module and plugin to add google adsense to joomla based websites
Print this page

Άστεγος σε αμόκ στην Καλλιθέα καταστρέφει ότι βρει μπροστά του [ΒΙΝΤΕΟ]

Άστεγος σε αμόκ στην Καλλιθέα καταστρέφει ότι βρει μπροστά του [ΒΙΝΤΕΟ]
16 Ιαν
2018

Αρκετοί από τους αστέγους που συναντούμε πλέον καθημερινά στον δρόμο μας αρνούνται να φιλοξενηθούν σε κάποιο οίκημα. Άλλοι πάλι επιθυμούν να στεγασθούν καθώς όπως λένε το κύριο πρόβλημα γι' αυτούς δεν είναι το φαγητό, αλλά η στέγη. Φαγητό και ελάχιστα χρήματα εξασφαλίζουν από όσους τους βοηθούν. Όμως όσοι επιθυμούν να στεγασθούν δεν υπάρχουν αρκετές δομές φιλοξενίας να τους υποδεχθούν.
Υπάρχει όμως και μια ακόμη κατηγορία αστέγων, άνθρωποι οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά ψυχικά προβλήματα και για τους οποίους κανείς δεν γνωρίζει το παραμικρό, όπως και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση της υγείας τους.

του Μάνου Μεϊμαράκη

Ο κύριος που θα δούμε στο βίντεο που ακολουθεί ανήκει σε αυτή την κατηγορία αστέγων. Μάλιστα, πριν μερικούς μήνες έβαλε σε κίνδυνο την ίδια του την ζωή χωρίς καν να το συνειδητοποιήσει...

Προχθές τη νύχτα περίπου στις 4 εμφανίσθηκε στο σημείο, λίγα μέτρα από το πάρκο της Χαροκόπου, καθώς ζει μέσα στο πάρκο. Ξαφνικά, άρχισε να καταστρέφει σχεδόν ότι έβρισκε μπροστά του. Για αρκετή ώρα ξερίζωνε με μανία τα κλαδιά από τα φυτά σε ζαρντινιέρες που βρίσκονταν μπροστά από τα καταστήματα. Ενώ, λίγο νωρίτερα πετούσε τα σκουπίδια έξω από τους κάδους μπροστά από την παιδική χαρά στην ίδια περιοχή.

Επέστρεψε στο σημείο αρκετές ώρες αργότερα, περίπου στις 12 τη νύχτα επιχειρώντας να ξεριζώσει εκ νέου όσα φυτά είχαν απομείνει, όμως τον αντιλήφθηκε από τις κάμερες ο ιδιοκτήτης ενός από τα καταστήματα και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Πριν από μερικούς μήνες στο ίδιο σημείο έβαλε φωτιά σε έναν μικρό κάδο που βρισκόταν στην πρόσοψη του καταστήματος και στη συνέχεια γυμνώθηκε, πλησίασε τις φλόγες και άρχισε να κάνει έρωτα... με τη φωτιά, όπως είπε όταν τον ρώτησαν περίοικοι γιατί το έκανε. 

xarokopou-03
Σε αυτό ακριβώς το σημείο πριν από μερικούς μήνες, σε έναν τέτοιο μικρό κάδο έβαλε φωτιά κινδυνεύοντας ο ίδιος να γίνει παρανάλωμα του πυρός...

Στο Αστυνομικό Τμήμα που μεταφέρθηκε διαπιστώθηκε ότι έχει νοσηλευθεί στο παρελθόν σε ψυχιατρικές κλινικές. Κρίθηκε ότι στο μέλλον ενδέχεται να προβεί σε επικίνδυνες πράξεις και κρατήθηκε μέχρι να αποφασίσει Εισαγγελέας για τον εγκλεισμό του σε κάποια κλινική.

Άραγε, πόσοι άστεγοι σε αυτή την κατάσταση υγείας βρίσκονται στην Καλλιθέα; Τι είδους φροντίδα μπορεί να τους παρέχει η Πολιτεία ώστε ούτε να κοιμούνται στον δρόμο αλλά και να μη μπαινοβγαίνουν στα ψυχιατρεία για να καταλήγουν πάλι στον δρόμο;...