Wayward Pines: τα τέσσερα πρώτα επεισόδια

[Images: ERT] [Images: ERT]
18 Νοε
2019

WAYWARD PINES Ep. 1 2 1

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019, στις 23:15 - 
Επεισόδιο 1ο
.

Ο μυστικός πράκτορας Ίθαν Μπερκ συνέρχεται έπειτα από ένα ατύχημα με αυτοκίνητο στα περίχωρα της μικρής πόλης Wayward Pines του Αϊντάχο. Μπαίνει στην πόλη και καταρρέει σε μια καφετέρια. Θυμάται ότι βρίσκονταν στο αυτοκίνητο με τον πράκτορα Στάλινγκ και αναζητούσαν του πράκτορες Κέιτ Χιούσον και Μπιλ Έβανς. Η Μπέβερλι, μια μπαργούμαν, του δίνει ένα σημείωμα με μια διεύθυνση, όπου εντοπίζει το πτώμα του πράκτορα Έβανς σε κατάσταση αποσύνθεσης. Το αναφέρει στον σερίφη Ποπ που τον ακούει απαθής.

Όταν ο Ίθαν μεταφέρεται στο νοσοκομείο, ο ψυχίατρος δρ Τζένκινς προτείνει να χειρουργηθεί, αλλά η Μπέβερλι βοηθά τον Ίθαν να δραπετεύσει.

Στο Σιάτλ, η δρ Τζένκινς συναντά τον προϊστάμενο του Ίθαν, τον Άνταμ Χάσλερ, και τον ενημερώνει ότι όλα προχωρούν σύμφωνα με το σχέδιο. Η σύζυγος του Ίθαν, η Τερέζα, αναρωτιέται αν έχει εξαφανιστεί μαζί με την πρώην ερωμένη του Κέιτ.

Ο Ίθαν βλέπει την Κέιτ στο Wayward Pines, η οποία μοιάζει εμφανώς μεγαλύτερη από ό,τι έδειχνε πριν από πέντε εβδομάδες που την είχε συναντήσει. Η Κέιτ υποστηρίζει ότι βρίσκεται εκεί 12 χρόνια.

Ο Ίθαν κλέβει ένα αυτοκίνητο για να φύγει από την πόλη, μόνο και μόνο για να ανακαλύψει ότι υπάρχει ένα ηλεκτροφόρο τείχος που κλείνει τη μοναδική έξοδο από την πόλη. Ο σερίφης Ποπ του λέει ότι δεν θα καταφέρει να φύγει ποτέ.

WAYWARD PINES Ep. 2 5 2 result

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019, στις 23:15 
- Επεισόδιο 2ο.

Ο Ίθαν αρνείται να υπακούσει στην εντολή του σερίφη και πηγαίνει στο νεκροτομείο να παρακολουθήσει το ντύσιμο του πράκτορα Έβανς και παίρνει το ημερολόγιό του μαζί με έναν χάρτη της περιοχής. Μαθαίνει, επίσης, ότι ο Έβανς ήταν παντρεμένος και μιλά με τη χήρα του, που υποστηρίζει ότι ο σύζυγός της αυτοκτόνησε μπροστά στα μάτια της.

Ο Ίθαν μελετά το χάρτη και βρίσκει ένα πέρασμα στο φράκτη. Εκείνος και η Μπέβερλι σχεδιάζουν να αποδράσουν, αφού αφαιρέσουν τις συσκευές εντοπισμού που τους έχουν τοποθετήσει.

Στο μεταξύ, η σύζυγος του Ίθαν, η Τερέζα κι ο γιος τους Μπεν ξεκινούν για το Αϊντάχο για να βρουν τον Ίθαν. Πριν ο Ίθαν και η Μπέβερλι καταφέρουν να αποδράσουν δέχονται μια πρόσκληση για γεύμα από την Κέιτ και τον σύζυγό της Χάρολντ Μπάλινγκερ. Εκεί, κάνει το σφάλμα και αναφέρει κάτι από το πρόσφατο παρελθόν της, καταστρατηγώντας έναν από τους κανόνες της πόλης (για εκείνην είναι το έτος 2000 και βρίσκεται στην πόλη από το 1999). Πανικοβάλλεται και εκείνη και ο Ίθαν φεύγουν. Η Κέιτ λέει στον Χάρολντ ότι είναι σίγουρη πως θα το σκάσουν. Τα τηλέφωνα παίρνουν «φωτιά» στην πόλη και οι κάτοικοί της κινητοποιούνται για να εντοπίσουν τον Ίθαν και την Μπέβερλι, που χωρίζουν. Η Μπέβερλι συλλαμβάνεται και στη συνέχεια εκτελείται από τον σερίφη Ποπ μπροστά σε ολόκληρη την πόλη.

WAYWARD PINES Ep. 3 2. 2

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, στις 23:15 
- Επεισόδιο 3ο.

Η Κέιτ προειδοποιεί τον Ίθαν ότι, παρόλο που δεν συνηθίζεται, του έχει δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία μετά την εκτέλεση της Μπέβερλι. Η Τερέζα και ο Μπεν ακολουθούν τον Ίθαν στο Wayward Pines, αλλά τους εντοπίζει ο σερίφης Ποπ. Όταν προσπαθούν να δραπετεύσουν, ο Ίθαν βρίσκει το αυτοκίνητο της Τερέζας που μοιάζει να έχει εγκαταλειφθεί πριν από χρόνια.

Οι Μπερκ βρίσκονται και πάλι όλοι μαζί, αλλά πριν προλάβει να εξηγήσει ο Ίθαν στην Τερέζα όλα τα παράξενα που συμβαίνουν εκεί, πηγαίνει να αντιμετωπίσει τον σερίφη Ποπ. Ο Ίθαν συναντά την Κέιτ, που του εξηγεί ότι χρόνια προσπαθούσε να δραπετεύσει, αλλά ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει είναι να συμμορφωθεί.

Όταν ο Μπεν βλέπει τον Ίθαν και την Κέιτ μαζί, εκείνος και η Τερέζα προσπαθούν να φύγουν, αλλά ο σερίφης Ποπ τους σταματά. Ο Ίθαν παρεμβαίνει και σκοτώνει τον Ποπ με το δικό του όπλο. Ο Ίθαν ανοίγει μια πύλη στο φράκτη με το χειριστήριο του Ποπ, αλλά πριν προλάβουν οι Μπερκ να περάσουν στην άλλη πλευρά, μπαίνει κάτι και τραβάει το σώμα του Ποπ στην άλλη πλευρά του φράκτη. Κτηνώδεις κραυγές ακούγονται και ο Ίθαν κλείνει την πύλη.

WAYWARD PINES Ep. 4 5 2

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, στις 23:15 
- Επεισόδιο 4ο.

Ο Ίθαν εξηγεί όλα όσα γνωρίζει σχετικά με το Wayward Pines στην Τερέζα και συμφωνούν να παραστήσουν την «ευτυχισμένη οικογένεια» μέχρι να ολοκληρώσει την έρευνά του ο Ίθαν. Ο Ίθαν μαθαίνει από τον δήμαρχο Μπραντ Φίσερ ότι ορίστηκε ως ο νέος σερίφης. Ο Ίθαν κάνει ότι συμμορφώνεται και συνεχίζει την έρευνά του. Βρίσκει κάποιους κρυμμένους φακέλους σχετικά με τους κατοίκους της πόλης, που περιέχουν πληροφορίες για την προηγούμενη ζωή τους.

Ο Μπεν γίνεται δεκτός στην Ακαδημία του Wayward Pines και τον καλωσορίζει η διευθύντρια Μέγκαν Φίσερ, σύζυγος του δημάρχου, που όπως μαθαίνει ο Ίθαν ήταν υπνοθεραπεύτρια.

Η νοσηλεύτρια Παμ και ο Ίθαν έρχονται αντιμέτωποι πάνω από τον «αντάρτη» κτηματομεσίτη Πίτερ Μακ Κολ. Μια μυστηριώδης φωνή στο τηλέφωνο του λέει ότι ο Πίτερ πρέπει να εκτελεστεί. Αντί γι’ αυτό, ο Ίθαν πηγαίνει τον άνθρωπο στον περιμετρικό τοίχο με την ελπίδα να καταφέρει να τον κρύψει κάπου. Ο Πίτερ τού δείχνει την πλαγιά, ως το μοναδικό σημείο που μπορεί να αποδράσει κάποιος. Γνωρίζοντας ότι ο Ίθαν είναι υποχρεωμένος να υπακούσει στην εντολή που έχει λάβει και προκειμένου να κερδίσει χρόνο για να διαλευκάνει το μυστήριο του Wayward Pines, ο Πίτερ αυτοκτονεί, κάνοντάς το να φανεί σαν να τον έσπρωξε ο Ίθαν στον ηλεκτροφόρο τοίχο.

Αργότερα, ο Ίθαν αρχίζει να σκαρφαλώνει στο βράχο, προκειμένου να καταφέρει να δραπετεύσει και να φέρει βοήθεια, ενώ μια περίεργη φιγούρα τον περιμένει στην άλλη πλευρά του φράκτη.

Τελευταίες ειδήσεις