Κάρναβος: «Αυτή την Κυριακή αποχαιρετάμε οριστικά το κακό παρελθόν»

Κάρναβος: «Αυτή την Κυριακή αποχαιρετάμε οριστικά το κακό παρελθόν»
31 Μαϊ
2019

Δεν μάσησε τα λόγια του ο δήμαρχος Καλλιθέας από το βήμα της κεντρικής του ομιλίας σήμερα στην πλατεία Δαβάκη, σε μια κατά κοινή ομολογία πολύ μεγάλη συγκέντρωση.

«Ε ,δεν γίνεται αυτοί  που άφησαν την πόλη παρατημένη, την πόλη σε κακό χάλι,  Ε δεν γίνεται αυτοί να μας κουνάνε το δάκτυλο. Και δεν γίνεται να ζητάνε σήμερα, τη ψήφο των Καλλιθεατών» είπε μεταξύ άλλων.

«Την προηγούμενη Κυριακή αγγίξαμε το ποσοστό του 43%. 21 μονάδες πιο πάνω από αυτό που λάβαμε πριν από τέσσερα χρόνια . Με διπλάσιους ψήφους από ότι λάβαμε πριν τέσσερα χρόνια. Μετά από μια δύσκολη πενταετία. Μια πενταετία που ματώσαμε να καλύψουμε ελλείψεις δεκαετιών . Μια πενταετία που τρέχαμε να καλύψουμε τρύπες των προηγούμενων ετών. Δυστυχώς, μερικοί έχουν το θράσος  να μας  κουνάνε το δάκτυλο ».

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του Δημήτρη Κάρναβου

«Αγαπητές φίλες,  αγαπητοί φίλοι, Αγαπητές συναγωνίστριες, αγαπητοί συναγωνιστές! 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου  για τη νίκη, τη μεγάλη νίκη ,την εκπληκτική νίκη που εσείς μας δώσατε τη προηγούμενη Κυριακή. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αγάπη σας, την υποστήριξη σας όλα αυτά τα χρόνια. Είμασταν μαζί  και στα δύσκολα και στα εύκολα. Και στη νηνεμία αλλά και στις μάχες. 
Την προηγούμενη Κυριακή αγγίξαμε το ποσοστό του 43%. 21 μονάδες πιο πάνω από αυτό που λάβαμε πριν από τέσσερα χρόνια. Με διπλάσιους ψήφους από ότι λάβαμε πριν τέσσερα χρόνια. Μετά από μια δύσκολη πενταετία. Μια πενταετία που ματώσαμε να καλύψουμε ελλείψεις δεκαετιών. Μια πενταετία που τρέχαμε να καλύψουμε τρύπες των προηγούμενων ετών. Δυστυχώς, μερικοί έχουν το θράσος  να μας  κουνάνε το δάκτυλο. Ποιοι ;;;

C72AE53A 6B9A 495B 8E81 F8AA8B62C82B


Αυτοί, που είχαν αφήσει για δεκαετίες τη Καλλιθέα στο περιθώριο.
Αυτοί, που έχαναν τις ευκαιρίες την μια μετά την άλλη.

Πέρασαν δύο ολόκληρες δεκαετίες που σε όλους τους δήμους έβρεχε ευρωπαϊκά προγράμματα, που γινόντουσαν έργα και στη πιο μικρή γειτονιά της Αττικής. Εκτός από τη Καλλιθέα. 

Έγιναν Ολυμπιακοί αγώνες. Η Αττική γέμισε με αθλητικούς χώρους, με σταθμούς μετρό, με αναπλάσεις. Εκτός από τη Καλλιθέα.

Παντού άλλαζαν οχήματα για τη καθαριότητα, έβαζαν εξοπλισμούς. Εκτός από τη Καλλιθέα. Εμείς είχαμε μείνει με τα ίδια οχήματα για χρόνια. 

Ρωτήστε μας πως είναι να δουλεύουμε τη καθαριότητα τα πρώτα χρόνια που αναλάβαμε,  με έντεκα σαράβαλα οχήματα, δεκαετίας και πάνω  και με τα αλλά δέκα σε αχρηστία.

Ε, δεν γίνεται αυτοί  που άφησαν την πόλη παρατημένη, την πόλη σε κακό χάλι,  Ε δεν γίνεται αυτοί να μας κουνάνε το δάκτυλο. Και δεν γίνεται να ζητάνε σήμερα, τη ψήφο των Καλλιθεατών. 

Οι Καλλιθεάτες δεν είναι χρυσόψαρα. 
Έχουν μνήμη, έχουν κρίση. 

Ξέρετε, όταν ξεκινήσαμε αυτόν το προεκλογικό αγώνα αποφασίσαμε να μην μιλήσουμε για το μακρινό παρελθόν. Ξέραμε ότι οι πολίτες  το είχαν απορρίψει. Αποφασίσαμε να πάμε στο λαό και να του ζητήσουμε να κρίνει τα δικά μας πεπραγμένα. Και τα δικό μας πρόγραμμα. Και περιμέναμε να δούμε και το πρόγραμμα της άλλης πλευράς. Έτσι θέλαμε να γίνει η αντιπαράθεση. Με βάση το έργο, με βάση το πρόγραμμα, με βάση την αξιοπιστία. Δυστυχώς, είδαμε άλλα πράγματα. Ο αντίπαλος μας της Κυριακής προτίμησε να μιλήσει με συκοφαντίες. Έπεσαν όλες στο τοίχο. Προτίμησε να μιλήσει  με λαϊκισμό .

Δεν κατάφερε τίποτα. 

7E4F0D5C 897B 4B5C 9FED 8C517B5A468E


Μας κατηγόρησε εμάς για το ότι ξεκινήσαμε πιλοτικά το έργο του φωτισμού με σύγχρονη τεχνολογία μιλώντας απαξιωτικά για 20 λάμπες, όταν αυτός δεν είχε βάλει ούτε μία.


Μας κατηγόρησε για τη δημόσια ασφάλεια στη πόλη γνωρίζοντας ποιανού ευθύνη είναι η δημόσια ασφάλεια αλλά και γνωρίζοντας τις μάχες που δώσαμε με την ΕΛΑΣ και το Υπουργείο για καλύτερη αστυνόμευση. 
Γνωρίζοντας την πρωτοφανή μας δωρεά των 3 περιπολικών στην αστυνομία. Ξέχασε, ως δια μαγείας, την ανασφάλεια στη δική του περίοδο, προσπέρασε την ερήμωση στις γειτονιές που είχε δημιουργήσει η συνεχής υποβάθμιση της πόλης εκείνη τη περίοδο.

Εμείς από εδώ, την πλατεία Δαβάκη, λέμε  στους πολίτες να μας κρίνουν για αυτά που κάναμε. Για τα έργα μας. Και να μας βαθμολογήσουν για αυτά.

Για τη εξυγίανση  που κάναμε στα οικονομικά του δήμου, για τους νέους εξοπλισμούς που φέραμε στη καθαριότητα, τη δουλειά στους παιδικούς μας σταθμούς, τις πρωτιές στο ελάχιστο κοινωνικό εισόδημα, στο δίκτυο αλληλεγγύης, στο ΚΕΠ Υγείας, στους νέους θεσμούς που εισάγαμε στην εξυπηρέτηση του δημότη, στις νέες τεχνολογίες, στις πρωτοβουλίες για τη τοπική αγορά και τόσα άλλα.

E8AE53AB 2D38 4DA8 AF05 5DD4FB8AC6A7

Και θέλουμε επίσης να μας αξιολογήσουν για αυτά που προτείνουμε. Για το πόσο σημαντικά είναι αλλά και για το πόσο υλοποιήσιμα είναι.


Εμείς λοιπόν προτείνουμε για την νέα τετραετία .

1. Τέσσερις  μεγάλες αναπλάσεις που αλλάζουν την εικόνα της Καλλιθέας: Ανάπλαση πάρκου  Δαβάκη, ενοποίηση του  περιβάλλοντος χώρου του Χαροκοπείου, ανάπλαση άξονα Ιλισσού, ανάπλαση της  πλατείας Κύπρου. 

Πάρκο Δαβάκη : πλήρης ανάπλαση 

Στο πάρκο της πλατείας Δαβάκη προχωράμε σε πλήρη αναβάθμιση με περισσότερο φωτισμό, νέα φύτευση, εγκατάσταση οργάνων γυμναστικής και άλλων μικρών υποδομών που έχουν ως στόχο τη πλήρη χρήση του πάρκου από τους κατοίκους και την εξάλειψη της παραβατικότητας. Το πάρκο αποδίδεται στην οικογένεια ,στους αθλούμενους αλλά και στους επισκέπτες ως ένας χώρος πρασίνου που θα προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες σε όλες τις ηλικίες. 

Περιβάλλων χώρος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου: Λειτουργική ενοποίηση

Ανάπλαση και δημιουργία νέου πολυμορφικού πάρκου. 

B498296F E8C9 4330 9711 977065FCD148

Ο περιβάλλων χώρος του Χαροκοπείου αποτελεί ένα πολύτιμο πνεύμονα πρασίνου.

Προχωράμε στη λειτουργική ενοποίησή του με νέο σχεδιασμό φυτεύσεων, με νέο φωτισμό και πολλές νέες εγκαταστάσεις για αθλητισμό και ψυχαγωγία, με έμφαση την οικογένεια αλλά και με νέες λειτουργίες για κάθε ηλικία.

Άξονας Ιλισσού: Ολοκλήρωση  α΄ φάσης ανάπλασης Σεπτέμβριος 2019 

Ο άξονας Ιλισσού αποτελεί το διάδρομο που ενώνει τη Καλλιθέα με τη παραλία. Ταυτόχρονα, αποτελεί ένα  σπουδαίο χώρο πρασίνου αλλά και περιβαλλοντικής ανάδειξης ,αφού στη πόλη μας βρίσκεται το μοναδικό ανοιχτό ποτάμι της Αθήνας. Στο σχέδιο προβλέπουμε τη δημιουργία ενός πάρκου, που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για ολόκληρη την Αττική .

Πλατεία Κύπρου: Παρεμβάσεις εξωραϊσμού, δενδροφύτευσης,  φωτισμού  και εκσυγχρονισμού των δημόσιων χώρων της πλατείας. Κάνουμε την πλατεία επισκέψιμη για την οικογένεια , την νεολαία, την τρίτη ηλικία.

2. Αναμόρφωση του εμπορικού  κέντρου  της Καλλιθέας.

Ένα πρόγραμμα ύψους 1,6 εκατομμυρίων ευρώ, όπου ο Δήμος σε συνεργασία με το Εμπορικό Σύλλογο Καλλιθέας και τη συμμετοχή 70 επιχειρήσεων προχωρά στη δημιουργία δομής Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ.

15E044D9 5D34 466E 9371 A88A041E7FE5

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Αναβάθμιση του Δημόσιου Χώρου 
  • Εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης πόλης
  • Εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης βιώσιμης κινητικότητας»
  • Ανάδειξη ταυτότητας εμπορικής περιοχής
  • Προβολή και προώθηση της εμπορικής περιοχής 
  • Νέες θέσεις εργασίας

3. Δημιουργία  Δημοτικής συγκοινωνίας. Σταθμός ΗΣΑΠ ΤΑΥΡΟΣ– Τζιτζιφιές Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Με νέα δημοτική γραμμή συγκοινωνίας ,ετήσιου κόστους 90 χιλιάδων  ευρώ ενώνουμε το Σταθμό ΗΣΑΠ ΤΑΥΡΟΣ μέσω των γειτονιών της Καλλιθέας, με το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Η νέα αξονική γραμμή  Ταύρος -ΚΠΙΣΝ θα καλύψει συγκοινωνιακά εκτός από το κέντρο της πόλης και πολλές γειτονιές της Καλλιθέας που μέχρι τώρα δεν είχαν κοντινή συγκοινωνιακή κάλυψη.

ΜΕΤΡΟ ΣΤΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑ 

Παράλληλα , συνεχίζουμε τον αγώνα  για την κατασκευή νέας γραμμής ΜΕΤΡΟ που να συνδέει το υπάρχων δίκτυο ΜΕΤΡΟ με το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και η οποία θα διέρχεται από τη πόλη μας. Έχουν υπάρξει  συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τη πολιτεία για αυτό το θέμα.

4. Νέος φωτισμός  σύγχρονης τεχνολογίας σε κάθε γωνία της πόλης. Ήδη, ξεκινήσαμε τη πρώτη πετυχημένη πιλοτική εφαρμογή με την εγκατάσταση 98 πυλώνων με φωτιστικά  νέας τεχνολογίας , στο προαύλιο χώρο της Ευαγγελιστρίας με εξοικονόμηση 90% ενώ προβλέπεται κεντρική διαχείριση του συστήματος για καλύτερη προσαρμογή με τις φυσικές συνθήκες φωτός αλλά και γρήγορο εντοπισμό βλαβών.

5.  Αναπλάσεις Οικίας Δαβάκη και Οικίας μάχης οδού Μπιζανίου. Η Διάσωση της Ιστορικής μνήμης της πόλης μας! Ο Δήμος Καλλιθέας αγόρασε πριν από δυο χρόνια την ιστορική οικία του ήρωα της Πίνδου ,συνταγματάρχη Δαβάκη. Τώρα, σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο προχωρά στη δημιουργία στο χώρο αυτό ενός Μουσείου Ιστορικής Μνήμης. 

Παράλληλα, προχωρά η αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου της Εθνικής Αντίστασης στην  οδό Μπιζανίου, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2020. Έτσι πλέον, η πόλη μας επιτυγχάνει ένα όνειρο δεκαετιών, να αναδείξει τη  ξεχωριστή της ιστορική ταυτότητα μέσα από την ανακαίνιση και επανάχρηση των πιο σημαντικών της ιστορικών κτιρίων. 

6. Ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την απασχόληση! 

Ένας βασικός πυλώνας  του ήδη εγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη ,ύψους 35,5 εκατ. ευρώ είναι οι ολοκληρωμένες δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης. 

Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνονται δράσεις, οι οποίες θα δημιουργήσουν ένα νέο τοπίο φιλικό προς την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, όπως το: Φυτώριο νέων ιδεών Σχολείο - Επιχειρηματικότητας, όπου θα παρέχεται όλη η απαιτούμενη γνώση αλλά και οι δικτυώσεις για την στήριξη νέων επιχειρηματιών. 

Πρόγραμμα πολλαπλών μεθόδων  κατάρτισης για 750 ανέργους στη βάση μιας τοπικής μελέτης αγοράς εργασίας. 

A1F6A123 285F 4636 BB58 6B5468062256

Εξειδικευμένη θερμοκοιτίδα στήριξης νεοφυούς επιχειρηματικότητας από ΑμΕΑ αλλά και εταιριών  που απευθύνονται σε ΑμΕΑ, άτομα μεγάλης ηλικίας κτλ 

7. Η Καλλιθέα κέντρο της Αττικής παραλίας 

Ένα τεράστιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, ύψους 35,5 εκ ευρώ στη περιοχή μας. 

Εξασφαλίσαμε για την επόμενη πενταετία - μετά από μεγάλη προσπάθεια  και προετοιμασία μαζί με τους Δήμους Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου ένα τεράστιο για τα δημοτικά δεδομένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα ,ύψους 35,5 εκατομμυρίων ευρώ (πρόγραμμα ΒΑΑ ΟΧΕ). 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πλήθος δράσεων που θα αναδείξουν την πολιτιστική μας ταυτότητα, ενώ ταυτόχρονα διευκολύνουν την βιώσιμη κινητικότητα και αναβαθμίζουν το περιβάλλον. Με το πρόγραμμα αυτό συνδέουμε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με την τοπική οικονομία και βάζουμε τη Καλλιθέα στο τουριστικό και πολιτιστικό χάρτη της Αττικής. 

Βρίσκεται δε, σε πλήρη εξέλιξη, ήδη βγήκαν οι πρώτες προσκλήσεις συνολικού ύψους πεντέμισυ εκ. ευρώ για δράσεις προώθησης της ανάπτυξης των δεξιοτήτων και της προσαρμοστικότητας του ανθρώπινου δυναμικού στους τομείς Περιφερειακής στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης και Προώθησης της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας και διακρίσεων - διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής ενώ, το επόμενο διάστημα οι πρώτες δράσεις που θα  προκηρυχθούν  θα φτάσουν συνολικά τα 13 εκ ευρώ!

Με τις δράσεις αυτές η Καλλιθέα μπαίνει οριστικά σε μια νέα εποχή.

Και είναι σημαντικό ότι αυτές τις δράσεις θα τις δείτε να ξεκινούν μέσα στο καλοκαίρι.

Γιατί είναι δράσεις που έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και έχουν προετοιμασθεί .

Εμείς έτσι πολιτευτήκαμε σε αυτές τις εκλογές ,και έτσι κερδίσαμε ξανά στον Α΄ γύρο τη ψήφο των Καλλιθεατών. Με καθαρές κουβέντες αλλά και με  συγκεκριμένα έργα. 


Αγαπητοί φίλοι, τ
ώρα βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη κάλπη για το Β Γύρο .

Το είπα πολλές φορές. Θα το ξαναπώ. Η Καλλιθέα έχει μπροστά της μια μοναδική ευκαιρία να γίνει μια άλλη πόλη. 

Είναι το Κέντρο Σταύρος Νιάρχος, είναι η ανάπλαση σε όλη τη παραλία, είναι ο τουρισμός που μεγαλώνει ραγδαία στην Αθήνα, στη Συγγρού, στη παραλία αλλά και για πρώτη φορά στην ιστορία μας χτυπά και τη πόρτα της Καλλιθέας. Η Καλλιθέα δεν θα ξαναβρεί τέτοια ευκαιρία. 

Τώρα είναι η ώρα για να δουλέψουμε για να φέρουμε τουρισμό στην πόλη μας, αλλά να φέρουμε και νέες εταιρίες και ανάπτυξη και δουλειές. Η Καλλιθέα μπορεί να γίνει επίκεντρο. Έχει τον πολιτισμό της, έχει την ατμόσφαιρα της γειτονιάς, έχει την ταυτόχρονη επαφή με την Ακρόπολη και με τη θάλασσα.

Εμείς έχουμε ένα όραμα για τη Καλλιθέα. Να την κάνουμε γέφυρα  της Αθήνας με τη παραλία της. Και μαζί με το όραμα αυτό θέλουμε να αξιοποιήσουμε την ανάπτυξη για να έχουν ωφέλη όλοι οι κάτοικοι, όλες οι γειτονιές. Δεν είναι μια εύκολη δουλειά. Χρειάζεται αφοσίωση, χρειάζονται νέες ιδέες, χρειάζεται σχέδιο. Για αυτό ζητάμε τη ψήφο σας. 

Γιατί είναι σαφές ποιοί μπορούν να δώσουν σχέδιο, ιδέες, ορμή στη πόλη σε αυτή τη κρίσιμη νέα τετραετία. 

Γιατί είναι σαφές ποιοί έχουν όραμα για την πόλη και ποιοί θέλουν να την πάνε  ψηλά .

Αυτή την Κυριακή αποχαιρετάμε οριστικά το κακό παρελθόν μας.

Αυτή τη Κυριακή πάμε όλοι στις κάλπες. Πάμε με ισχυρή συμμετοχή ,να δώσουμε ισχυρό μήνυμα. Κινητοποιούμε τους φίλους, τους γνωστούς. Χρειαζόμαστε τη κάθε ψήφο. Δεν πρέπει μα μας εφησυχάσει το αποτέλεσμα του Α' γύρου. Είμαστε μπροστά, είμαστε πολύ μπροστά αν ξανά είμαστε στις κάλπες. Η νίκη είναι στα δικά μας χέρια. Να μην λείψει κανείς. Είμαστε κοντά. Και πάμε προς το μέλλον μιας Καλλιθέας  σύγχρονης, ευρωπαϊκής, ανθρώπινης. 

Πάμε μαζί! Στο μέλλον μαζί! Πάμε για τη μεγάλη νίκη! Πάμε για την νέα Καλλιθέα! Τα καλύτερα έρχονται για όλους! Σας ευχαριστώ από τη καρδιά μου!».

351EF6D6 EAC7 4314 BEAA D353B92B3B1B

Παρακολουθήστε την ομιλία του Δημήτρη Κάρναβου

Τελευταίες ειδήσεις