Δεύτερο αστυνομικό τμήμα ζητά η Καλλιθέα

Δεύτερο αστυνομικό τμήμα ζητά η Καλλιθέα
09 Αυγ
2008

Η εγκληματικότητα στην Καλλιθέα και το Μοσχάτο καλπάζει...
Σχεδόν καθημερινά και στις δύο περιοχές γίνονται συντονισμένες επιχειρήσεις πολυάριθμων ομάδων Αστυνομικών από όλες σχεδόν τις υπηρεσίες, Αντιτρομοκρατική, Ληστειών, Ανθρωποκτονιών, Δίωξης Ναρκωτικών, Ηθών, Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων, Αρχαιοκαπηλίας, κ.α.

Άλλωστε όπως παρατηρείται πολύ έντονα τις τελευταίες ημέρες και στην Καλλιθέα και στο Μοσχάτο η παρουσία των Αστυνομικών δυνάμεων είναι εντονότατη. Αυτό από τη μια ασφαλώς και ενισχύει το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών, όμως είναι και ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί.

Ταυτόχρονα, η διοίκηση του Αστυνομικού Τμήματος Καλλιθέας ζητά από τους πολίτες την συνεργασία τους σε επίπεδο πληροφοριών για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην πόλη. Όπως, αίτημα και των κατοίκων είναι η μόνιμη - και όχι μόνο κατά περιόδους – ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό του Αστυνομικού Τμήματος Καλλιθέας ή ακόμα και η δημιουργία ενός δεύτερου αστυνομικού τμήματος.

Αλλά και στο Μοσχάτο οι δημότες ζητούν την επιστροφή του Αστυνομικού Τμήματος στο κέντρο της πόλης.

Έτσι, για το δεκαπενθήμερο που μόλις πέρασε αρκετά είναι τα περιστατικά που σημειώθηκαν. Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι δεν είναι δυνατόν να καταγραφούν όλα. Καθημερινά σε Καλλιθέα και Μοσχάτο σημειώνονται πάρα πολλά περιστατικά τα οποία όμως δεν καταγγέλλονται στην Αστυνομία. Από αρπαγές τσαντών, διαρρήξεις, ένοπλες επιθέσεις, κλπ. Όπως επίσης δεν προχωρούμε στην δημοσιοποίηση αρκετών υποθέσεων που ερευνά η Αστυνομία για να μην εκθέσουμε σε κίνδυνο τις επιχειρήσεις παρακολούθησης και σύλληψης που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Παρόλα αυτά αξίζει να σημειώσουμε ότι η δύναμη της ΕΛ.ΑΣ. που επιχειρεί όχι μόνο στις δύο περιοχές, αλλά και στους γειτονικούς δήμους, καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την καταστολή της εγκληματικότητας.

 

Τελευταίες ειδήσεις