Η βόμβα έσκασε στα χέρια του Κάρναβου - Αντιδράσεις στην παράταξη του δημάρχου για την μεταγραφή Παυλίδη

Η βόμβα έσκασε στα χέρια του Κάρναβου - Αντιδράσεις στην παράταξη του δημάρχου για την μεταγραφή Παυλίδη
21 Φεβ
2017

Με το βλέμμα στραμμένο στον ανασχηματισμό της διοίκησης του δήμου βρίσκεται η παράταξη Κάρναβου. Η πρόσφατη μεταγραφή του πρώην αντιδημάρχου Καθαριότητας των διοικήσεων Ασκούνη, Γιάννη Παυλίδη, πάγωσε τα χαμόγελα κάποιων οι οποίοι περίμεναν ότι θα αξιοποιηθούν από τον Δημήτρη Κάρναβο, αλλά θα περιμένουν πολύ, όπως όλα δείχνουν.

Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης

Μέχρι πρόσφατα οι σχέσεις των δύο πλευρών δεν ήταν και οι καλύτερες. Με βαρείς χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα από τις δημοτικές εκλογές του 2014 ο Γ. Παυλίδης και στελέχη της σημερινής διοίκησης του δήμου άνοιγαν συχνά μέτωπα στα κοινωνικά δίκτυα με εκατέρωθεν βολές.

Τελευταία επίθεση "φιλίας" βαρέων βαρών προς τον Γιάννη Παυλίδη πριν από μερικούς μήνες, η τοποθέτηση του αντιδημάρχου Καθαριότητας, Μανώλη Κωστάκη, ο οποίος απέδωσε στον προκάτοχο του (Γιάννη Παυλίδη) ότι στην Καθαριότητα του παρέδωσε ένα "μπάχαλο", περιγράφοντας αναλυτικά την κατάσταση που παρέλαβε...

Δείτε το βίντεο

Έκτοτε οι τόνοι έπεσαν μέχρι που την περασμένη Παρασκευή στελέχη και φίλοι της διοικούσας παράταξης έμαθαν για την μεταγραφή του Γιάννη Παυλίδη, επί σειρά ετών Αντιδημάρχου Καθαριότητας των διοικήσεων Ασκούνη στον συνδυασμό Κάρναβου από την τοπική εφημερίδα "Νέα Καλλιθέα".

Όσο και αν ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, το Σάββατο επιχείρησε με ανάρτηση του στο facebook να ξαναβαπτίσει τον Γιάννη Παυλίδη δεν απέφυγε να προκαλέσει νέες γκρίνιες στον συνδυασμό του. Ήδη οργιάζουν οι φήμες ότι ως αντάλλαγμα για την μεταγραφή, ο Γιάννης Παυλίδης θα τοποθετηθεί σε έμμισθη θέση στον δήμο Καλλιθέας.

Στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Μανώλης Κωστάκης, αναγκάσθηκε και αυτός να αναδιπλώσει την στάση του έναντι του Γιάννη Παυλίδη.  Ο κ. Κωστάκης άφησε να εννοηθεί ότι η κατάσταση που βρήκε στην Διεύθυνση Καθαριότητας δεν βαραίνει τον ίδιο τον Γιάννη Παυλίδη, αλλά την στενή ηγετική ομάδα των διοικήσεων Ασκούνη...

gpavlidis-karnavos-02

Πάντως, ο Γιάννης Παυλίδης 6 χρόνια αντιδήμαρχος Καθαριότητας επί ημερών Ασκούνη όχι μόνο δεν διαφοροποιήθηκε ούτε μια φορά αλλά υπεραμυνόταν συνεχώς των πολιτικών της προηγούμενης διοίκησης του δήμου Καλλιθέας. Τώρα γιατί τα στελέχη του Κάρναβου επιχειρούν να υπερασπισθούν και μάλιστα με 6 χρόνια καθυστέρηση... πρωτοπαλίκαρα του Ασκούνη που μέχρι πρότινος έδειχναν με το δάχτυλο...  η πολιτική επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Δεν τον θέλουν στον συνδυασμό Κάρναβου
Στον συνδυασμό Κάρναβου ο Γιάννης Παυλίδης δεν είναι επιθυμητός από το σύνολο των στελεχών. Πρώτον, γιατί προέρχεται από το βαθύ ΠΑΣΟΚ. Δεύτερον, γιατί ανέμεναν την διεύρυνση προς την κοινωνία ο επικεφαλής Δημήτρης Κάρναβος να την επιχειρήσει προς τα εμπρός και όχι προς τα πίσω με παρωχημένες παλαιοκομματικές πρακτικές και υλικά του χθες, όπως αναφέρουν. Ο τρίτος κυριότερος λόγος για τον οποίο δεν θέλουν τον Γιάννη Παυλίδη στον συνδυασμό Κάρναβου είναι γιατί η παράταξη έχει καεί ήδη δύο φορές με τις επίλογές Κάρναβου να παζαρεύει το μέλλον της παράταξης με όρους παλαιοκομματισμού. 

gpavlidis-nea-kallithea

Στην περίπτωση Αντιδημάρχου Πολεοδομίας, Χριστόφορου Σοφιανίδη, η παράταξη Κάρναβου έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα με τη μήνυση του εναντίον εργαζομένων του δήμου όταν εκείνοι δεν υπέκυψαν στην εντολή του να κατεβάσουν πανό για το Πολυτεχνείο, με αποτέλεσμα να ανταλλάξουν διάφορους χαρακτηρισμούς. Πλέον, σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας όλες οι δημοτικές παρατάξεις της Αντιπολίτευσης ζητούν από την διοίκηση του δήμου να αποσύρει την μήνυση σε βάρος των εργαζομένων.

Στην περίπτωση Χατζηιωαννίδη σειρά στελεχών της δημοτικής παράταξης Κάρναβου εκτιμούν ότι ο Πέτρος Χατζηιωαννίδης θα έπρεπε να είχε διευκολύνει τον δήμαρχο Καλλιθέας με την παραίτηση του από την θέση του Προέδρου Δημοτικής Επιχείρησης αμέσως μετά από την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του για απάτη κατά του πρώην Δημοτικού Συμβούλου και Αντιπροέδρου του ΣΕΓΑΣ, Παναγιώτη Δημάκου. Όμως, αντί για παραίτηση ο Πέτρος Χατζηιωαννίδης επεφύλαξε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση σε ολόκληρη την δημοτική παράταξη "Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΠΡΟΣΤΑ" και συγκεκριμένα τους Θοδωρή Ψαλιδόπουλο, Γιάννη Εμιρζά, Παναγιώτη Γαλανόπουλο, καθώς και τον Παναγιώτη Δημάκο. Για το γεγονός ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι όταν έμαθαν την πρωτόδικη απόφαση για τον κ. Χατζηιωαννίδη, ζήτησαν στο δημοτικό συμβούλιο από τον δήμαρχο Καλλιθέας να τον απομακρύνει από την θέση του.

Ενοχλημένος ο Ασκούνης
Σοβαρά ενοχλημένος με τον "ρίψασπι" Γιάννη Παυλίδη, φέρεται ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης. Όπως αναφέρουν πρόσωπα από το στενό περιβάλλον του πρώην δημάρχου, ο Παυλίδης όχι μόνο δεν μοιράσθηκε με κανέναν από τους πρώην συντρόφους του τις σκέψεις του να ζητήσει "προστασία" στην αγκαλιά του Κάρναβου, αλλά προέβαλλε και τον ισχυρισμό ότι οι σύντροφοι του σχεδιάζουν κοινή κάθοδο Ψαλιδόπουλου-Μαργαρίτη με επικεφαλής την Βάσω Μαργαρίτη για τις δημοτικές εκλογές του 2019, κάτι που δεν τον βρίσκει σύμφωνο. Και γι' αυτό πρότίμησε να ενταχθεί στον συνδυασμό Κάρναβου.

Λασκαρίδης: Πάρ'τε και τον Παντελή...
"Παρ'τε στον συνδυασμό και τον Παντελή Παυλίδη" ήταν το ελαφρώς ειρωνικό σχόλιο του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΤΩΡΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ, Λάζαρος Λασκαρίδης, για την μεταγραφή του Γιάννη Παυλίδη.

Ψαλιδόπουλος: Τι κόστος έχει η μεταγραφή Παυλίδη;
Με δεικτικό τρόπο και βαριά υπονοούμενα ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Θοδωρής Ψαλιδόπουλος απ' αφορμή την μεταγραφή Παυλίδη, διέβλεψε ιδεολογική και πολιτική σύγκρουση με την διοίκηση του δήμου Καλλιθέας.
Σχολιάζοντας εμμέσως πλην σαφώς και τις φήμες ότι ο Γ. Παυλίδης θα τοποθετηθεί σε έμμισθη θέση εν όψει δημαιρεσιών στον δήμο Καλλιθέας, ο κ. Ψαλιδόπουλος είπε:
"Τι ακριβώς μας πήρατε, κύριε δήμαρχε! Διότι αν μας πήρατε φλουρί Κωνσταντινάτο, θα φανεί από το κόστος που θα έχει αυτό για τους πολίτες της Καλλιθέας, γιατί αν έχει κόστος τότε θα έχετε εσείς πρώτος, κύριε δήμαρχε, και δυστυχώς και οι πολίτες της Καλλιθέας να αντιμετωπίσουν και ένα βαρέλι δίχως πάτο".

Εμιρζάς: Οι Καλλιθεάτες θα σας γυρίσουν την πλάτη
Δυσάρεστες στιγμές από την αντιπαράθεση του Γιάννη Παυλίδη με στελέχη της παράταξης Κάρναβου για την κατάσταση στην Διευθύνση Καθαριότητας, θύμησε στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Εμιρζάς.
"Είναι σε όλους μας γνωστό ότι σε αυτή την διαλυμένη υπηρεσία (Καθαριότητας), κατά Κωστάκη και Κάρναβο, αρμόδιος αντιδήμαρχος ήταν ο Παυλίδης για έξι χρόνια και πλέον. Είναι αυτονόητο ότι επί3 χρόνια κατηγορούσε ο ένας τον άλλον στον δημόσιο βίο αλλά και σε ιδιωτικές συζητήσεις με τις πιό ακραίες εκφράσεις που κάποιοι μπορεί να υιοθετήσουν. Έχετε το θάρρος να μας πείτε τι συνέβη; Έχετε το θάρρος να μας πείτε τι μεσολάβησε; Αλήθεια, τι ακριβώς έγινε και όλα ξεχαστήκαν και σβηστήκαν ως δια μαγείας; Θα ζητήσετε συγνώμη που κατηγορούσατε ο ένας τον άλλον ή θα κάνετε ότι δεν συνέβη τίποτα; Γιατί αν αυτό είναι το νέο ήθος και το νέο ύφος που εισάγετε στην Καλλιθέα, λυπάμαι αλλά αυτό είναι η επιτομή του παραγοντισμού, της ακραίας συναλλαγής και της απόλυτης φαυλότητας που οδήγησε την χώρα μας μέχρι εδώ".
"Ο κ. Κάρναβος αλλά και ο Γιάννης Παυλίδης βάζουν ακόμα ένα λιθαράκι στην απαξίωση της Πολιτικής και των Πολιτικών. Οι Καλλιθεάτες έχουν αισθητήριο, θα σας γυρίσουνε την πλάτη και να είστε βέβαιοι ότι αυτές οι πρακτικές και οι μεθοδεύσεις θα ηττηθούν στον σύνολο τους".

 

Τελευταίες ειδήσεις