Όλα όσα ο πρώην δήμαρχος Κ.Ασκούνης δεν θέλει να θυμόμαστε για την εγκληματικότητα στην Καλλιθέα

Όλα όσα ο πρώην δήμαρχος Κ.Ασκούνης δεν θέλει να θυμόμαστε για την εγκληματικότητα στην Καλλιθέα
20 Φεβ
2019

Ειλικρινά, έχω βαρεθεί τόσα χρόνια στην Καλλιθέα να φεύγω νύχτα και να γυρίζω το πρωί για να πάω σε πτώμα, σε ληστείες, σε εκρήξεις κι ένα σωρό άλλα! Και από υποψηφίους δημάρχους δεν μπορώ να ακούω κόντρα ανοησίες περί εγκληματικότητας στην Καλλιθέα!

Ακούω πχ τον πρώην δήμαρχο Καλλιθέας Ασκούνη να μιλά για τις διαστάσεις της εγκληματικότητας στην πόλη τελευταία και αναρωτιέμαι... (μετα από 16 χρόνια δήμαρχος, από το 2014 θυμήθηκε το 2019 να είναι πάλι υποψήφιος για να μας σώσει, λέει! Άφησε, λέει, ένα παράδεισο και βρήκε το χάος! Γελάνε όλες οι υποδιευθύνσεις Ασφαλείας σε ολόκληρη την Αττική).

Επί των ημερών του δεν ήταν που μπαίναμε με κρυφές κάμερες στην πλατεία Δαβάκη και βρίσκαμε νεαρούς που βρίσκονταν σεξουαλικώς έναντι αμοιβής με άλλους κυρίους στις τουαλέτες στα 50 μέτρα από την παιδική χαρά; Επί των ημερών του η πλατεία αυτή δεν είχε γίνει το Πεδίον του Αρεως των Νοτίων Προαστίων;

Επί των ημερών του δεν ήτανε που βρίσκαμε πότε ποδάρια, πότε ολόκληρα πτώματα σε κάδους; Επί των ημερών του δεν ήταν που μπουκάρανε στο δημαρχείο και βουτήξανε μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ από το ταμείο;

Επί των ημερών του δεν ήταν που βγήκε απόρρητη έκθεση της ΕΛ.ΑΣ η οποία μιλούσε για έκρηξη εγκληματικότητας στην Καλλιθέα (2008-2010);

Επί των ημερών του δεν ήταν που στη μαρίνα των σκανδάλων γυρίζανε φαρμακοχέρηδες της νύχτας και αλλοδαποί φονιάδες και διακινούσαν πουτάνες και ναρκωτικά μέσα από τα κότερα; Επί των ημερών του δεν γέμισε η Καλλιθέα λέσχες και φρουτάκια;

Επί των ημερών του δεν ήταν που γκετοποιήθηκαν από αλλοδαπούς εμπόρους ναρκωτικών ολόκληρες γειτονιές στην πόλη; Επί των ημερών του δεν έμπαινε η Αστυνομία σε γιάφκες κι έβγαζε από μέσα οπλοστάσια ολόκληρα; Επί των ημερών του δεν ήταν που είδαμε στην Καλλιθέα τις πιό άγριες δολοφονίες;

Επί των ημερών του δεν μπούκαρε η Ασφάλεια κι έπιανε επ’ αυτοφόρω ολόκληρα κυκλώματα πλαστογραφίας ταυτοτήτων και διαβατηρίων; Και πόσα ακόμα να θυμηθώ!

Δεν υπάρχει υπηρεσία της Αστυνομίας που επί των ημερών του να μην την έπεσε στην Καλλιθέα, από το Αρχαιοκαπηλίας μέχρι την Αντιτρομοκρατική και την ΕΥΠ.

Αυτός δεν ήταν που τηλεφωνούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας και απαιτούσε να μη με ενημερώνουν για τα περιστατικά στην πόλη;.. Αυτός δεν με φώναζε στο γραφείο του και μου έλεγε: "Σταμάτα να γράφεις για την εγκληματικότητα στην Καλλιθέα, μου χαλάς την βιτρίνα της πόλης". Και απαντούσα: "Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τι συμβαίνει στην πόλη. Πρέπει να γνωρίζει ο πολίτης για να φυλάγεται!"

Και μιλάμε για μια εποχή που δεν ήταν σχεδόν όλες οι μάχιμες μονάδες της Αστυνομίας απασχολημένες στις φρουρές πολιτικάντηδων και επιχειρηματιών και κτιρίων όπως τώρα!..

Έλυσε κανένας δήμαρχος σε όλη την χώρα το ζήτημα της εγκληματικότητας και δεν το μάθαμε στην Καλλιθέα; Και αυτή τη μαγική λύση την γνωρίζει μόνο ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας Ασκούνης την οποία όμως δεν εφήρμοσε ποτέ ο ίδιος στα 16 χρόνια που διοικούσε!

Μέχρι διεθνώς καταζητούμενος από την Ιντερπόλ βρέθηκε επί των ημερών του στην Καλλιθέα. Φταίει ο πρώην δήμαρχος που ο άλλος από την Κούβα καταζητούμενος για δολοφονία εκεί βρέθηκε στην Καλλιθέα; Όχι, φυσικά! Αλλά επί των ημερών Κώστα Ασκούνη η Καλλιθέα έγινε "μαμά" όπου έβρισκε καταφύγιο κάθε καρυδιάς καρύδι, και καλά θα κάνει να μη λεει πολλά! 

Επί των ημερών του μετανάστευσαν σε άλλους δήμους όλοι οι παλιοί Καλλιθεάτες, εξαιτίας της εγκληματικότητας και μόνο! 

Μάνος Μεϊμαράκης

Τελευταίες ειδήσεις