Ο δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης, υποψήφιος πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Ο δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης, υποψήφιος πρόεδρος της ΚΕΔΕ
14 Ιουλ
2011

Το ΠΑΣΟΚ, μετά από σχετική εισήγηση του Τομέα Αυτοδιοίκησης, αποφάσισε να υποδείξει ως υποψήφιο Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής ΄Ενωσης Δήμων Ελλάδας τον Δήμαρχο Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη.

Ο Κώστας Ασκούνης έχει την αποδοχή και της αυτοδιοικητικής παράταξης της Δημοκρατικής Αριστεράς, με την οποία το ΠΑΣΟΚ έχει έλθει σε συνεννόηση για συνεργασία στις αυτοδιοικητικές εκλογές, με καταρχήν συμφωνία στο προγραμματικό πλαίσιο και το χαρακτήρα των εκλογών σε σχέση με τα νέα δεδομένα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος θα έχει πολύ μεγάλη ισχύ και θα πρέπει να συνεδριάζει πάρα πολύ συχνά. Επίσης ειδικά το πρώτο χρονικό διάστημα θα πρέπει να λύσει πολλά θεσμικά ζητήματα που θα ανακύψουν τόσο από τη λειτουργία της Ένωσης όσο και από τον "Καλλικράτη".

Από την Ιπποκράτους θεωρούν ότι αν πρόκριναν κάποιο δήμαρχο της Επαρχίας δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί σωστά και να είναι συνεχώς στην Αθήνα όπως θα πρέπει ειδικά τους πρώτους μήνες.

Ποιός είναι

O Δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης γεννήθηκε στην Αχαΐα το 1955. Σπούδασε στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς και είναι οικονομολόγος. Είναι παντρεμένος με την Βάσω Καρδαρά και πατέρας ενός γιου, του Αλέξανδρου, μεταπτυχιακού φοιτητή.

Ο Κώστας Ασκούνης ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα στο φοιτητικό κίνημα και ως εργαζόμενος συνέχισε τη συνδικαλιστική του δράση στον τομέα των τραπεζών.

Είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του. Υπήρξε στέλεχος του κόμματος στη Β΄ Περιφέρεια Αθηνών, ενώ το Μάρτιο του 2008 εξελέγη μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου.

Η ενασχόληση του Κώστα Ασκούνη με τα προβλήματα της Καλλιθέας ξεκινά από το 1975, ως μέλος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τζιτζιφιών – Αγίας Ελεούσας. Εξελέγη για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος το 1986, ενώ από το 1991 έως και το 1997 διετέλεσε Αντιδήμαρχος.

Δήμαρχος Καλλιθέας εξελέγη στις δημοτικές εκλογές του 1998, επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία για την Καλλιθέα», συγκεντρώνοντας το 38,3% των ψήφων στον πρώτο και 55,82% στο δεύτερο γύρο.

Επικεφαλής του ίδιου συνδυασμού, επανεξελέγη Δήμαρχος Καλλιθέας στις δημοτικές εκλογές του 2002, συγκεντρώνοντας το 49,6% των ψήφων στον πρώτο και 59,6% στο δεύτερο γύρο.

Για τρίτη θητεία εξελέγη στις δημοτικές εκλογές του 2006, συγκεντρώνοντας από τον πρώτο γύρο ποσοστό 47,56% των ψήφων.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής, ενώ έχει διατελέσει Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

MM

Τελευταίες ειδήσεις