Στοχευμένη η επίθεση σε μέλη του ΚΕΕΡΦΑ στην Καλλιθέα - Τι ψάχνει η Κρατική Ασφάλεια

Στοχευμένη η επίθεση σε μέλη του ΚΕΕΡΦΑ στην Καλλιθέα - Τι ψάχνει η Κρατική Ασφάλεια
27 Μαρ
2018

Απρόκλητη επίθεση από ομάδα αγνώστων ατόμων δέχθηκαν το πρωί της 25ης Μαρτίου μέλη του ΚΕΕΡΦΑ στην Καλλιθέα

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγεννεσίας βρίσκονταν σε εξέλιξη στην πλατεία Κύπρου, όταν περίπου 500 μέτρα παρακάτω, στην πλατεία Δαβάκη μικρή ομάδα περίπου 6 μελών του ΚΕΕΡΦΑ δέχθηκε επίθεση ενώ διακινούσε έντυπο υλικό.

Του Μάνου Μεϊμαράκη

Οι δράστες, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, εμφανίσθηκαν από το πουθενά κι άρχισαν να κλωτσούν το τραπέζι με τις αφίσες και το έντυπο υλικό, ενώ όταν τα μέλη του ΚΕΕΡΦΑ αντέδρασαν δέχθηκαν επίθεση με γροθιές.

Μεταξύ των θυμάτων της θρασύδειλης αυτής επίθεσης δύο νεαρά άτομα μέλη του ΚΕΕΡΦΑ. Όπως όλα δείχνουν η επίθεση ήταν προμελετημένη. Οι δράστες επέλεξαν την πλατεία Δαβάκη, γνωρίζοντας ότι ο κύριος όγκος μελών αριστερών οργανώσεων και αντιφασιστών ήταν συγκεντρωμένοι στην πλατεία Κύπρου για να αποτρέψουν την συμμετοχή οπαδών της Χρυσής Αυγής από την καταθεση στεφάνου, ενώ στην πλατεία Δαβάκη βρίσκονταν μόνο 6 άτομα, μέλη του ΚΕΕΡΦΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πλατεία Κύπρου βρισκόταν από νωρίς το πρωι ομάδα σκληροπυρηνικών αντιφασιστών εκτός περιοχής Καλλιθέας, καθώς και μέλη της αναρχικής συλλογικότητας Καλλιθέας – Μοσχάτου. Η επίθεση στα ελάχιστα μέλη του ΚΕΕΡΦΑ στην πλατεία Δαβάκη σημειώθηκε όταν η ομάδα των ANTIFA και το μπλοκ της ΑΣΥΚΑΜΟ είχαν ήδη αποχωρήσει.

Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη και ομάδα ΟΠΚΕ.

ep-keerfa-kallithea-opke

Σοκαρισμένος (ζητώντας να αλλοιωθούν τα χαρακτηριστικά του) μιλά για την επίθεση ένας νεαρός μέλος του ΚΕΕΡΦΑ, ο οποίος δέχθηκε ισχυρό χτύπημα στο πρόσωπο.

Μετά το επεισόδιο, μέλη του ΚΕΕΡΦΑ πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας μέχρι το αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας όπου και υπέβαλλαν μήνυση, ενω σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχουν αναγνωρισθεί τρεις από τους δράστες της επίθεσης.

Την πρανάκριση για το συμβάν διενεργεί το ΑΤ Καλλιθέας, ενώ η υπόθεση απασχολεί πλέον και την Κρατική Ασφάλεια.
 

Τελευταίες ειδήσεις