Τα διαλέξατε, τα διαβάσατε, τα χαρήκατε!

Τα διαλέξατε, τα διαβάσατε, τα χαρήκατε!
07 Μαϊ
2019

Δεν υπάρχει πολυτιμότερη πηγή γνώσης από ένα βιβλίο, ότι βιβλίο κι αν είναι. Πρώτον διότι ο συγγραφεάς σε αυτό μπορεί να αναπτύξει τις σκέψεις του σε πλήρη έκταση, και δεύτερον διότι ο αναγνώστης διαβάζοντας τις σκέψεις αυτές στο δικό του μυαλό τις οπτικοποιεί σύμφωνα με τα δικά του βιώματα και την δική του στάση ζωής.

“Έβρεχε από το πρωί. Παρόλο που η βροχή εκείνη την ημέρα ήταν πολύ δυνατή, όλα ήταν τόσο ήρεμα. Έμεινα εκεί χαζεύοντας τις στάλες της βροχής να πέφτουν και να κυλούν νωχελικά επάνω στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Όλα έχουν κάποιο σκοπό που υπάρχουν, ακόμα και μια στάλα βροχής, ένας απέραντος μικρόκοσμος που μέσα του κρύβει όλη την σοφία της φύσης”.

Αμέσως με την ανάγνωση αυτού του μικρού κειμένου ο κάθε αναγνώστης θα φαντασθεί με τον δικό του τρόπο αυτή τη μικρή σκηνή. Άλλος θα φαντασθεί ένα ακριβό αυτοκίνητο, άλλος ένα πιό καθιερωμένο μοντέλο, άλλος θα σκεφθεί την πόλη του, άλλος μια άλλη πόλη που θα του υποδείξει η φαντασία του. Άλλα χρώματα θα βάλει με το νου του στη σκηνή αυτή ο ένας αναγνώστης και άλλα κάποιος άλλος. Και αυτή ακριβώς είναι η μαγεία που προσφέρει ένα βιβλίο, ένα οποιοδήποτε βιβλίο. Και συνάμα απέραντη ελευθερία σκέψης και δημιουργικής φαντασίας.

Αν λοιπόν, έχετε βιβλία και θέλετε να μοιρασθείτε με άλλους ανθρώπους την εμπειρία σας με αυτά, χαρίστε τα.

Το Σάββατο 9 Μαϊου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι το “Όλοι Μαζί Μπορούμε” σε συνεργασία με δήμους της Αττικής, συγκεντρώνει αυτά τα βιβλία για τις ανάγκες δημοτικών βιβλιοθηκών των δήμων που συμμετέχουν σε αυτή τη δράση.

Τα βιβλία αυτά θα συγκεντρωθούν στην είσοδο του δημαρχείου Καλλιθέας, Ματζαγριωτάκη 76 για να βρουν στην συνέχεια την δική τους θέση σε κάποιο από τα ράφια της δημοτικής βιβλιοθήκης του δήμου Καλλιθέας.

skai OMM BOOKS APR19 AD305X463mm 01newcorrected

Τελευταίες ειδήσεις