Ο Πύρρος Δήμας στην Καλλιθέα - Ξετρελάθηκαν τα παιδιά του CAMP - Τι τον ρώτησαν και συγκινήθηκε

camp-pyrros-02

Συνεχίζεται η προσέλευση προσωπικοτήτων από το χώρο του αθλητισμού στο Καλοκαιρινό Αθλητικό Camp του Δήμου μας, με την επίσκεψη του 
χρυσού Ολυμπιονίκη και προέδρου της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, Πύρρου Δήμα.

Τον Πύρρο Δήμα υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Γιώργος Μαργωμένος. Αρχικά ο Πύρρος Δήμας επισκέφθηκε το χώρο που γινόταν επίδειξη του αθλήματος της άρσης βαρών και στη συνέχεια το σύνολο των εγκαταστάσεων.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Γ. Μαργωμένος παρουσιάζοντας στα παιδιά τον Ολυμπιονίκη μας χαρακτηριστικά ανέφερε: «Όταν στέκομαι δίπλα στον Πύρρο Δήμα το μόνο που αισθάνομαι είναι συγκίνηση. Μας έκανε να κλάψουμε, να χαρούμε, να νοιώσουμε υπερήφανοι με τις επιτυχίες του, σε περιόδους πολύ δύσκολες για την χώρας μας. Σήκωσε την Ελλάδα στους ώμους του και η χώρα μας δεν εκτέθηκε ποτέ.»

Ο Πύρρος Δήμας μιλώντας στα παιδιά δήλωσε: «Χαίρομαι πολύ που είμαι εδώ. Αξίζουν συγχαρητήρια στο Δήμο και στους γυμναστές για την προσπάθειά τους εδώ. Τέτοιες προσπάθειες καθημερινές πρέπει να γίνονται όχι μόνο σ' ένα Δήμο, αλλά παντού. Ξεκίνησα την άρση βαρών σε ηλικία 7,5 ετών. Αφιέρωσα τη ζωή μου στο άθλημα και πολύ κόπο και προσπάθεια. Ο καθένας όταν βάζει στόχους και προσπαθεί μπορεί να τους πετύχει. Τίποτα δεν έρχεται μόνο του, όλα γίνονται με δουλειά, υπομονή και πειθαρχία».

camp-pyrros-01

Σε ερώτηση των παιδιών για ποιο λόγο σταμάτησε ν' αγωνίζεται, είπε πως θεώρησε καλύτερο να κλείσει την καριέρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, πολύ χαρούμενος και συγκινημένος.

Με αφορμή τις ερωτήσεις των παιδιών μίλησε για τα αισθήματά του την πρώτη φορά που στέφθηκε Ολυμπιονίκης, όταν ένοιωσε ότι όλος ο κόσμος ήταν δικός του.
Μίλησε για τα παιδικά του χρόνια και τα πρώτα του αθλητικά βήματα στην Βόρεια Ήπειρο και το πόσο δύσκολο ήταν για τους Έλληνες να διακριθούν στα διάφορα αθλήματα. Η άρση βαρών ήταν το άθλημα που του έδινε τη δυνατότητα να διακριθεί χωρίς ν' αντιμετωπίσει ρατσισμό όπως σε άλλα ομαδικά αθλήματα.

«Όταν έβλεπα τα περιοδικά της ομοσπονδίας που έφερναν οι προπονητές θεωρούσα πολύ σημαντικό πράγμα αυτό που έκαναν οι αθλητές. Έκανα όνειρα, δούλεψα, πόνεσα, κουράστηκα κι ήρθε η στιγμή που ήμουν εγώ πρωτοσέλιδο στο περιοδικό της Ομοσπονδίας».

camp-pyrros-03

Η επίσκεψη του Ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα στις εγκαταστάσεις του αθλητικού camp ολοκληρώθηκε αφού φωτογραφήθηκε με τα παιδιά.

Τελευταίες ειδήσεις