Γιορτή για το θερινό ηλιοστάσιο

plessas

Το καλοκαίρι, μας άνοιξε πλέον τις πύλες του καθώς η 21η Ιουνίου έχει ορισθεί ως η ημερομηνία έναρξης του θερινού ηλιοστασίου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε διάρκεια ημέρα στο βόρειο ημισφαίριο και την μικρότερη στο νότιο.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου, υποδέχεται τη σημαντική αυτή ημέρα και συμμετέχει ταυτόχρονα στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής, με μία μουσική γιορτή που φέρει την υπογραφή του Μίμη Πλέσσα

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012, στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τις μουσικές του Μίμη Πλέσσα σε τρεις ζωντανές μουσικές παραστάσεις (ώρες 19:30, 20:30 και 21:30).

Μέσα από τη μουσική του, υπόσχεται να μας ταξιδέψει στο χώρο και το χρόνο, συντροφιά με τις εικόνες που θα προβάλλονται στον τεράστιο θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου. Μαζί με τον σπουδαίο συνθέτη, συμμετέχουν οι ερμηνευτές Fide Koskal, Σπύρος Κλείσσας καθώς και οι σολίστες Νάσος Σωπύλης, Σόλης Μπαρκή, Στέφανος Κωνσταντινίδης και Αναστάσιος Κατσάρης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, απαραίτητα όμως είναι τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα ξεκινήσει από τις 18:30 της ίδιας ημέρας, από το Ταμείο του Πλανηταρίου και ως εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων.

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο βρίσκεται στη Λεωφόρο Συγγρού 387, Π. Φάληρο (είσοδος από οδό Πεντέλης 11).

Τελευταίες ειδήσεις