Κάρναβος: Προτεραιότητα μας η Διαφάνεια και η Οικονομική Εξυγίανση του δήμου

Ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος στη μαρίνα Ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος στη μαρίνα
06 Μαϊ
2019

Πρώτη προτεραιότητα της νέας διοίκησης του δήμου Καλλιθέας είναι από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της η οικονομική εξυγίανση και η διαφάνεια.

Την 1η Σεπτεμβρίου 2014 παρέλαβε ταμείο 2,6 εκατομύρια. Σήμερα με πληρωμή και του κεφαλαίου των δανείων, το ταμείο του δήμου Καλλιθέας έφτασε στα 7,9 εκατομύρια, δικαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο την οικονομική πολιτική της.

oikonomia pinakas

Ταυτόχρονα, ο δήμος Καλλιθέας κατάφερε να προβεί σε γενναίες μειώσεις δημοτικών τελών, 75% έκπτωση σε πολύτεκνες οικογένειες, αμεα και ευπαθείς ομάδες, ενώ διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων μειωμένου συντελεστή, -7% για τα νοικοκυριά και -4% για επαγγελματίες.

karnavos sth marina
Στιγμιότυπο από την βράβευση του δήμου Καλλιθέας με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Χρηστής Διακυβέρνησης από το Συμβούλιο της Ευρώπης

Πρώτη φορά έσοδα από τη μαρίνα

Η διοίκηση Κάρναβου επιμένοντας δυναμικά στην εφαρμογή των νόμων στην μαρίνα της Καλλιθέας εισπράττει ήδη τέλη ελλιμενισμού, με τα έσοδα να αγγίζουν ποσό της τάξης των 500.000 ευρώ ετησίως.

Βράβευση από την ΕΕ
Συνολικά, για την οικονομική πολιτική της νέας διοίκησης του δήμου, ο δήμος Καλλιθέας έχει αποσπάσει Ευρωπαϊκό Βραβείο Χρηστής Διακυβέρνησης από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ενώ τέλος, ο δήμος Καλλιθέας την περίοδο 2014-2019 διεκδίκησε δυναμικά και εξασφάλισε χρηματοδοτήσεις ύψους 10,2 εκατομυρίων ευρώ από ΕΣΠΑ, Περιφέρεια, ΠΔΕ, Πράσινο Ταμείο, κ.α.

Τελευταίες ειδήσεις