module and plugin to add google adsense to joomla based websites
Print this page

Κάρναβος: Η σύγχρονη, ευρωπαϊκή Καλλιθέα είναι μπροστά μας! Συνεχίζουμε μαζί για μία νέα μεγάλη νίκη

Φωτό: Γρ.Μωυσιάδης Φωτό: Γρ.Μωυσιάδης
29 Ιαν
2019

Για την πορεία της Καλλιθέας από το χθες στο σήμερα και το αύριο αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Δημήτρης Κάρναβος ως επικεφαλής της παράταξης «Η Καλλιθέα Αλλάζει» στην εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης.
Η εντυπωσιακή προσέλευση των δημοτών οι οποίοι κατέκλυσαν από νωρίς την αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου, το φουαγιέ και τους γύρω δρόμους, το έντονο προεκλογικό άρωμα, η εορταστική ατμόσφαιρα αλλά και η κοινή πεποίθηση ότι η Καλλιθέα μεταμορφώνεται σταδιακά σε μια σύγχρονη ευρωπαική πόλη, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της συγκέντρωσης.

DSC 7339

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε η γνωστή ηθοποιός κ. Μαίρη Βιδάλη η οποία ανέγνωσε και θερμή επιστολή χαιρετισμού του κ. Τάκη Σκανδαλάκη, ως επικεφαλής της δημοτικής παρατάξεως «Ενωμένοι Για Την Καλλιθέα». Ο κ. Κάρναβος ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στα προβλήματα που κληρονόμησε ο ίδιος και η παράταξη που εκπροσωπεί. «Ήθελα σήμερα με αφορμή αυτή την εκδήλωση και με τις εκλογές μπροστά μας σε περίπου τεσσερις μήνες να μιλήσω για τα μεγάλα και τα σημαντικά της πόλης μας. Γνωρίζετε όλοι ότι όταν αναλάβαμε η πόλη μας δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Ότι είχε μπει σε μια φάση που κάθε χρονιά ήταν χειρότερη από τη προηγούμενη. Είχαμε χάσει τη μεγάλη ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων. Η πόλη είχε εγκαταλειφθεί στη τύχη της. Σήμερα τέσσερα χρόνια νομίζω ότι ανταποκριθήκαμε στη βασική αυτή απαίτηση».

DSC 7215

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Καλλιθέας κάνοντας έναν απολογισμό του έργου του επισήμανε, μεταξύ άλλων, τις δράσεις και τα έργα που υλοποιήθηκαν:
«Δεν υπήρξε ούτε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που να μην διεκδικήσαμε. Και πετύχαμε να φέρουμε προγράμματα για το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό φαρμακείο, το ΚΕΠ Υγείας, τους άστεγους. Και πριν έξι μήνες εξασφαλίσαμε ένα τεράστιο για τα δεδομένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την ανάπτυξη του δήμου και δυο γειτονικών δήμων, ύψους 35,5 εκ ευρώ, ένα πρόγραμμα που θα αλλάξει τα δεδομένα στην ευρύτερη περιοχή. Γνωρίζετε ότι ήμασταν οι πρώτοι που εφαρμόσαμε το ελάχιστο κοινωνικό εισόδημα στην Αττική. Είμαστε μέσα στους τέσσερις μόλις δήμους στην Αττική που εγκρίθηκε το πρόγραμμα για την δημιουργία κέντρου ημερήσιας φροντίδας αστέγων. Ήμασταν οι πρώτοι που κάναμε δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης , την ανοιχτή ώρα του δημότη κάθε Τετάρτη, που βάλαμε σύγχρονες εφαρμογές για τα κινητά , που φέρνουμε δωρεάν Ίντερνετ σε 13 σημεία σε όλη τη πόλη. Και αν κάποιος μου ζήταγε να πω ποιο ήταν το πιο μεγάλο έργο που κάναμε σίγουρα θα σας έλεγα τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα στις Τζιτζιφιές, και την σημαντική παρέμβαση στη Χαροκόπου».

Επίσης ο κ. Κάρναβος επισήμανε τις επενδύσεις που έγιναν επι θητείας του στην καθαριότητα ,στον πολιτισμό,στην ανακύκλωση,και στην κοινωνική υποδομή με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αλλά και στο Πολιστικό Κέντρο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που εχει βάλει την Καλλιθέα στο χάρτη της Μεσογείου καθώς και την ανάπλαση της παραλιακής που προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες.

Παράλληλα έκανε ιδαίτερη μνεία στην βράβευση του Δήμου Καλλιθέας από την Ευρωπαική Επιτροπή για την διαφάνεια στην διαχείριση. Τέλος, σε ότι αφορά στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Η σύγχρονη, ευρωπαϊκή, δυνατή Καλλιθέα είναι μπροστά μας! Και είναι μπροστά μας, και αυτό οφείλω να το πω εδώ στο τέλος, χάρις σε εσάς. Ολους εσάς, που μαζί ξεκινήσαμε αυτή, την υπέροχη προσπάθεια στα δύσκολα και συνεχίζουμε τώρα , μαζί, για μια νέα μεγάλη νίκη.Σας ευχαριστώ όλους από την καρδιά μου».

Πριν την ομιλία του δημάρχου Δημήτρη Κάρναβου είχε προηγηθεί προηγηθεί προβολή βίντεο με αντιπροσωπευτικά της σημερινής Διοίκησης. Αμέσως μετά ακολούθησε η παρουσίαση των εβδομήντα εννέα υποψηφίων του Συνδυασμού «Η Καλλιθέα Αλλάζει» και η κοπή της βασιλόπιτας, παρουσία των αγίων πατέρων Νικολάου, Σισώη και Ευστρατίου.

DSC 7251

Την εκδήλωση, πλαισίωσαν μουσικά με τραγούδια οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες Αμαλία Γιαννούλη, Σοφία Μέντζου, Σταύρο Ρωμανό, Χρήστο Σουλιώτη και Γιάννη Χρέμμο ενώ τους συνόδευσε στο πιάνο και στο τραγούδι η Αλεξάνδρα Μητσοπούλου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Γενικός Διευθυντής ΝΔ κος Νικόλαος Παπαθανάσης, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ενωμένοι Για Την Καλλιθέα» Παναγιώτης Κοττέας, ο Πρόεδρος Ι.Ο.Π. ΔΕΗ Αριστοτέλης Ρούσσης, οι πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι: Ηλίας Κακουλίδης, Δημήτρης Καψιώτης, Γεώργιος Καρβούνης, Θανάσης Παπαρούπας και Κωνσταντίνος Τσιτίνης. Τα βλέμματα των παρευρισκομένων απέσπασε άλλη μια διακεκριμένη Καλλιθεάτισσα ηθοποιός η κ. Ελισσάβετ Κωνσταντινίδου. Επίσης συμμετείχαν Πρόεδροι συλλόγων και φορέων της πόλης.

DSC 7177