Κάρναβος: Φωτίζουμε σημαντικά τις γειτονιές, εξοικονομώντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ

Κάρναβος: Φωτίζουμε σημαντικά τις γειτονιές, εξοικονομώντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ
30 Μαρ
2019

Το πρώτο, πιλοτικό έργο νέας γενιάς φωτισμού το οποίο θα επεκταθεί σε ολόκληρη την Καλλιθέα εγκαινίασε σε μια λιτή τελετή στον πεζόδρομο του Ιερού Ναού της "Ευαγγελίστριας", ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος.

Με τον φωτισμό τύπου led σε ολόκληρη την πόλη ο δήμος Καλλιθέας φιλοδοξεί από τη μια να εξοικονομήσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τις δαπάνες ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ το έργο αποτελεί ακόμα και ένα πολύ ισχυρό πολιτικό εργαλείο ασφάλειας, καθώς θα φωτισθούν με καθαρό φως δεκάδες σημεία σε ολόκληρη την έκταση της πόλης. Ταυτόχρονα, η Καλλιθέα γίνεται πιό προσβάσιμη και πιό φιλική.

led evagelistiras 2

Μόνο από την τοποθέτηση φωτισμού Led στον πεζόδρομο έμπροσθεν του Ιερού Ναού της "Ευαγγελίστριας" ο δήμος Καλλιθέας εξοικονομεί από την δαπάνη για ηλεκτρικό ρεύμα στην περιοχή αυτή περίπου 10.000 ευρώ, ενώ βελτιώθηκε σημαντικά ο φωτισμός της συγκεκριμένης γειτονιάς.

led evagelistiras 0

"Φωτίζουμε όλη την Καλλιθέα"
Ο δήμαρχος Καλλιθέας, στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε:
«Σήμερα μέσα από αυτό το έργο φέρνουμε μια νέα εποχή για τη Καλλιθέα. Είναι το πρώτο, πιλοτικό έργο μιας νέας γενιάς φωτισμού ,του φωτισμού με λάμπες led. Οπως θα διαπιστώσετε και οι ίδιοι, ο φωτισμός της νέας γενιάς είναι πολύ πιο δυνατός και πολύ καλύτερος.

Το πιο σημαντικό όμως για μας είναι, ότι πρόκειται για ένα φωτισμό πολύ οικονομικό και σε σχέση με τη κατανάλωση ρεύματος και σε σχέση με τη συντήρηση. Αυτό, λοιπόν, θα μας επιτρέψει να φωτίσουμε, σταδιακά, ολόκληρη τη Καλλιθέα, με τρόπο που να μην επιβαρύνουμε τα οικονομικά του δήμου μας.

Ξέρουμε ότι αυτό το έργο θα βελτιώσει τη ασφάλεια στους δρόμους, τη προσβασιμότητα αλλά και τη φιλικότητα της πόλης»

Μετά την παρουσίαση του έργου, από την τεχνική υπηρεσία του δήμου Καλλιθέας έγινε επίδειξη των δυνατοτήτων της νέας τεχνολογίας.

led evagelistiras 1

Τελευταίες ειδήσεις