Κατέρρευσε η χυδαία σκευωρία σε βάρος του ΠΕΝ - Νέα ντοκουμέντα από την δικογραφία - Οι πρώτες μηνύσεις και ειδικό δημοτικό συμβούλιο

Κατέρρευσε η χυδαία σκευωρία σε βάρος του ΠΕΝ - Νέα ντοκουμέντα από την δικογραφία - Οι πρώτες μηνύσεις και ειδικό δημοτικό συμβούλιο
18 Μαϊ
2022

Δύο ακόμα ντοκουμέντα από την δικογραφία αποκαλύπτουν τα τερατώδη ψέμματα επάνω στα οποία χτίσθηκε o διασυρμός του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου Καλλιθέας.

Μέχρι σήμερα ουδέν έχει προκύψει από την αστυνομική και εισαγγελική έρευνα αναφορικά με τις «καταγγελίες» τριών εργαζομένων του ιδρύματος για σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών ή ακόμα και ότι οι εργαζόμενοι τα ανάγκαζαν σε σεξουαλικές πράξεις και τα βιντεοσκοπούσαν. Στις ειδικές ιατρικές και ιατροδικαστικές εξετάσεις των παιδιών δεν βρέθηκαν ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης.

Του Μάνου Μεϊμαράκη

Επίσης ουδέν το άξιον προέκυψε και σε ότι αφορά τις «καταγγελίες» των τριών εργαζομένων ότι συνάδελφοι τους στο ίδρυμα τιμωρούσαν με εγκλεισμό σε αποθήκη με ποντίκια και κατσαρίδες τα παιδιά που έκαναν φασαρία.

Ειδικότερα όμως σε ότι αφορά τις «καταγγελίες» για την διατροφή των παιδιών του ιδρύματος και ιδιαιτέρως την διατροφή των βρεφών, οι «καταγγέλουσες» το τερμάτισαν.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την ένορκη κατάθεση της μιας από τις «καταγγέλουσες», η ίδια αναφέρει ότι τάιζε ένα συγκεκριμένο βρέφος όπως και άλλα μωρά στο ίδρυμα. σουβλάκια... και... κεμπάπ.. το οποίο του έλιωνε με το κουτάλι.

Μάλιστα, την «μαρτυρία» της «επιβεβαιώνει με κατάθεση της ακόμα μια εργαζόμενη από τις τρεις «καταγγέλουσες».

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Εγώ είχα ταίσει την μπέμπα και άλλα μωρά που τους έδινα φαγητό κεμπάπ, σουβλάκι, κλπ. Η μπέμπα δεν είχε δόντια αλλά της λιώναμε είτε το σουβλάκι, είτε το κεμπάπ και το έτρωγε».

Αυτά καταθέτει η ίδια. Τι προκύπτει όμως από την ΕΔΕ του ιδρύματος;.. Ότι η «καταγγέλουσα» εργαζόμενη στο ίδρυμα δεν είχε ποτέ καμία επαφή με το συγκεκριμένο βρέφος.

Ορκίσθηκαν... να πουν ψέμματα

Διότι όπως αναφέρεται στο πόρισμα της ΕΔΕ η οποία διετάχθη από την Πρόεδρο του ΔΣ του ΠΕΝ, κ Ηρώ Ζερβάκη: «Η αναφορά της κ.[καταγγέλουσας] δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά καθώς η κ.[καταγγέλουσα] εργάσθηκε το διάστημα 10/2/2021-2/5/2021, περίοδο κατά την οποία δεν ήταν η μπέμπα στο τμήμα κλειστής προστασίας. Η μπέμπα εισήχθη στην κλειστή προστασία του ΠΕΝ στις 30/7/2021». Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι καταθέσεις αυτές όπως και το πόρισμα της ΕΔΕ έχουν ενσωματωθεί στην δικογραφία.


Διασυρμός

Η ιστορία στη συνέχεια είναι πλέον γνωστή. Αυτές τις κατασκευασμένες μαρτυρίες έστειλαν οι ίδιες στην υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου τον Δεκέμβριο του 2021, εκείνη ορθώς έπραξε διαβιβάζοντας το περιεχόμενο αυτών στην Εισαγγελία, χωρίς όμως να περιμένει τις έρευνες και άρχισε να εμφανίζεται παντού και να μιλά για «ορφανοτροφείο – κολαστήριο» προκαλώντας έναν άνευ προηγουμένου διασυρμό του ιδρύματος σε όλη την χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δημόσιες εμφανίσεις της Μιχαηλίδου στα κανάλια προκάλεσαν ακόμα και παρέμβαση του «Ρουβίκωνα» στο ίδρυμα. Δείτε τι αναφέρει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ από τον Φεβρουάριο

Από όλη την Αθήνα καταφθάνουν μηνύματα συμπαράστασης για το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, ενώ η Καλλιθέα παρακολουθεί αγανακτισμένη πως ξετυλίγεται η πολύ βρώμικη αυτή ιστορία οι εμπνευστές της οποίας όπως όλα δείχνουν, σκοπό είχαν να καταστρέψουν ένα ίδρυμα προστασίας παιδιών με ιστορία περίπου ενός αιώνα για το οποίο ποτέ δεν είχε ακουσθεί το παραμικρό.

Καθοδηγούσαν τα παιδιά

Επιπλέον, εξόχως αποκαλυπτικά είναι τα συμπεράσματα ειδικού παιδοψυχιάτρου ο οποίος μελέτησε τις καταθέσεις των παιδιών στην Ασφάλεια Ανηλίκων. Τα 4 παιδιά τα οποία φέρονται να έχουν κακοποιηθεί, κ.α., είχαν υποβληθεί σε συστηματική καθοδήγηση ώστε να καταθέσουν στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων συγκεκριμένες αναφορές, υποστηρίζει ο ειδικός παιδοψυχίατρος.

Αυτό απλά σημαίνει ότι οι «καταγγέλουσες» σχεδίαζαν καιρό τις ενέργειες τους και επιδίωξαν να δώσουν ειδικό βάρος στις «καταγγελίες» που ύφαιναν ώστε να συνδυασθούν με «μαρτυρίες» τις οποίες επιχείρησαν να υποβάλλουν στα παιδιά. Πολύ χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι κανένα παιδι δεν γνωρίζει για «αποθήκη-τιμωρία με ποντίκια και κατσαρίδες».

«Σκάνδαλο»

Όμως, το ζοφερό παρασκήνιο γύρω από την υπόθεση αυτή δεν κοπάζει. Παρατρεχάμενοι της εξωκοινοβουλευτικής υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου στην Καλλιθέα, ασκούν αφόρητες πιέσεις στα μέλη του ΔΣ του ιδρύματος ώστε να παρέμβουν για να σταματήσει η δημοσιότητα γύρω από την υπόθεση καθώς όπως αναφέρουν: «Είναι σκάνδαλο για την υπουργό να συνεχίζεται αυτή η δημοσιότητα».

Εννοώντας φυσικά την έρευνα του kallitheaonline.gr η οποία φυσικά δεν θα σταματήσει μέχρι η υπόθεση αυτή να φωτισθεί από παντού. 


Δημοτικό συμβούλιο

Την προσεχή Δευτέρα η υπόθεση θα απασχολήσει και το δημοτικό συμβούλιο Καλλιθέας έπειτα από μήνες αφωνίας.

Στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης ζήτησε από τον δήμαρχο, Δημήτρη Κάρναβο να τοποθετηθεί δημόσια, καθώς ο διασυρμός του ιδρύματος υποβαθμίζει συνολικά την Καλλιθέα.

Η απάντηση του Δημήτρη Κάρναβου ήταν ότι έχει ζητήσει από την ίδια την υφυπουργό τα στοιχεία για όσα η ίδια αναφέρει από τον Δεκέμβριο στα κανάλια, τονίζοντας ότι η υφυπουργός ακόμα δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα του με την διοίκηση του δήμου Καλλιθέας να δεσμεύεται σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την προσεχή Δευτέρα.

Τέλος, σήμερα το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας αλλά και η ίδια η Πρόεδρος του ιδρύματος, κ. Ηρώ Ζερβάκη κατέθεσαν στο Πρωτοδικείο Αθηνών μηνύσεις για συκοφαντική σε βάρος των τριών εργαζομένων του ιδρύματος για τις ανυπόστατες «καταγγελίες» εξ αιτίας των οποίων διασύρεται επί μήνες το ίδρυμα.

Δείτε ακόμα:
Αποκάλυψη: Εισαγγελική διάταξη εκθέτει ανεπανόρθωτα την Δόμνα Μιχαηλίδου για το «ορφανοτροφείο - κολαστήριο» - Την κρέμασαν και οι «καταγγέλουσες»

Τελευταίες ειδήσεις