Χριστουγεννιάσματα και Καλαντίσματα! Οι καλικάντζαροι και οι πίτες του Άι Βασίλη σας περιμένουν.

XRISTOYGENNIASMATA KAI_KALANTISMATA3

Τα μελωδικά Χριστούγεννα τρυπώνουν στην καρδιά μας με νότες ξεχασμένες και την κάνουνε ν'ανθίσει μέσα από την μουσική θεατρική παράσταση «Χριστουγεννιάσματα και Καλαντίσματα» που παρουσιάζει για 11η συνεχομένη χρονιά ο καλλιτεχνικός οργανισμός «Μορφές Έκφρασης». Μία παράσταση που θεωρείται θεσμός πλέον κατά την περίοδο των εορτών, βασισμένη στην παράδοση, με τα κάλαντα, τους καλικαντζάρους και τις πίττες του 'Αι Βασίλη, που θα απολαύσουν τα παιδιά σας και εσάς θα σας κάνει να νιώσετε ξανά παιδιά.

Παραμονή Χριστουγέννων τα παιδιά βγαίνουν κατά το έθιμο να πούνε τα κάλαντα σε μια πόλη που έχει χάσει τη μαγεία της, σε μια γειτονιά απρόσωπη όπου κανείς δεν τους δίνει σημασία. Τότε εμφανίζεται μπροστά τους ένα πλάσμα αλλόκοτο, φερμένο από μια άλλη εποχή με στεφάνια και ρόδια στα μαλλιά, κουδούνες και προβιές, με λόγια μαγικά. Αυτός λοιπόν, Καλαντομάγος, παρασύρει τα παιδιά σε ένα αξέχαστο ταξίδι στο χρόνο...

Φουσκώνοντας τις γκάιντες, κοντά και τις τσαμπούνες, φυσώντας σαξόφωνο και κλαρινέτο και φωτίζοντας τα πρόσωπά τους, η ομάδα «Μορφές Έκφρασης» σας περιμένει για να ενώσετε τις φωνές σας σε μελωδίες μακρινές και αλλιώτικες για να υμνήσετε τη γέννηση του θεανθρώπου.
Τα «Χριστουγεννιάσματα και Καλαντίσματα» θα παρουσιαστούν, για τέσσερις μόνο παραστάσεις, παράλληλα την περίοδο των εορτών με την παιδική μουσικοθεατρική παράσταση «Ο Πουλτσινέλα και το γελαστό δάσος», που διανύει δεύτερο χρόνο επιτυχίας.

XRISTOYGENNIASMATA KAI_KALANTISMATA4

Τα «Χριστουγεννιάσματα και Καλαντίσματα» είναι μία παράσταση με πλήθος μουσικών οργάνων που παίζονται ζωντανά από τον 10μελή θίασο (γκάιντα, τσαμπούνα, κιθάρα, ακορντεόν, φλάουτο, φλογέρες, κλαρινέτο, ξυλόφωνα, μεγαλόφωνα, νταούλι, κρουστά, κλπ.) και φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του ηθοποιού, σκηνοθέτη και μουσικοπαιδαγωγού Θωμά Κινδύνη. Τη μουσική έχει επιμεληθεί η Ματίνα Τσιγκούνη και τα κοστούμια- σκηνικά η Άννα Σεβαστή Τζίμα.

Οι τέσσερις παραστάσεις «Χριστουγεννιάσμτα και Καλαντίσματα» θα δοθούν την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου, την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου και τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου στις 20:00 το βράδυ, επί της οδού Αλκμήνης 13, Κ. Πετράλωνα. Προσοχή όμως! Για να παρακολουθήσετε μία από τις τέσσερις παραστάσεις, θα πρέπει να κάνετε κράτηση θέσης στα τηλέφωνα 210 3464903 ή 210 3464002. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 12 ευρώ και η διάρκεια της παράστασης είναι 65 λεπτά.

Οι ηθοποιοί που συμμετέχουν στην παράσταση είναι : Λευτέρης Ματζιούκας, Αθανασια Νικολακοπούλου, Νάνσυ Κλαμπάτσα, Κλεονίκη Καραχάλιου, Τάσος Νταβάκος, Πάν Καπερνέκα, Ερμόλαος Κατζουρίδης, Βαγγέλης Ρήγας, Αννα-Σαβαστή Τζίμα, Ελενα Ορφανίδου, Ευγενία Παπαδάκη.

XRISTOYGENNIASMATA KAI_KALANTISMATA1

Τελευταίες ειδήσεις