Καλλιθέα – Ferrara, μια αρχαία φιλία αναγεννήθηκε στα θεμέλια μιας γέφυρας Πολιτισμού

Καλλιθέα – Ferrara, μια αρχαία φιλία αναγεννήθηκε στα θεμέλια μιας γέφυρας Πολιτισμού
01 Νοε
2017

 

Ενθουσιασμένη από την ζεστή φιλοξενία και τον τρόπο με τον οποίο ο δήμος Καλλιθέας συμπεριφέρθηκε στα παιδιά της Ferrara, τους Sbandieratori, υποσχόμενη να ανταποδώσει, δήλωσε η αντιπροσωπεία του αδελφοποιημένου με την Καλλιθέα δήμου Φερράρα της Ιταλίας.

Ο Aldo Modoneri, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών της Φερράρα, η Roberta Ziosi, Πρόεδρος του Οργανισμού Κλασσικού Θεάτρου της Φερράρα και ο Stefano di Printezi, Πρόεδρος και Συντονιστής του Palio di Ferrara, επισκέφθηκαν την Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Καλλιθέας.

Εκεί μίλησαν με πολύ θερμά λόγια για τις μακραίωνες σχέσεις Ελλάδος – Ιταλίας αλλά και για την αδελφοποίηση των δύο δήμων εκφράζοντας την επιθυμία να καλλιεργηθεί ακόμα περισσότερο.

ds-31-10-2017 4-b
Ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, ο Stefano di Printezi, Πρόεδρος και Συντονιστής του Palio di Ferrara, η Roberta Ziosi, Πρόεδρος του Οργανισμού Κλασσικού Θεάτρου της Φερράρα και Aldo Modoneri, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών της Φερράρα  

"Είναι σημαντικό που είμαστε εδώ για να μπορέσουμε να φέρουμε ένα κομμάτι της Ιστορίας μας στην πόλη σας, μιας Ιστορίας που αρχίζει από την εποχή της Αναγέννησης" είπε ο κ. Printezi και συνέχισε: "Η κουλτούρα είναι ο μοναδικός σύνδεσμος μεταξύ των λαών. Εύχομαι αυτή την αδελφοποίηση να την προχωρήσουμε καλύτερα απ' ότι την ξεκινήσαμε"


Η αρχαιότερη ομάδα Σημαιοφόρων του κόσμου στην Καλλιθέα - Παρήλασαν στο κέντρο της πόλης [LIVE VIDEO & Στιγμιότυπα]

 "Αυτή η αδελφοποίηση είναι από την εποχή της Αρχαιότητας" τόνισε η κ. Ziosi. "Έτσι νιώθω, ότι είμαστε αδελφοποιημένοι από τότε". Συνεχίζοντας ανέφερε: "Η Ελλάδα, εν πρώτοις η Ελλάδα, και η Ιταλία δημιούργησαν ότι έχει σχέση με ότι λέμε κουλτούρα και είμαστε υποχρεωμένοι να διδάξουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση την δική μας κουλτούρα".

"Θα ήθελα πραγματικά αυτή η αδελφοποίηση να συνεχισθεί, να καλλιεργηθεί με τον καλύτερο τρόπο και να μην χαθεί σε βάθος χρόνου".

sbandieratori 291-b

"Καλωσορίσατε στην πόλη μας, καλωσορίσατε στην χώρα μας". Με αυτά τα λόγια υποδέχθηκε τους αντιπροσώπους του δήμου της Φερράρα ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας του δήμου Καλλιθέας, Μανώλης Κωστάκης. " Ελπίζω η φιλοξενία μας να είναι τέτοια ώστε να αποτελέσει μια κανούρια βάση για την περαιτέρω συνεργασία μας" είπε ο κ. Κωστάκης, απευθύνοντας θερμές ευχαριστίες για το θέαμα που προσέφεραν οι Sbandieratori στην Καλλιθέα.

Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί


Μάνος Μεϊμαράκης

 

Τελευταίες ειδήσεις