Δούρου

  • Read 1474 times
Δούρου
18 Φεβ
2019

Εντελώς απλά είναι τα πράγματα για την Περιφέρεια Αττικής. Η Δούρου ξαναβγαίνει!

Η Δούρου θα ξαναβγεί για τον εξής απλό λόγο, από τους πρώτους μήνες που ανέλαβε την Περιφέρεια Αττικής και μοίρασε αρμοδιότητες έχουν τρέξει εκατοντάδες έργα σε μικρά και μεγάλα εργοτάξια παντού σε όλη την Αττική. 

Έργα τα οποία ζητούσαν οι τοπικές κοινωνίες, και η Δούρου με τους αντιπεριφερειάρχες της έκαναν το εξής απλό, κατέβηκαν στις γειτονιές και στους δημάρχους και ζήτησαν να ενημερωθούν για τις ανάγκες των δήμων. Και δεν άφησαν περιθώρια να χαθεί χρόνος.

Οι διάλογοι με τους δημάρχους με λίγη φαντασία θα μπορούσαν να είναι κάπως έτσι: Δήμαρχε, υπάρχει ένα ποσό με το οποίο η Περιφέρεια χρηματοδοτεί έργα στον δήμο σου. Τι έχουν αναγκη οι δημότες σου; Να γνωρίζεις ότι τα έργα αυτά θα τελειώσουν στον μισό χρόνο και αυτό δεν αλλάζει. Έργα που δεν τελείωναν ποτέ, υπερτιμολογήσεις, και τα γνωστά μπλε και πράσινα κόλπα τελειώσανε. Λέγε να αρχίσουμε γιατί θέλουμε να πάμε και στον δίπλα δήμο".

Αυτό έκανε η Δούρου! Αφού πρώτα μάζεψε τους εργολάβους και τους εξηγήθηκε ότι θα κερδίσουν αν τα έργα τελειώσουν πιό σύντομα κι από σύντομα, καθώς δεν θα έχουν πιά να μοιράζουν μίζες από 10%, 20% και βάλε, δεξιά κι αριστερά. Πως να 'βγαζε τα σπασμένα κι ο εργολάβος; Υπερτιμολογούσε μέχρι τον Θεό κι όποιον πάρει ο Χάρος, και τα πλήρωνε ο κοσμάκης.

"Είχα βαρεθεί να δίνω εικοσαχίλιαρα σε δημάρχους κάθε φορά που τους έβλεπα" εκμυστηρευόταν πρόσφατα διευθυντής μεγαλοεργολάβου για τον καιρό που ήταν παχιές οι αγελάδες... #true_story

Στην Καλλιθέα πχ με ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη της στον Νότιο Τομέα, Χρήστου Καπάταη, έχουν χρηματοδοτηθεί 5 έργα. Ενώ ήδη τρέχει το έργο στο παράκτιο μέτωπο. 

Η Δούρου λοιπόν απάλλαξε τους εργολάβους από ένα μεγάλο κόστος, τα έργα δεν υπερτιμολογούνται, και τα τρυπάνια έχουν μουρλαθεί, τα φορτηγά πάνε κι έρχονται, τα έργα τελειώνουν σε χρόνο μηδέν και οι τοπικές κοινωνίες βλέπουν έργα! Και οι δήμαρχοι από την πλευρά τους πουλάνε κι αυτοί ότι τρέχουν τα πράγματα στον δήμο τους και είναι όλοι ευχαριστημένοι!

Κι όλα αυτά έγιναν και γίνονται χωρίς διάκριση αν ένας δήμαρχος είναι πασόκος, νεοδημοκράτης, κκε ή ότι άλλο. Τα έργα για τους δημότες γίνονται.

Οι μόνοι που δεν είναι ευχαριστημένοι είναι όσοι βουτάγανε το χέρι στο μέλι μέχρι την πατούσα γιατί χάσανε την πολύ χοντρή 'κονόμα!

Αν θυμηθεί κανείς στο πρόσφατο παρελθόν, αν ένας δήμαρχος δεν ήταν του κόμματος που κυβερνούσε, έργο από την Περιφέρεια δεν έβλεπε. Κυρίως δε, αν ήταν συριζαίος δήμαρχος, ήταν κομμένος από ακόμα πιό ψηλά, από τον ίδιο τον υπουργό Εσωτερικών! #true_story

 

Τελευταίες ειδήσεις