Χορευτές με κινητική αναπηρία σε μία μοναδική παράσταση

To chorotheatro_Dagipoli_sto_Idruma_Eugenidou_11

Μια μοναδική παράσταση με πρωταγωνιστές συνανθρώπους μας με κινητικές δυσκολίες παρουσίασε το χοροθέατρο ΔΑΓΙΠΟΛΗ στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λεωφ.Συγγρού 387).

To χοροθέατρο ΔΑΓΙΠΟΛΗ, μíα ομάδα που δημιουργήθηκε από χορευτές με κινητική αναπηρία και μη, και εκφράζει το όραμα της συνύπαρξής τους στη θεατρική σκηνή, παρουσίασε την παράσταση «Confrontational epidemic». Οι χορευτές που έλαβαν μέρος στην παράσταση, αναδεικνύουν τις σωματικές ικανότητες πέρα από την αναπηρία και αποδεικνύουν ότι στο πεδίο της Τέχνης η αρτιμέλεια δεν είναι προαπαιτούμενο.

Η παράσταση με τίτλο «Confrontational epidemic» πραγματεύεται τη διαρκή πάλη με τον εαυτό μας και τους άλλους, με τα σκοτεινά και ανεξιχνίαστα κομμάτια της ψυχής και του νου, με το θυμό, το ηφαίστειο που κοχλάζει κάθε στιγμή μέσα μας.

Ένα άλλο ενδιαφέρον ζήτημα που πραγματεύεται είναι η αναζήτηση της ταυτότητας μέσα απ' το δικαίωμα της διαφοράς, όπως και η συντροφικότητα και η επιθυμία για απελευθέρωση από τα στερεότυπα και τις αναπαραστάσεις στην καθημερινή ζωή και τις ανθρώπινες σχέσεις. Πρόκειται για ένα παιχνίδι σύγκρουσης, που καλεί τον θεατή να βγει απ' την βολική θέση του απλού παρατηρητή και να δοκιμάσει τα όρια και τις αντοχές του.

224693 10150236262490452_587495451_8636782_6050818_n

Η διάρκεια της παράστασης ήταν μία ώρα και ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Τη χορογραφία έχει επιμεληθεί ο Γιώργος Χρηστάκης και χορεύουν οι: Βιβή Ρωμανά, Στέλλα Φωτιάδη, Χρήστος Κυπριώτης, Γιώργος Χρηστάκης. Στην αφήγηση ήταν ο Ανδρέας Κουζέλης και την διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα έκανε η Σοφία Ρομπόλη.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου έχει είσοδο από την οδό Πεντέλης 11 και είναι προσβάσιμο σε άτομα με κινητική αναπηρία.Τελευταίες ειδήσεις