Συνελήφθη έπειτα από τρελή καταδίωξη – Φορώντας διακριτικά της Αστυνομίας λήστευε με την απειλή όπλου περίπτερα και φούρνους σε Καλλιθέα και Νέα Σμύρνη

Συνελήφθη έπειτα από τρελή καταδίωξη – Φορώντας διακριτικά της Αστυνομίας λήστευε με την απειλή όπλου περίπτερα και φούρνους σε Καλλιθέα και Νέα Σμύρνη
01 Απρ
2009

Το HYUNDAI ACCENT το οποίο άρπαξε εν ώρα λειτουργίας του καταστήματος από αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην Καλλιθέα το περασμένο Σάββατο, 28 Μαρτίου, εντόπισαν εχθές το βράδυ στις 20.00 στην οδό Σοφοκλέους στην Αθήνα αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ακροπόλεως.

Στο όχημα επέβαιναν δύο άτομα και δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας. Στην προσπάθεια τους να το ελέγξουν, ο 44χρονος οδηγός δεν συμμορφώθηκε με το σήμα και ανέπτυξε ταχύτητα. Καταδιώχθηκε από περιπολικά επί ένα τέταρτο περίπου και ακινητοποιήθηκε στην οδό Ηούς 119 στα Πετράλωνα, όπου και προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και συνελήφθη.

Από την έρευνα της Αστυνομίας προέκυψε ότι ο 44χρονος με την ίδια μέθοδο, φορώντας πάντα διακριτικά της ΕΛ.ΑΣ. και με την απειλή όπλου λήστευε περίπτερα, φούρνους στην Καλλιθέα και στη Νέα Σμύρνη, αλλά και σε άλλες περιοχές.

Λήστευε περίπτερα ως "αστυνομικός"
Στις 16 Μαρτίου 2009, φορώντας διακριτικά της Αστυνομίας μετέβη σε περίπτερο στη Βουλιαγμένη και προσποιούμενος τον πελάτη, ζήτησε τέσσερα πακέτα τσιγάρα. Όταν ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου του τα έδωσε, αυτός επιβιβάσθηκε σε ένα λευκό αυτοκίνητο τύπου βαν και διέφυγε χωρίς να πληρώσει με κατεύθυνση προς Βάρκιζα.

Την Τρίτη της 25ης Μαρτίου 2009 πήγε σε περίπτερο στη Νέα Σμύρνη και προσποιούμενος τον πελάτη ζήτησε να αγοράσει δύο πακέτα τσιγάρα και μια κάρτα κινητής τηλεφωνίας. Στην συνέχεια ακινητοποίησε τον ιδιοκτήτη με την απειλή όπλου και του ζήτησε να του παραδώσει όλες τις κάρτες κινητής τηλεφωνίας που είχε στο περίπτερο. Ο ιδιοκτήτης αντέδρασε, έτρεψε σε φυγή τον 44χρονο, ο οποίος επιβιβάσθηκε σε ένα λευκό βαν διαφεύγοντας προς άγνωστη κατεύθυνση.

Έβγαζε το ψωμί του ληστεύοντας φούρνους
Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 26 Μαρτίου, μετέβη σε αρτοποιείο στη Νέα Σμύρνη και προσποιούμενος τον πελάτη πλησίασε τους υπαλλήλους και αφού τους ακινητοποίησε με την απειλή όπλου άρπαξε από το ταμείο 600 ευρώ και διέφυγε με παπάκι.

Την αμέσως επόμενη ημέρα πάλι χτύπησε τρεις φορές σε Νέα Σμύρνη και Καλλιθέα. Το μεσημέρι την Πέμπτης, 27 Μαρτίου 2009, ξαναχτύπησε σε άλλο αρτοποιείο στη Νέα Σμύρνη. Πλησίασε την ταμία και αφού την ακινητοποίησε με την απειλή του όπλου που κρατούσε , αφαίρεσε από το ταμείο το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ και διέφυγε πεζός.

Στη 13.30 το μεσημέρι μετέβη σε άλλο περίπτερο στη Νέα Σμύρνη και προσποιούμενος τον πελάτη, ζήτησε από την ιδιοκτήτρια να του δώσει κάρτες κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να τις αγοράσει. Στη συνέχεια την ακινητοποίησε με όπλο και της ζήτησε να του παραδώσει τις εισπράξεις. Η ιδιοκτήτρια όμως του πρότεινε τα χρήματα κρατώντας τα σφιχτά, αυτός δεν κατάφερε να τα πάρει με αποτέλεσμα τα χαρτονομίσματα να σκιστούν και ο δράστης να διαφύγει κρατώντας στα χέρια του κομμάτια από χαρτονομίσματα.

Ενώ λίγο αργότερα φορώντας ένα μπλέ κοντομάνικο μπλουζάκι με την ένδειξη «POLICE» μετέβη σε φούρνο της Καλλιθέας και προσποιούμενος τον πελάτη, πλησίασε την ιδιοκτήτρια και αφού την ακινητοποίησε με την απειλή του όπλου του, αφαίρεσε από το ταμείο 500 ευρώ και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Θρασύτατος...
Και μόλις το περασμένο Σάββατο, 28 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι ξαναχτύπησε στην Καλλιθέα. Φορώντας διακριτικά της Αστυνομίας μετέβη σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην Καλλιθέα. Με την ίδια πάντα μέθοδο, προσποιούμενος τον πελάτη ζήτησε από υπάλληλο να του επιδείξει αυτοκίνητο μάρκας HYUNDAI ACCENT ασημί χρώματος προκειμένου να το αγοράσει. Στη συνέχεια και αφού επιβιβάσθηκε στο αυτοκίνητο, ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και εξαφανίσθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση. Με αυτό το αυτοκίνητο συνελήφθη την Δευτέρα στις 8 το βράδυ.

 

Τελευταίες ειδήσεις