Κώστας Γρίβας: Τουρκία η αντίστροφη μέτρηση

Κώστας Γρίβας: Τουρκία η αντίστροφη μέτρηση
14 Ιουλ
2020

Η ιστορική μας αναδρομή ξεκινά με την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης και την πτώση της Βυζαντινής αυτοκρατορίας το 1453. Μετά την πτώση της Βασιλεύουσας, οι Οθωμανοί έφτασαν μέχρι το Βελιγράδι, στα τότε σύνορα της Αυστροουγγαρίας.

Το δόγμα του Ισλάμ που δεν μόνο θρησκεία αλλά και δίκαιο και τρόπος διακυβέρνησης, επιτάσσει την κατάληψη του κόσμου και την εφαρμογή του Ισλάμ στις κατακτημένες χώρες.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Γρίβας
πρ.υποψ.Δήμαρχος Καλλιθέας, μέλος AHEPA

Με αυτό το δόγμα προχώρησαν στην επεκτατική τους πολιτική, πολιορκώντας την Βιέννη, χοροστάτησαν δύο πολιορκίες μία το 1529 και η επόμενη το 1682, όπου οι Οθωμανοί ηττήθηκαν, με την πολύτιμη βοήθεια των Πολωνών με αρχηγό τον Βασιλέα Σομπιέσκι.

Τότε, κατάλαβαν οι Μεγάλες δυνάμεις της περιόδου ότι η Οθωμανική αυτοκρατορία αποτελεί παράγοντα αστάθειας και επιθετικότητας έχοντας εδαφικές βλέψεις για όλα τα κράτη που συνόρευαν με αυτήν. Οι Μεγάλες δυνάμεις αποφάσισαν ότι η διάλυση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας πρέπει να γίνει πραγματικότητα.

Με την έναρξη της επανάστασης του 1821,ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να αρχίσει η διάλυση της. Με την υποστήριξη του αγώνα των επαναστατημένων Ελλήνων για ανεξαρτησία (όχι στην αρχή της επανάστασης). Η ναυμαχία του Ναβαρίνου το 1827,όπως μπορούμε να παρατηρήσουμε σε πίνακες που δείχνουν την ναυμαχία τα πανιά των τουρκικών πλοίων είναι μαζεμένα, επομένως ήταν αποκλεισμός με απώτερο σκοπό την καταστροφή του τουρκοαιγυπτιακού στόλου. Το 1830 η ανεξαρτησία επιτυγχάνεται και η δημιουργία του ελληνικού κράτους είναι γεγονός.

Διαβάστε την συνέχεια

Τελευταίες ειδήσεις