Η παράσταση θρύλος επιστρέφει. "Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην" στο θέατρο "Άνεσις"

Η παράσταση θρύλος επιστρέφει. "Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην" στο θέατρο "Άνεσις"
31 Αυγ
2012

Η παράσταση - θρύλος "Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην", που έχει σαρώσει όλα τα θεατρικά βραβεία (έργου, παράστασης, σκηνοθεσίας, ερμηνείας, σκηνικού, φωτιστικού σχεδιασμού) και έχει σπάσει ταμεία, ανεβαίνει ξανά μετά από δεκατρία χρόνια, αυτή τη φορά στο θέατρο Άνεσις.

Τον ιδιόρρυθμο κύριο Γκρην, θα ερμηνεύσει ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος, ενώ τον ρόλο του Ρος Γκάρντινερ θα υποδυθεί ο Τάσος Ιορδανίδης.

Το «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην» («Visiting Μr. Green») είναι το πρώτο έργο του πολυβραβευμένου συγγραφέα Τζεφ Μπάρον. Ανέβηκε για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη και από τότε έχει παρουσιαστεί σε σαράντα χώρες με παραπάνω από τετρακόσια θεατρικά ανεβάσματα και έχει μεταφραστεί σε είκοσι δύο γλώσσες.

Στο έργο έχει απονεμηθεί το βραβείο KulturPreis Europa ενώ ο συγγραφέας και το έργο του έχουν διακριθεί με βραβεία, στην Ελλάδα φυσικά, τη Γερμανία, το Μεξικό, την Τουρκία, το Ισραήλ, τη Χιλή και την Ουρουγουάη.

Πρόκειται για μία τρυφερή ανθρώπινη κωμωδία, που έχει ως θέμα της τη μοναξιά και τις σχέσεις που μπορούν να αναπτυχθούν ανάμεσα σε δύο διαφορετικές γενιές ανθρώπων.

GIWRGOS MIXALAKOPOYLOS


Ένας απομονωμένος γέρος δέχεται κάθε Πέμπτη την αναγκαστική επίσκεψη ενός νεαρού άνδρα, ο οποίος τον είχε χτυπήσει ελαφρά με το αυτοκίνητο. Μέσα από τις τακτικές επισκέψεις αναδεικνύονται οι συγκρούσεις των δύο ανδρών κι έτσι παρακολουθούμε αυτή την αμφίδρομη σχέση, μια σχέση δύσκολη, που τους δένει κυρίως μέσα από τα προβλήματα που μοιράζονται. Κάθε Πέμπτη λοιπόν πραγματοποιείται αυτή η υποχρεωτική επίσκεψη στον κύριο Γκρην...

Η πρεμιέρα του έργου έχει προγραμματιστεί για τον δεύτερο 15νθήμερο του Οκτώβρη.

Την μετάφραση του έργου έχει κάνει ο Ερρίκος Μπελιές, τη σκηνοθεσία ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος, τα σκηνικά και τα κοστούμια έχει επιμεληθεί ο Απόστολος Βέττας ενώ στον φωτιστικό σχεδιασμός είναι ο Νίκος Καβουκίδης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ώρες και τις ημέρες των παραστάσεων μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα του θεάτρου Άνεσις (Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι):210 7488881 και 210 7488882.

Τελευταίες ειδήσεις