Βασιλεύουν οι Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών στην Καλλιθέα

Βασιλεύουν οι Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών στην Καλλιθέα
25 Ιουλ
2009

«Διαδρομή» μεταφοράς χασίς από την Καλλιθέα στα Χανιά ήρθε στο «φως» από τις λιμενικές Αρχές.

Από προχτές έχουν συλληφθεί 6 άτομα και οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των «μεγαλοπρομηθευτών», που εκτιμάται ότι έχουν τις «άκρες» τους στη γειτονική Αλβανία.

Η άκρη του νήματος βρέθηκε, προχτές το πρωί, στη διάρκεια ελέγχων που γίνονταν από άνδρες του Λιμενικού με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, στο λιμάνι της Σούδας.

Οι λιμενικοί θεώρησαν ύποπτο έναν 35χρονο άνδρα που αποβιβάστηκε από το πλοίο κρατώντας μια βαλίτσα και ύστερα από έρευνα βρέθηκε μια κρύπτη στη βαλίτσα, όπου υπήρχε χασίς βάρους 52,2 γραμμαρίων.

Αμέσως, ενημερώθηκε η Διεύθυνση Ασφαλείας του υπουργείου Ναυτιλίας και, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, εντοπίστηκε ένας 32χρονος άνδρας στην Αθήνα, που ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση στην Καλλιθέα βρέθηκε να έχει κρυμμένα στο αυτοκίνητό του περίπου 50 γραμμάρια χασίς.

Μπλόκο
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, οι λιμενικοί είχαν εντοπίσει τις κινήσεις του 32χρονου άνδρα και είχαν στήσει «μπλόκο» στην περιοχή κοντά στο γήπεδο της Καλλιθέας και επενέβησαν όταν εμφανίστηκε εκεί.

Ταυτόχρονα, οι λιμενικοί προχωρούσαν και σε άλλη επιχείρηση στην περιοχή του Περιστερίου, αφού έφτασαν πληροφορίες ότι εκεί βρισκόταν το σπίτι απ' όπου είχε ξεκινήσει το «πράγμα».

Ηταν το σπίτι ενός 42χρονου, που κατά πληροφορίες είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές και, ύστερα από έρευνα με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χασίς συνολικού βάρους περίπου 360 γραμμαρίων, δύο ζυγαριές ακριβείας, ένα πτυσσόμενο κλομπ κ.ά.

Μαζί με τον 42χρονο συνελήφθη η 31χρονη αλλοδαπή σύζυγός του, καθώς και ένας 29χρονος, ο οποίος φέρεται ότι βρισκόταν στην ανωτέρω οικία προκειμένου προμηθευτεί ναρκωτικές ουσίες.

Οπως έλεγαν αξιωματικοί του Λιμενικού, οι έρευνες θα συνεχιστούν με προοπτική να εντοπιστούν και οι βασικοί προμηθευτές του χασίς, που εκτιμάται ότι προέρχεται από την Αλβανία.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Τελευταίες ειδήσεις