Υπάρχει και αυτή η πλευρά της πόλης - Η Καλλιθέα γεμάτη θετική ενέργεια, χρώμα και κέφι

IImages: kallitheaonline.gr] IImages: kallitheaonline.gr]
16 Οκτ
2017

Από τις 10 το πρωί του Σαββάτου το οικόπεδο του πρώην ΙΚΑ έναντι της πλατείας Δαβάκη άρχισαν να αντηχούν παιδικές φωνές και να σκάνε μύτη στο σημείο μαμάδες και μπαμπάδες έτοιμοι για όλα. Σε μερικές ώρες είχε συμπηρωθεί ένα πολύχρωμο παζλ από εκατοντάδες Καλλιθεάτες με τα παιδιά τους.

Στις 17:30 με το που δόθηκε η εκκίνηση ξεχύθηκαν όλοι για την μεγάλη ποδηλατοβόλτα των 10 χλμ γύρω από την πόλη. Στην διαδρομή δεν σταμάτησαν να ξεσηκώνουν τις γειτονιές με τις σφυρίχτρες τους και τις φωνές τους.

Από την συμβολή των οδών Εσπερίδων και Ματζαγριωτάκη κατευθύνθηκαν μέχρι την Δοϊράνης, έστριψαν αριστερά, συνέχισαν μέχρι την Χαροκόπου και από εκεί ξανά αριστερά μέχρι την Κρέμου. Κατέβηκαν την Κρέμου μέχρι την Σιβιτανίδου, συνέχισαν στην Δαβάκη μέχρι την Δημοσθένους. Την πήραν ευθεία μέχρι το Κέντρο Πολιτισμού, συνέχισαν στην Ναυάρχου Μπότση, βγήκαν στην Ποσειδώνος μέχρι την Θησέως και από εκεί την πήραν σε όλη της την ευθεία μέχρι την Ματζαγριωτάκη για να επιστρέψουν στο σημείο εκκίνησης.

kallithea-bike-2017 6
O δημοφιλής παρουσιαστής Δημήτρης Ουγγαρέζος 

Εκεί τους περίμενε ήδη ο Δημήτρης Ουγγαρέζος για να αρχίσει η μεγάλη κλήρωση για τα δώρα. Ο δημοφιλής παρουσιαστής βρισκόταν στο σημείο αρκετές ώρες νωρίτερα οργανώνοντας παιχνίδια σκέψης και μικρούς διαγωνισμούς με πολλές προκλήσεις για τους νεαρούς Καλλιθεάτες.

kallithea-bike-2017 0 kallithea-bike-2017 1
kallithea-bike-2017 2 kallithea-bike-2017 8
Με παιχνίδια σκέψης, διασκεδαστικούς διαγωνισμούς, face painting, ποδηλατοπίστα για τους πολύ μικρούς Καλλιθεάτες, ταχυδακτυλουργούς και αρκετά ακόμα δρώμενα από το πρωί του Σαββάτου διασκέδασαν δεκάδες μικροί δημότες Καλλιθέας

Στην διαδρομή προστέθηκαν κι άλλοι ποδηλάτες στο πολύχρωμο φιδάκι των αρκετών δεκάδων μέτρων για λίγο ή μέχρι το τέλος της διαδρομής, αλλά σημασία είχε η συμμετοχή.

Γύρω γύρο όλοι
Ασφαλώς τι Ημέρα Ποδηλάτου θα ήταν και η εφετεινή αν έλειπε ο.. γύρος που και φέτος τιμήθηκε ιδιαιτέρως! Κάποιοι έκαναν το καθιερωμένο σκασιαρχείο από την ποδηλατάδα για να απολαύσουν μερικά σουβλάκια, πάντως και αρκετοί από όσους έβγαλαν την διαδρομή μέχρι το τέλος στα σουβλατζίδικα κατέληξαν κι εκείνοι. Εντάξει, και σε πιτσαρίες!

Ήταν ένα πολύ κεφάτο, γεμάτο ενέργεια, καλή διάθεση, άφθονο γέλιο και πάρα πολύ χρώμα Σαββατιάτικο απόγευμα στην Καλλιθέα. Από αυτά που ξυπνούν ευχάριστα την πόλη από τον λήθαργο της μεγαλούπολης.

kallithea-bike-2017 19
Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης του δήμου Καλλιθέας, Κώστας Ευσταθίου

Από τις πιο όμορφες εικόνες και του φετεινού Καλλιθέα Πόλη για ποδήλατο εκείνες με γονείς να συνοδεύουν τα παιδιά τους στην ποδηλατάδα ή πολυμελείς οικογένειες να ακολουθούν την ποδηλατάδα όλοι μαζί.

kallithea-bike-2017 9 kallithea-bike-2017 12
kallithea-bike-2017 10 kallithea-bike-2017 3

Την ποδηλατάδα ακολουθούσε κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού, η Δημοτική Αστυνομία, ένα ασθενοφόρο, ενώ την κυκλοφορία ρύθμιζε η Τροχαία Καλλιθέας.

kallithea-bike-2017 5 kallithea-bike-2017 17

Με τα ποδήλατα τους ήρθαν και εφέτος επίσης δημοτικοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι, αλλά και ο ίδιος ο δήμαρχος, Δημήτρης Κάρναβος.

kallithea-bike-2017 7Ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, έτοιμος για την εκκίνηση

kallithea-bike-2017 14
Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Κώστας Κόκουλος, με τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας ΕΚπαίδευσης, Γιώργο Κουτσογιάννη

kallithea-bike-2017 13
Το πιό glamour ποδήλατο της διοργάνωσης

kallithea-bike-2017 4
Μπαμπάς και υιός στην απαραίτητη αναμνηστική selfie

Το kallitheaonline.gr μετέδιδε από το πρωί τα δρώμενα στην εκδήλωση με συνεχείς δημοσιεύσεις αλλά και Live μεταδόσεις μέσω Facebook.

Όπως όλα έδειξαν, όλοι το καταυεχαριστήθηκαν ανανεώνοντας το ποδηλατικό τους ραντεβού για το 2018, υπενθυμίζοντας ότι όσοι θέλουν μπορούν να συμμετάσχουν σε μια ακόμα εκδήλωση θεσμό της πόλης, το Kallithea Night Run το επόμενο Σάββατο.

Μάνος Μεϊμαράκης

Παρακολουθήστε την στιγμή της εκκίνησης

 

Τελευταίες ειδήσεις