Τα δίνει όλα για τον Κάρναβο ο Μητσοτάκης. Έχει από το Μαξίμου τη μεγαλύτερη στήριξη απ' όλους τους δημάρχους

Τα δίνει όλα για τον Κάρναβο ο Μητσοτάκης. Έχει από το Μαξίμου τη μεγαλύτερη στήριξη απ' όλους τους δημάρχους
04 Μαϊ
2020

Την προσωπική στήριξη του ίδιου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη , έχει ο δήμαρχος Καλλιθέας , Δημήτρης Κάρναβος. 

Ο κ. Κάρναβος , αφότου εξελέγη πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης , είδε μια εκτίναξη πραγματικά του ρόλου του στα αυτοδιοικητικά δρώμενα, με την προώθηση του σε καίριες θέσεις, υπερτερώντας, με την πλέρια στήριξη του Μαξίμου, άλλων πολυέμπειρων « γαλάζιων» αιρετών.

Ο δήμαρχος Καλλιθέας εδώ και πολλά χρόνια ήταν από τους « στυλοβάτες» στη Β΄Αθηνών, του εκλογικού μηχανισμού του σημερινού πρωθυπουργού και η στήριξη του αυτή, απ΄ότι φαίνεται ανταμείβεται τώρα απλόχερα.

Γι' αυτό και ήταν εκείνος, από τους δεκάδες νεοδημοκράτες δημάρχους, που ο πρωθυπουργός , επέλεξε να συνομιλήσει με τηλεδιάσκεψη και να προβεί στις εξαγγελίες του, για το « Βοήθεια στο Σπίτι».

Δίνοντας μάλιστα « εύσημα» στον κ. Κάρναβο για τις επιδόσεις του προγράμματος στο δήμο του, παρότι...υπολείπονται σημαντικά άλλων δήμων και πολύ μικρότερων από την Καλλιθέα.

Στη «γραμμή» αυτή του πρωθυπουργού, φυσικά και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, στον οποίο όχι μόνο έχει ανατεθεί η προώθηση του κ. Κάρναβου αλλά και ... «παραχωρηθεί» για την στήριξη της διαφαινόμενης πλέον υποψηφιότητας του, στο νότιο τομέα, όποτε γίνουν βουλευτικές εκλογές.

Στη συνομιλία που είχε λοιπόν, με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, τον δήμαρχο Καλλιθέας κ. Δημήτρη Κάρναβο, τη διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου κ. Φοίβη Θεοδοσοπούλου κι εργαζόμενους στο πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός, αφού τους συνεχάρη για το έργο που προσφέρουν, τόνισε ότι η ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» δεν είναι παροδική αλλά θα συνεχιστεί.

Στην έναρξη της συζήτησης ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Χαιρόμαστε που σας βλέπουμε έστω και εξ αποστάσεως. Είναι μεγάλη η χαρά μου δε, που μέσα από αυτήν την τηλεδιάσκεψη μου δίνεται η δυνατότητα και να ενημερωθώ αλλά και να αναδείξω τη σημασία του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”.

Δεν μιλάμε συχνά για τα στελέχη της πρώτης γραμμής, για τους γιατρούς, για τους νοσηλευτές, για το υγειονομικό μας προσωπικό, αλλά είναι πολλές οι μάχες οι οποίες δίνονται ταυτόχρονα στην πρώτη γραμμή. Και μία από αυτές είναι και η μάχη την οποία δίνει το “Βοήθεια στο Σπίτι”, το οποίο επιτελεί ένα αθόρυβο αλλά εξαιρετικά σπουδαίο έργο, το οποίο νομίζω ότι ειδικά αυτές τις μέρες αποκτά μία ιδιαίτερη σημασία» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη και τον υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο για την ενίσχυση του προγράμματος. «Θέλω να συγχαρώ και τον υπουργό για το γεγονός ότι άμεσα έσπευσε να ενισχύσει το πρόγραμμα με προσωπικό το οποίο βρισκόταν σε αδράνεια και το οποίο έχει τεθεί στη διάθεση του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”. Χαίρομαι ιδιαίτερα που έχουμε πολλούς Δήμους οι οποίοι δεν είχαν ενταχθεί στο παρελθόν στο πρόγραμμα και έχουν ενταχθεί τώρα».

«Θέλω να τονίσω, επίσης, και το πόσο σημαντικό είναι ότι έχουμε και πολλούς εθελοντές οι οποίοι υποστηρίζουν το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”. Έτσι μπορούμε να επεκτείνουμε και το εύρος της βοήθειας την οποία παρέχουμε σε συμπολίτες μας, οι οποίοι την έχουν ανάγκη.

Και θέλω και πάλι να πω ένα μεγάλο μπράβο. Συγχαρητήρια σε όλες και σε όλους τους εργαζομένους. Νομίζω ότι η μεγαλύτερη ανταμοιβή που παίρνουν είναι κάτι πολύ απλό: είναι αυτό το οποίο δίνουν και οι ίδιοι στους συμπολίτες μας οι οποίοι είναι στο σπίτι, ένα μεγάλο, ένα πλατύ χαμόγελο.

Οπότε και πάλι μπράβο υπουργέ, μπράβο δήμαρχε. Θα χαρώ πάρα πολύ να δω πώς δουλεύει το πρόγραμμα συγκεκριμένα στην Καλλιθέα».

Θεοδωρικάκος: "Στην Καλλιθέα γίνεται πρότυπη δουλειά"
Από την πλευρά του , ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι στην Καλλιθέα γίνεται πρότυπη δουλειά, με τον δήμαρχο Καλλιθέας να παραθέτει στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος και για το πόσοι πολίτες ωφελούνται από αυτό στην Καλλιθέα, ενώ επεσήμανε την σημαντική συνεισφορά των εθελοντών, οι οποίοι έχουν αυξηθεί κατά πολύ στη διάρκεια της πανδημίας.

Η διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Φοίβη Θεοδοσοπούλου «ξενάγησε» τον Πρωθυπουργό στο κοινωνικό παντοπωλείο και στο κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου.
Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε, επίσης, με εργαζόμενους στη διανομή τροφίμων και φαρμάκων μέσω του Προγράμματος, το οποίο έχει ενισχυθεί και σε αυτοκίνητα με προσφορά εταιρειών leasing στη διάρκεια της πανδημίας.

Τελευταίες ειδήσεις