Παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΕΗ Καλλιθέας "Δεν πληρώνουμε - Δε θα μας πάρουν τη ζωή"

deh

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Καλλιθέα (Αραπάκη και Σκίππης) με ταυτόχρονη ενημέρωση του κόσμου και κάλεσμα ώστε να μην πληρώσουν τα χαράτσια, προχώρησε χθες το πρωί η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας.

Αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τη διεύθυνση του υποκαταστήματος και απαίτησε να μην κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα σε κανένα σπίτι, σε καμία οικογένεια που αρνείται να πληρώσει το χαράτσι, να μην κόψει το ρεύμα σε κανέναν άνεργο, χαμηλόμισθο και χαμηλοσυνταξιούχο που αδυνατεί να πληρώσει το ρεύμα.

Απέναντι από την είσοδο της ΔΕΗ τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής κρατούσαν πανό που έγραφε: «Οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή - απειθαρχία. Οχι στα χαράτσια και στη φοροληστεία» και μοίραζαν ανακοίνωση με την οποία καλούσαν τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τα άλλα λαϊκά στρώματα «να οργανώσουν την πάλη τους παντού, εργοστάσιο το εργοστάσιο, επιχείρηση την επιχείρηση, γειτονιά τη γειτονιά για να μην πληρωθούν τα χαράτσια. Με αλληλεγγύη να μην κοπεί το ρεύμα σε κανέναν. Κανείς μόνος του στην κρίση».

Στην πλειοψηφία των λαϊκών ανθρώπων που προσέρχονταν στη ΔΕΗ υπήρχε οργή και απόγνωση για τα πολλαπλά χαράτσια, την περικοπή των μισθών, την οικονομική ανέχεια. «Δεν έχουμε να πληρώσουμε, πού να τα βρούμε τόσα λεφτά», «δε θα μας πάρουν και τη ζωή», «να τα πάρουν από αυτούς που τα έχουν πολλά και τα βγάζουν στις ξένες τράπεζες» έλεγαν στα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής και ζητούσαν να μάθουν πώς θα μπορέσουν οργανωμένα και συλλογικά να μην πληρώσουν το χαράτσι, μετά την παρότρυνση των τελευταίων για άρνηση πληρωμής των χαρατσιών.

Πηγή: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 

Τελευταίες ειδήσεις