Ο Πολ και η Λάρα ταξιδεύουν

o pol_kai_i_lara


Το πρώτο παιδικό βιβλίο της αγαπημένης μας συγγραφέως Ιουστίνης Φραγκούλη - Αργύρη, με τίτλο " Ο Πολ και η Λάρα ταξιδεύουν" βρίσκεται πλέον στα βιβλιοπωλεία και σας περιμένει προκείμενου να το δωρίσετε στα αγαπημένα σας παιδιά.

Όπως δηλώνει και η ίδια η συγγραφέας στο προσωπικό της ιστολόγιο : "Ευλογήθηκα να γράψω το πρώτο παιδικό βιβλίο μου.Είμαι πολύ περήφανη γι αυτό το έργο, το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός με την ευγενική χορηγεία του Ιδρύματος Ευανθίας και Λυκούργου Κοντάκη" και συμπληρώνει: "το μήνυμα του βιβλίου είναι απολύτως οικολογικό καθώς τα λευκά αρκούδια μου ταξιδεύουν στην Ελλάδα για να διαπιστώσουν αν θα μπορέσει η φυλή τους να επιβιώσει όταν έρθει το λιώσιμο των παγόβουνων στη Μανιτόμπα του Βορρά".
Πρόκειται για μια ιστορία που δένει άρρηκτα τον Καναδά και την Ελλάδα μέσα από το γαμήλιο των πολικών αρκούδων στη Μύκονο του αιώνιου καλοκαιριού, όπου σμίγουν με τους νησιώτες σε ένα ατέλειωτο πανηγύρι χαράς.

Αξίζει να σημειωθεί πως το βιβλίο περιέχει όχι μόνο ιστορία αλλά και τραγούδια, τα οποία έχει μελοποιήσει ο εκπληκτικός διεθνής συνθέτης Δημήτρης Κατής.

Αναφορικά με το βιβλίο:
Ο Πολ και η Λάρα είναι δύο νιόπαντρες πολικές αρκούδες, που νιώθουν τον κόσμο να χάνεται κάτω από τα πόδια του, καθώς τα παγόβουνα λιώνουν εκεί μακριά, στη Μανιτόμπα τοου βορρά, εξαιτίας της υπερθέρμανσης της Γης. Έτσι αποφασίζουν να κάνουν το γαμήλιο ταξίδι τυς στην Ελλάδα του καλού καιρού, για να δουν αν μπορούν να ζήσουν με την αιώνια ζέστη. Καταφτάνουν στη Μύκονο με βατραχοπέδιλα και γυαλιά κι εκεί...."Η ΙΟΥΣΤΙΝΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ-ΑΡΓΥΡΗ γεννήθηκε στη Λευκάδα, όπου τελείωσε τη δημοτική και τη μέση εκπαίδευση. Απόφοιτος του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής Αθηνών, δημοσιογραφεί από το 1983 σε ημερήσιες εφημερίδες και περιοδικά της Ελλάδας. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, και έχει εργαστεί κατά διαστήματα σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, καθώς και στην Ελληνική Τηλεόραση (ΕΤ). Από το 1989 ζει και εργάζεται στο Μόντρεαλ του Καναδά ως ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων και διαφόρων εντύπων. Απασχολείται ταυτόχρονα στα διάφορα ομογενειακά Μέσα του Καναδά και της Αμερικής, ενώ συνεργάζεται με την εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας της Νέας Υόρκης. Είναι μέλος της Εταιρείας Γαλλόφωνων Συγγραφέων του Κεμπέκ (UNEQ), καθώς και της Ομοσπονδίας Αγγλόφωνων Συγγραφέων του Κεμπέκ (QWF).

Καλοτάξιδο ! 

Τελευταίες ειδήσεις