Μια Πόλη στο Δρόμο - Έρχονται για να μείνουν & να κλονίσουν το τοπικό κατεστημένο

Μια Πόλη στο Δρόμο - Έρχονται για να μείνουν & να κλονίσουν το τοπικό κατεστημένο
04 Μαϊ
2019

Τέσσερις εκπρόσωποι συλλογικοτήτων και ανένταχτοι της Αριστεράς και των κινημάτων ένωσαν τις δυνάμεις τους. "Με βασικό στόχο να κλονιστεί το τοπικό οικονομικοπολιτικό σύστημα και να υπάρξουν ρήγματα στη λειτουργία του" αναφέρουν στην ιδρυτική τους διακήρυξη. Αυτή είναι η μια πλευρά του νομίσματος.

Η άλλη πλευρά του νομίσματος είναι ότι, σύμφωνα με τις εγκυρότερες και πιό σοβαρές αναλύσεις για τις δημοτικές εκλογές στην Καλλιθέα, η νέα αυτή δημοτική κίνηση την Κυριακή 26 Μαϊου 2019 εξασφαλίζει τουλάχιστον μια έδρα στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ διεκδικεί δυναμικά και δεύτερη. Από τους δρόμους της Καλλιθέας άλλωστε είχαν προαναγγείλει με τον τρόπο τους καιρό πριν ότι θα είναι αισθητή η παρουσία τους μέσα στο κέντρο των αποφάσεων της Καλλιθέας. 

Τις διαδικασίες συγκρότησης της Κίνησης, τις πολιτικές της θέσεις και τους στόχους της παρουσίασαν προ ημερών ο Χρήστος Ιωαννίδης και τα μέλη της συλλογικής εκπροσώπησης Λεωνίδας Αναγνώστου, Δήμητρα Γκεμιτζόγλου και Ραφαήλ Καστρίτσης.

ioannidis 0001

"Ζούμε, δουλεύουμε, παλεύουμε και αγωνιζόμαστε στην Καλλιθέα" τονίζει μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της κίνησης και υποψήφιος δήμαρχος, Χρήστος Ιωαννίδης, και συνεχίζει: "Στην Καλλιθέα των εργαζομένων και των ανέργων, των μεταναστών πρώτης και δεύτερης γενιάς. Στην Καλλιθέα των κλειστών μικρομάγαζων αλλά και των θηριωδών πολυκαταστημάτων. Στην Καλλιθέα του τσιμέντου και των βρώμικων δρόμων και παράλληλα των πανάκριβων πολιτιστικών κέντρων και των «αναπλάσεων» του παραλιακού μετώπου, έργων βιτρίνας μακριά από τις ανάγκες των κατοίκων και της κοινωνίας".

"Να κλονιστεί το τοπικό κατεστημένο"
"Συναντηθήκαμε σε όλα τα κινήματα των τελευταίων δέκα χρόνων. Στους αγώνες ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία, στον αγώνα έξω από τα Ειρηνοδικεία ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών, στον αγώνα ενάντια στις αποκοπές ρεύματος και νερού στα χρεωμένα νοικοκυριά. Στις απεργίες των εργαζομένων στον Δήμο για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, με μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Στο Αντιφασιστικό κίνημα που φράζει το δρόμο στους ναζί της Χρυσής Αυγής, τους δολοφόνους του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα".

"Για τις φτωχές λαϊκές μάζες της Καλλιθέας, το βασικό διακύβευμα των δημοτικών εκλογών του Μαΐου θα είναι όλα αυτά τα κινήματα να μπορέσουν να εκφραστούν πολιτικά με όλο το δυναμισμό και τον ριζοσπαστισμό τους, να αξιοποιηθούν οι δημοτικές εκλογές για να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά η φωνή της αντίστασης, του αγώνα και της αλληλεγγύης, με βασικό στόχο να κλονιστεί και να υπάρξουν ρήγματα στη λειτουργία του τοπικού οικονομικοπολιτικού συστήματος, μηχανισμού υλοποίησης της πολιτικής κεφαλαίου – κυβέρνησης – ΕΕ. Με αυτή τη λογική παρεμβαίνουμε στη μάχη των δημοτικών εκλογών στην Καλλιθέα".

anagnostou

Ο Λεωνίδας Αναγνώστου στέκεται ιδιαίτερα στο ζήτημα της παρουσίας της Χρυσής Αυγής στην Καλλιθέα.

"Μια σημαντική παράμετρος που μας ώθησε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας είναι θρασεία εμφάνιση της Χρυσής Αυγής, με τον φερετζέ της Ελληνικής Αυγής, για να αλώσει και να βρωμίσει με την παρουσία της την Καλλιθέα. Ο λαός της Καλλιθέας, με την δημοκρατική, αριστερή, αντιστασιακή ιστορία και παράδοση, οφείλει και πρέπει να δώσει ηχηρή απάντηση στον ξενόφερτο από άλλες περιοχές φασισμό. Η Ελληνική Αυγή συγκροτεί ψηφοδέλτιο από φερτά υποκείμενα από τον Πειραιά, την Αθήνα, τον Δήμο Σαρωνικού, το Παλαιό Φάληρο κ.α. επειδή προφανώς η Καλλιθέα δεν έχει τόσους ντόπιους φασίστες για να συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο. Θα τους αφήσουμε να εκλεγούν;"

gemitzoglou 0001

Από την πάλη για τα καθημερινά προβλήματα της πόλης και των γειτονιών μέχρι τους μεγάλους αγώνες, η Δήμητρα Γκεμιτζόγλου υπογραμμίζει: "Η διεκδίκηση του δημόσιου ελευθέρου χώρου, η ανάπτυξη των κοινωνικών υπηρεσιών, το δικαίωμα σε αξιοπρεπή ζωή μέχρι την αντιφασιστική και αντιπολεμική πάλη, η διαγραφή του χρέους, η μείωση των ωρών εργασίας και των χρόνων συνταξιοδότησης, ότι κερδήθηκε έγινε μέσα από αγώνες και κινήματα της πόλης. Δεν διεκδικούμε το αλάθητο, δε θα συμμετέχουμε σε διαχείριση της εξουσίας, είμαστε συλλογική προσπάθεια αγώνα και διεκδίκησης". 

kastritshs 0001

"Βάζουμε το δικό μας λιθάρι"
"Παλεύουμε για μια Καλλιθέα βιώσιμη για τον απλό κόσμο, ανοιχτή και πολυπολιτισμική για όλους, αντιφασιστική και δημοκρατική" σημειώνει ο Ραφαήλ Καστρίτσης. "Να δυναμώσει η Αριστερά της ανατροπής μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, για να δυναμώσει και η φωνή των κινημάτων και οι διεκδικήσεις του κόσμου από τα κάτω".

Και καταλήγει: "Βάζουμε το δικό μας λιθάρι για να στρώσουμε το δρόμο έτσι ώστε η οργή και η αγανάκτηση από τη χρεοκοπημένη διαχείριση των προηγούμενων ετών να βρει στήριγμα και διέξοδο για να μπορούν να νικάνε οι αγώνες μας". 

Η Δημοτική Κίνηση μια Πόλη Στο Δρόμο επίσης στηρίζεται και στελεχώνεται από κόσμο ανένταχτο της γειτονιάς και απο πολιτικές δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΛΑΕ.

mia polh sto dromo 02

Μάνος Μεϊμαράκης

Τελευταίες ειδήσεις