί. Μιλούν για «γερασμένα, ασυντήρητα ή κακοσυντηρημένα κτίρια» και δηλώνουν δε ότι πέρα από έργα βιτρίνας, «έργα ουσίας στα σχολεία της Καλλιθέας δεν υπάρχουν».

Σε ανακοίνωση της η Ένωση Γονέων Καλλιθέας μεταξύ άλλων αναφέρει ότι προγραμματισμένη συνάντηση τους τον Μάϊο για να συζητήσουν τα ζητήματα με τον δήμαρχο Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβο ακυρώθηκε από την δημοτική αρχή, όπως ακυρώθηκε με ευθύνη του δήμου και η συνάντηση τους τον Σεπτέμβριο με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Γιώργο Κυριακόπουλο και τους προέδρους των σχολικών επιτροπών. Ενώ, επιστολή τους από τον Ιούνιο στην τεχνική υπηρεσία του δήμου και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο «δεν έχει απαντηθεί ποτέ έως σήμερα».

«Τα σχολεία άνοιξαν και τα παιδιά μας έχουν επανέλθει στις σχολικές τάξεις. Το μάθημα όμως γίνεται μέσα σε γερασμένα ασυντήρητα ή κακοσυντηρημένα κτίρια» αναφέρουν οι γονείς στην ανακοίνωση τους, τονίζοντας «εμείς οι γονείς ανησυχούμε για την ασφάλεια των παιδιών μας που καθημερινά κάνουν μάθημα στα σχολεία του δήμου μας».

«Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλλιθέας έχει ζητήσει από την προηγούμενη σχολική χρονιά τον προγραμματισμό της συντήρησης των σχολικών κτιρίων ούτως ώστε να δοθούν ασφαλή προς χρήση για τα παιδιά. Δυστυχώς η δημοτική αρχή μας αγνοεί» συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Έχουν προγραμματιστεί από το Μάη δύο ραντεβού με το Δήμαρχο κύριο Δημήτρη Κάρναβο που ακυρώθηκαν από την δημοτική αρχή, ένα ραντεβού αρχές Σεπτέμβρη με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και τους προέδρους των σχολικών επιτροπών όπου και αυτό ακυρώθηκε, καθώς και έχει σταλεί επιστολή από τον Ιούνιο στην τεχνική υπηρεσία του δήμου και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο που δεν έχει απαντηθεί ποτέ έως σήμερα».

Όπως δηλώνουν «μέχρι και σήμερα περιμένουμε να εγκριθεί η εργολαβία που είναι απαραίτητη για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων. Οι υπεύθυνοι συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να μας αγνοούν. Φωτογραφίζονται βεβαίως με έργα βιτρίνας, όπως παράδειγμα το βάψιμο των σχολικών προαύλιων χώρων, όμως έργα ουσίας δεν υπάρχουν».

Από τα βέλη της Ένωσης Γονέων Καλλιθέας δεν ξεφεύγουν ούτε οι «περιπλανώμενοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης που τάζουν έργα, ενώ μέχρι σήμερα πότε δεν παρέμβηκαν για την υλοποίηση της βελτίωσης των σχολικών κτιρίων»

«Διαβάζοντας το δημοσίευμα για το ατύχημα που συνέβη σε σχολείο της Αθήνας η ανησυχία μας γίνεται ακόμα πιο μεγάλη. Τι περιμένουμε; Μήπως να γίνουμε θεατές στο ίδιο έργο;» καταλήγει η ανακοίνωση.

Τελευταίες ειδήσεις