Καλλιθέα: Ποιές τοπικές επιχειρήσεις απαλλάσσονται από δημοτικά τέλη λόγω του COVID-19

Καλλιθέα: Ποιές τοπικές επιχειρήσεις απαλλάσσονται από δημοτικά τέλη λόγω του COVID-19
19 Φεβ
2021

Απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη και τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων επιχειρήσεις εντός των ορίων του δήμου Καλλιθέας οι οποίες βρίσκονται σε αναστολή βάσει του ΚΑΔ τους.

Πρόκεται για απόφαση του δήμου Καλλιθέας η οποία εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Ειδικότερα, η απόφαση αφορά στην απαλλαγή της καταβολής ανταποδοτικών τελών (τέλη καθαριότητας & φωτισμού & φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων) και των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων από τις επιχειρήσεις για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα για την λειτουργία τους λόγω της πανδημίας.

Η αίτηση

Σημειώνεται ότι, για να επωφεληθούν της σχετικής απαλλαγής, οι επαγγελματίες, πρέπει να υποβάλλουν στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου Καλλιθέας ή ηλεκτρονικά στη σελίδα του δήμου (www.kallithea.gr, Ηλεκτρονική εξυπηρέτηση δημοτών) αίτηση η οποία να συνοδεύεται: από φωτοτυπία του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου ή του Ε-9, βεβαίωση taxis για τον σχετικό ΚΑΔ και τελευταίο λογαριασμό ρεύματος.

Υπενθυμίζεται δε, ότι ισχύει και η μείωση του συντελεστή Ενιαίου Ανταποδοτικού Τέλους σε ποσοστό 75% στα τέλη Καθαριότητος και Φωτισμού στις οικίες, για τις ευπαθείς κοινωνικά και οικονομικά ομάδες.

Για διευκρινίσεις οι πολίτες μπορούν να καλούν στα εξής τηλέφωνα: 2132070375 και 2132070372.

Τελευταίες ειδήσεις