module and plugin to add google adsense to joomla based websites
Print this page

Από δυό χωριά η Ένωση Γονέων-Κηδεμόνων Καλλιθέας - Καταγγελίες από ομάδα γονέων

Από δυό χωριά η Ένωση Γονέων-Κηδεμόνων Καλλιθέας - Καταγγελίες από ομάδα γονέων
09 Ιουλ
2018

Για παραπληροφόρηση, μεθοδεύσεις με πολιτικές προεκτάσεις και κομματικά παιχνίδια μιλά σε ανακοίνωση της ομάδα γονέων. 

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ως έντιμοι κι ευσυνείδητοι γονείς που συμμετέχουμε στο γονεϊκό κίνημα, μόνο ντροπή μπορούμε να νιώσουμε μπροστά στην προσπάθεια παραπληροφόρησης που γίνεται από μια "ομάδα" ατόμων που αφορά την "αποδοχή της Ένωσης Γονέων από την Ομοσπονδία γονέων Αττικής" και έχει αποδέκτη όλους τους γονείς που είναι μέλη των Συλλόγων Γονέων της Πόλης μας.

Με πλήρη αίσθηση του δικαίου λοιπόν και νιώθοντας χρέος να ενημερώσουμε με τη σειρά μας έγκυρα και ουσιαστικά παραθέτουμε τα παρακάτω.

1.Η νομιμοποιητική επιτροπή της Ομοσπονδίας αποτελούμενη από 3 μέλη, τα δύο εκ των οποίων εκπροσωπούν συγκεκριμένες πολιτικές παρατάξεις και κατέχουν την πλειοψηφία των μελών της ενώ το τρίτο μέλος ανήκει στους ανεξάρτητους γονείς, εισηγήθηκε με ψήφους 2-1 την επανένταξη της Ένωσης στους κόλπους της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρωτη φορά μετά τις αμφισβητούμενες για την εγκυρότητα τους εκλογές της 29ης Νοεμβρίου, στην "Ένωση της πόλης μας" εκλέχθηκαν 2 μέλη που ανήκουν στην παράταξη που πλειοψηφεί και στην εν λόγω Ομοσπονδία.

Οπότε είναι ευκολονόητη η ...ανοχή που έδειξαν οι (δυο εκ των τριών) εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας. Οι παρόμοιες πολιτικές πεποιθήσεις των δυο μελών .. έπαιξαν σημαντικό ρόλο και επηρέασαν το αποτέλεσμα.

Η Ομοσπονδία που τον Μάιο του 2018 εύκολα και χωρίς πολλές περιστροφές δεν νομιμοποίησε την Ένωση, αυτή την φορά κρίνοντας κατά το δοκούν (και με δικαστική απόφαση να εκκρεμεί) και έχοντας μονό πολιτικά κίνητρα την νομιμοποίησε

2.Ο εκπρόσωπος της ανεξάρτητης παράταξης και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας λειτουργώντας ανιδιοτελώς και αντικειμενικά ψήφισε ευθαρσώς, κατά της επανένταξης της Ένωσης και εξέφρασε με θεμελιώδη επιχειρήματα την αρνητική του ψήφο.(παρακάτω παραθέτουμε την επιχειρηματολογία του).

3.Ουδέποτε κανείς και καμία εκ μέρους της αμφισβητούμενης Ένωσης δεν έκανε ουσιαστική παρέμβαση ώστε να επηρεάσει θετικά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας απλά εκφράστηκε ... μια ένσταση για τα λεγόμενα του αντιπρόεδρου χωρίς κανένα αντίστοιχο επιχείρημα.

4.Για όλες τις διαδικασίες που αφορούν μια εκλογική αναμέτρηση μόνο τα δικαστήρια της χώρας μας έχουν τη δικαιοδοσία να κρίνουν αν είναι έννομες και δημοκρατικές.
Αυτό αποδεικνύεται και από επιστολές που έχουμε στη διάθεση μας από την πρόεδρο της ομοσπονδίας η οποία ,όσες φορές αποταθήκαμε σ' αυτην προς διευθέτηση των όποιων προβλημάτων μας ξεκαθάρισε πως η ομοσπονδία δεν μπορεί να παρέμβει σε κανένα επίπεδο ούτε να κρίνει.

Μας είχε παροτρύνει δε να βρούμε μόνοι μας την λύση χρησιμοποιώντας την φράση "βρείτε τα μόνοι σας εμείς δεν είμαστε δικηγόροι".

5.Η ισχυρή "Eνωση" (οπως αυτοχαρακτηρίζεται) ψηφίστηκε ΑΠΟ 43 εκλέκτορες σε συνολικό αριθμό εκλεκτόρων άνω των 95!

Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που μέχρι σήμερα δεν δημοσιοποιηθήκαν ολοκληρωμένα τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας της ένωσης που πραγματοποιήθηκαν στις 29 Νοεμβρίου 2017 όπου ο υποψήφιος που πλειοψήφησε συγκέντρωσε 26 (μόνο) ψήφους.
Τα δημοκρατικό (κατά τα άλλα) Δ.Σ. που...προέκυψε κατέφυγε σε πράξεις διάσπασης των μελών των συλλόγων που δεν ψήφισαν αποστέλλοντας τις ανάλογες επιστολές χρησιμοποιώντας μάλιστα κάποιους διευθυντές σχολείων ως ταχυδρόμους!

Αγαπητοί γονείς, είμαστε βέβαιοι πως διαβάζοντας όλα τα παραπάνω και πιστεύοντας πως έχετε λογική κρίση αλλά και την ανάλογη οξυδέρκεια θα βγάλετε ασφαλή και ουσιαστικά συμπεράσματα μακριά απο την επήρεια πολιτικών πεποιθήσεων και συμφερόντων που μονο σε κατακερματισμό και υποβάθμιση του γονεϊκού κινήματος θα μπορούσαν να οδηγήσουν.

Ακλουθεί κομμάτι από την εισήγηση του Αντιπρόεδρου της Ομοσπονδίας που εκπροσωπεί το ενωτικό ψηφοδέλτιο γονέων αττικής

«Για την υπόθεση της Ένωσης Καλλιθέας, καταθέτω στους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων και στην Πρόεδρο μας, την άποψή μου, η οποία διαμορφώνεται από την πληθώρα εγγράφων...

Υπάρχουν ερωτήματα, τα οποία παραθέτω κατωτέρω, τα οποία σίγουρα απαιτούν τουλάχιστον διερεύνηση, για την ορθότητά τους ή όχι...

Παρουσιάζω τα ερωτήματα όπως προκύπτουν από τα έγγραφα και τίποτε άλλο, χωρίς την παραμικρή υπόνοια για οποιονδήποτε, ούτε υποστηρίζοντας κανένα, μακρυά αυτά τα πράγματα από μένα και την παράταξή που εκπροσωπώ.

1. Στις εκλογές του Μαΐου στην Ένωση Γονέων Καλλιθέας, παρουσιάστηκαν διάφορα μικρά και μεγάλα θέματα. Η Επιτροπή Νομιμοποίησης τελικά έκρινε ότι η εν λόγω Ένωση δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις και την νόμιμη συμμετοχή της στο συνέδριο της Ομοσπονδίας και τελικά απορρίφθηκε και δεν έλαβε μέρος στις εκλογές της Ομοσπονδίας.

2. Μετά από το γεγονός αυτό, υπήρξαν πολλές άσχημες καταστάσεις μέσα στην Ένωση αυτή και στο εκλογικό σώμα της, οι οποίες οδήγησαν τελικά στην παραίτηση του Δ.Σ., με σκοπό να πάει η Ένωση σε εκλογές εκ νέου, ώστε να συμπεριληφθεί και στην Ομοσπονδία.

3. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι αναφέρουν συγκεκριμένα, ότι η Ομοσπονδία δια
των εκπροσώπων της πρότεινε τις εκλογές ως μόνη λύση στο θέμα. Και ερωτώ αληθεύει αυτό; Διότι αν έγινε ερήμην του Διοικητικού Συμβουλίου τότε είναι σφάλμα και μάλιστα μεγάλο. Λοιπόν, αν όντως η Ομοσπονδία πρότεινε πάλι εκλογές, γιατί δεν σταμάτησε την διαδικασία της έκτακτης Γ.Σ. της Ένωσης, όταν έγινε αντιληπτό ότι οι διαδικασίες θα ήταν στα όρια της ορθότητας, με το σκεπτικό του συμβουλευτικού οργάνου και όχι του καθοριστικού; Αν όχι τότε
υπάρχουν πολλοί, οι οποίοι δεν είναι ξεκάθαροι τι έγινε τελικά στο διάστημα πριν την Γ.Σ. του Νοεμβρίου και στην ίδια την Γ.Σ.

4. Κατά γενική ομολογία η Έκτακτη αυτή Γ.Σ., γιατί έκτακτη ; σε παραίτηση του Δ.Σ. Συλλόγων γενικά, πηγαίνεις σε τακτική συνέλευση κανονικά με τις διαδικασίες της  εκλογοαπολογιστικής και όλα καλά. Στην εν λόγω Γ.Σ. υπήρχαν τρείς προτάσεις, από όσα γνωρίζω και έχω διαβάσει στα έγγραφα. 
Υπερψηφίστηκε η πρόταση των εκλογών. Από κει και πέρα δεν έπρεπε να τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται για τις τακτικές εκλογές; Ρωτώ, η Εφορευτική Επιτροπή ψηφίστηκε κανονικά;  Η ημερομηνία των εκλογών ψηφίστηκε κανονικά; Δηλαδή όπως προβλέπεται;

5. Στη συνέχεια αναφέρεται στο πρακτικό της Γ.Σ. ότι πριν την έναρξή της υπήρξε απαρτία από τα 99 νομιμοποιημένα και οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη (σχολεία). Αυτό ίσχυσε για τις εκλογές του Μαΐου, ρωτώ ισχύει συνεχώς; Δεν άλλαξε σχολική χρονιά τον Σεπτέμβριο ; δεν υπήρξαν γονείς που άλλαξε το παιδί τους βαθμίδα και έπρεπε να είναι οι ίδιοι ταμειακά ενήμεροι, ως εκπρόσωποι του νέου σχολείου στο εκλογικό σώμα της Ένωσης ; Ήταν τελικά
99 οι εκλέκτορες, ελέγχθηκαν ένας προς έναν; Δεν αναφέρεται κάπου στο πρακτικό της Γ.Σ., ώστε το σώμα της Γ.Σ. αλλά και των εκλογών να είναι επικαιροποιημένο και ταμειακά ενήμερο;

6. Η Γ.Σ. προτείνει ημερομηνία εκλογών; Σε ποιόν ; ποιος θα αποφασίσει; Δεν είναι προτεινόμενη, είναι αποφασισμένη, προτείνεται στο σώμα και αυτό αποφασίζει.

7. Γονέας παιδιού σε Λύκειο, έχοντας παιδί μάλλον στην τελευταία τάξη, ορθώς έλαβε μέρος στην Γ.Σ. του Απριλίου και στις εκλογές του Μαΐου και αποφοιτώντας το παιδί, βάσει νόμου, χάνει την ιδιότητά του. Δεν υπάρχει ορθώς, στην κατάσταση της Γ.Σ. του Νοεμβρίου, αλλά ψηφίζει στις εκλογές του Νοεμβρίου σαν εκπρόσωπος του ιδίου Λυκείου, πως γίνεται αυτό ;

8. Κάποιο Δημοτικό δεν έχει λάβει μέρος στις εκλογές του Μαΐου, διότι πιθανώς 
δεν έκανε εκλογές ή η Γ.Σ. του δεν ήθελε να εκπροσωπηθεί στην Ένωση. Στην Γ.Σ. της Ένωσης τον Νοέμβριο δεν υπάρχει και εμφανίζεται να συμμετέχει στις εκλογές του Νοεμβρίου, πως γίνεται αυτό; Πήρε η Γ.Σ. απόφαση και δεν αναφέρεται στο πρακτικό της;

9. Άλλο Δημοτικό εμφανίζεται τον Μάϊο με συγκεκριμένο αριθμό εκλεκτόρων, ενώ 
βάσει της βεβαίωσης του σχολείου μπορούσε και παραπάνω, αλλά μπορεί να μην είχε υποψηφίους. Στην Γ.Σ. του Νοεμβρίου εμφανίζεται με παραπάνω εκλέκτορες, οι οποίοι και ψηφίζουν στις εκλογές του Νοεμβρίου, πως γίνεται αυτό; Όποτε θέλει κανείς εμφανίζει εκλέκτορες;

10. Το θέμα με την Σιβιτανίδειο έχει ως εξής : το έγγραφο της ίδιας της Σχολής, 
με ημερομηνία 29/11/2017, την ημέρα των εκλογών δηλαδή, γράφει ότι είναι Κοινωφελές Ίδρυμα, αυτοτελές Ν.Π.Δ.Δ. και οι σχολικές της μονάδες (1ο, 2ο, 3ο, 4ο ΕΠΑΛ και το Σχολικό Εκπαιδευτικό Κέντρο) δεν ανήκουν στα σχολεία του Δήμου Καλλιθέας. Επίσης στην ιστοσελίδα της Σχολής και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν υπάρχει ούτε μια λέξη που να δείχνει ότι υπάρχει
σύλλογος γονέων και κηδεμόνων σε κάποιο από αυτά. Τα ΕΠΑΛ αυτά μπορεί να έχουν την δομή του Υπουργείου, να έχουν ίδιες ενδεχομένως ειδικότητες με τα υπόλοιπα δημόσια ΕΠΑΛ, αλλά ανήκουν οικονομικά, διοικητικά και νομοθετικά στο Ν.Π.Δ.Δ. της Σιβιτανιδείου, η οποίο διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο με Πρόεδρο τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κο Ιερώνυμο. Δεν έχει συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, δεν διέπεται από τους νόμους για τους συλλόγους γονέων. Αν ισχύει κάτι το αντίθετο ας το καταθέσει κάποιος. Άρα γονέας που φέρεται ότι έχει παιδί σε ΕΠΑΛ της συγκεκριμένης σχολής, κακώς εψήφισε. Επιπλέον δεν υπάρχει στην λίστα ψηφισάντων η συγκεκριμένη Σιβιτανίδειος Σχολή, καθόλου.

11. Στο πρακτικό της Γ.Σ. γράφεται ότι στην 1η ψηφοφορία ψήφισαν εκλογές με 
πλειοψηφία, εντάξει, στην 2η όμως ψήφισαν σύμφωνα με το έγγραφο της Ομοσπονδίας, δηλαδή η Γ.Σ. δέχθηκε ως τετελεσμένο κάτι το οποίο είχε συμβεί τον Μάϊο και αποκλείσθηκε η Ένωση, χωρίς να εξετάσει, κατά τα γραφόμενα στο πρακτικό, αν έχει αλλάξει κάτι στους έξι μήνες που έχουν περάσει, απέκλεισε τους εκλέκτορες των σχολείων, χωρίς όμως να γράφεται για ποιους λόγους, γιατί; Ποιος ευθύνεται ;.

Υ.Γ.: Ψάχνουμε να βρούμε γονείς στις Γ.Σ., όταν οι γονείς, όλοι μας, δεν καταλάβουμε 
ότι πρέπει να λειτουργούμε καταστατικά και νομοθετικά τακτοποιημένα, τότε θα μείνουμε μόνοι μας, βαλλόμεθα πανταχόθεν, άρα μόνο συγκατάβαση, ενότητα, συσπείρωση, για να δουν και οι γονείς φως, διότι καλές οι ταμπέλλες αλλά το θέμα είναι τι λες και το σπουδαιότερο πως το πράττεις, για όλα υπάρχει τρόπος ορθός.

Ευχαριστώ πολύ.»

Ομάδα γονέων Καλλιθέας